MSc in psychologische onderzoeksmethoden (perceptie en actie)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

We zijn voortdurend bezig met het nemen van beslissingen en het uitvoeren van acties die worden aangestuurd door onze zintuigen. Onze waarneming van de wereld is niet alleen sensorische informatie - het is een interpretatie die is gebaseerd op wat onze hersenen verwachten, evenals wat het wordt verteld door onze zintuigen. Deze perceptuele processen werken op complexe manieren samen om ons gedrag te ondersteunen en onze acties mogelijk te maken.

Deze master laat je kennismaken met de belangrijkste methoden om de waarneming te meten en moedigt je aan om hun sterke en zwakke punten te overwegen. Je zult een brede training in psychologische methoden krijgen, evenals een begrip van perceptuele ervaring en het basiskader voor het meten van perceptueel geleide acties op een bias-vrije manier. Je zult ook praktische ervaring opdoen in het meten van perceptie en actie door middel van een onderzoeksproject en de mogelijkheid van een plaatsing in een laboratoriumomgeving.

Je bent gevestigd in een speciaal MSc-kantoor of in een geschikte onderzoeksgroep en hebt een peer-mentor toegewezen gekregen. Je hebt ook een academische supervisor in de psychologie die je ontwikkeling ondersteunt en begeleidt, inclusief het onderzoeksproject. We zijn hier om u aan te moedigen om de overstap te maken naar een volledig onafhankelijke onderzoekwetenschapper.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 100% van onze onderzoeksimpact in psychologie wordt beoordeeld als wereldleider (REF2014)

# 2 Je voert een plaatsing uit in een laboratoriumomgeving

# 3 Je kunt een route door de cursus kiezen die past bij jouw interesses en behoeften

Stages

Je voert een onderzoeksstage uit. De plaatsing biedt veel ruimte voor diegenen die geïnteresseerd zijn in meer toegepaste gebieden om relevante vaardigheden voor deze loopbaan te ontwikkelen.

Cursus details

De cursus bestaat uit vier kernmodules, een onderzoeksstage en een proefschrift. We bieden ook enige flexibiliteit, waardoor studenten een module uit een ander vakgebied kunnen kiezen als het aan hun persoonlijke trainingsbehoeften voldoet.

Onderwijs

Lesgeven gebeurt op een aantal manieren, inclusief tutorials, demonstraties en praktische lessen, maar de meerderheid is gebaseerd op seminars.

Je wordt meestal in kleine groepen onderwezen in gespecialiseerde klassen met eerstejaars promovendi of andere postdoctorale studenten (bijvoorbeeld in modules van andere MSc-cursussen).

Als postdoctorale student verwachten we dat je regelmatig onderzoekseminaries en relevante onderzoeksgroepbijeenkomsten bijwoont. Je wordt ook aangemoedigd om 'Scottish Postgraduates in Psychology Research Training' evenementen bij deelnemende universiteiten in Schotland bij te wonen.

Course director

Dr. Ross Goutcher, cursusdirecteur

Postdoctoraal secretaris

Linda Cullen

44 (0) 1786 466854

linda.cullen@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzees: £ 15.250
  • Home / EU: £ 6,300.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder