MSc in projectplanning en management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus bouwt kennis en vaardigheden op bij het plannen en beheren van ontwikkelingsprojecten en -programma's. Het is ontworpen om een kritisch begrip te verdiepen van de strategieën, processen, technieken en problemen die betrokken zijn bij het nemen van ideeën voor ontwikkeling en deze om te zetten in praktische realiteiten met identificeerbare resultaten en voordelen.

De mate biedt een uitstekende basis voor loopbaanverbetering of conversie voor mensen met interesse en ervaring in projecten voor ontwikkeling. De focus van de cursus ligt op ontwikkelingsprojecten in de publieke of derde (vrijwillige of gemeenschaps) sectoren, maar de onderliggende principes zijn van toepassing op alle soorten projecten, inclusief projecten met commercieel voordeel.

Na het voltooien van je cursus, zul je in staat zijn om kritisch te begrijpen en te onderzoeken:

 • De discipline van project- en programmabeheer, met een algemene waardering van de aard en het doel van projecten
 • De principes en praktijk van projectplanning, ontwerp, voorbereiding en evaluatietechnieken voor projecten in een ontwikkelingscontext
 • De theorie en praktijk van managementvaardigheden voor project- en programmabeheer, met name gericht op 'harde' en 'zachte' vaardigheden voor een succesvolle projectimplementatie

Toelatingseisen

Een typische toepassing zou een goed Honours diploma of equivalent omvatten. De universiteit verwelkomt echter aanvragen van alle potentiële studenten, ongeacht hun eerdere academische ervaring; aanbiedingen worden gedaan na gedetailleerde beschouwing van elke individuele applicatie.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

modules

Kern

 • Projectplanning en ontwerp (DEV7033-B)
 • Projectbeoordeling (DEV7032-B)
 • Projectimplementatie en -beheer (DEV7031-B)

Keuze

 • Problemen in de ontwikkelingstheorie (DEV7003-B)
 • Economische groei en ontwikkeling (DEV7007-B)
 • Beoordeling van ontwikkelingsbehoeften en -resultaten (DEV7036-B)
 • Natural Resource Governance (PES7045-B)
 • Duurzame steden (PES7052-B)
 • Financiën voor ontwikkeling (DEV7001-B)
 • Gender, conflict en ontwikkeling (PES7041-B)
 • Internationale milieu Governance (PES7042-B)
 • Afrika Studiebezoek (PES7034-B)
 • Politiek en veiligheidsdynamiek in het Midden-Oosten (PES7043-B)

electieve

Leren en beoordelen

De cursus zal u kennis laten maken met opkomende technieken en benaderingen van projectmanagement zoals PRINCE2 (TM). We bieden ook vertrouwdheid met Microsoft Project-software voor projectbeheer.

Deze MSc biedt u kennis en vaardigheden voor succesvol projectontwerp, implementatie en beheer. Het biedt u de kennisbasis waarop u uw professionele vaardigheden en erkenning op het gebied van projectmanagement kunt ontwikkelen.

Alle BCID-studenten kunnen een optionele plaatsingsmodule kiezen en worden door het afdelingspersoneel ondersteund om een geschikte plaatsing te vinden.

Carriere vooruitzichten

Veel BCID-postdoctoraten hebben ervaring met ontwikkeling en aanverwante gebieden van de publieke, private en vrijwilligerssector. Deze opleiding biedt de vaardigheden en kennis die nodig is om een ​​ontwikkelingsprofessional te worden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder