MSc in politiek en beleidsanalyse

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Deze MSc beoogt een geavanceerde opleiding in Politieke Wetenschappen en de onderwerpen van analyse van openbaar beleid. Studenten zullen de complexe politieke, economische en sociale dynamiek van de moderne wereld begrijpen, hoe nationale en internationale instellingen hiermee omgaan en hoe te handelen in dergelijke contexten. Zij zullen een voortgezette opleiding verwerven in de methoden voor analyse en studie van zowel het overheidsbeleid als de instellingen die het besluitvormingsproces leiden.

In het bijzonder, het programma:

 • Geeft studenten een complete voorbereiding op de twee belangrijkste gebieden van de politieke wetenschappen (vergelijkende politiek en internationale betrekkingen), geïntegreerd met kennis van de rol van wetten en van de evolutie van de bevolkingsdynamiek in politieke contexten
 • Geeft een volledige voorbereiding met geavanceerde kwantitatieve vaardigheden in zowel theoretische als empirische methoden, die zullen worden toegepast bij het evalueren van het overheidsbeleid, de publieke sector, het beleidsvormingsproces en de politieke dynamiek.
 • Ontwikkelt competenties die zachte vaardigheden bevorderen, zoals teamwork, het vermogen om effectief te presenteren en te bespreken, het vermogen om kritisch te denken en belangrijke politieke en beleidsmakende kwesties te begrijpen.
 • Ontwikkelt vaardigheden door middel van interdisciplinaire onderwijsactiviteiten georganiseerd in workshops, die het begrip van politieke en sociale problemen vanuit verschillende perspectieven bevorderen. Onderwijsmethoden ondersteunen de interactie tussen docenten en studenten en tussen studenten.

De MSc in Politiek en Beleidsanalyse biedt drie verschillende paden, die je zullen blootstellen aan verschillende internationale leeromgevingen (Politiek en Beleidsanalyse, LSE-Bocconi Double Degree, Sciences Po-Bocconi Double Degree).

U kunt het programma kiezen dat het beste past bij uw individuele behoeften en voorkeuren.

Kandidaten voor LSE-Bocconi Double Degree en Sciences Po-Bocconi Double Degree zijn vereist om een ​​specifieke aanvraag te voltooien.

Programmastructuur

EERSTE JAAR
bij Bocconi (Milaan)

Eerste semester
Hoofdonderwerpen:

 • Kwantitatieve methoden voor beleidsanalyse
 • Vergelijkbare politiek
 • Functioneren van de publieke sector
 • Openbare economie

Studenten leren de sleutelconcepten van politieke theorieën en fenomenen in een vergelijkend perspectief, evenals kwantitatieve methoden voor theoretische (speltheorie) en empirische (statistiek en econometrie) analyse met betrekking tot politiek en openbaar beleid, en de organisatie van openbaar bestuur en de interactie ervan met politieke systemen

Tweede semester
Hoofdonderwerpen:

 • Juridische aspecten van beleidsvorming
 • Internationale relaties
 • Populatiedynamica en demografie

Studenten verwerven geavanceerde kennis van internationale betrekkingen, worden vertrouwd met de wettelijke en institutionele aspecten van onderhandeling en implementatie van internationale overeenkomsten, en ze begrijpen de cruciale rol van bevolkingsdynamiek en demografische veranderingen (zoals veroudering, migratie, vruchtbaarheid en de evolutie van gender rollen) over politiek gedrag en over het beleidsvormingsproces.

TWEEDE JAAR
bij Bocconi (Milaan) en / of in het buitenland
 • 4 keuzevakken te kiezen uit een breed scala aan cursussen aangeboden door Bocconi. Studenten kunnen cursussen kiezen die worden aangeboden in de traditionele vakgebieden van economie en management, en cursussen die worden geactiveerd op de belangrijkste gebieden van de politieke wetenschappen, zoals bijvoorbeeld: politiek geweld, oorlog en conflicten, migratie en vluchtelingen, menselijke Rechten, politieke en economische ontwikkeling, gender en politiek, geo-politiek en geschiedenis van Afrika en het Midden-Oosten (nog te bevestigen cursussen).

Studeer in het buitenland programma's

 • Uitwisselingsprogramma's

Stage (verplicht)
Vreemde talen (twee talen)
Scriptie

leerdoelen

De MSc in Politiek en Beleidsanalyse (PPA) - onderwezen in het Engels - is gericht op het aanbieden van gevorderd onderwijs in de politicologische disciplines en op de onderwerpen van analyse van overheidsbeleid, om inzicht te geven in de complexe politieke, economische en sociale dynamiek van de moderne wereld, hoe nationale en internationale instellingen hiermee omgaan en hoe ze in dergelijke contexten actie kunnen ondernemen.Concreet zijn PPA-kwalificatiedoelen:

 • om geavanceerde voorbereiding te bieden op de twee belangrijkste gebieden van de politieke wetenschap (vergelijkende politiek en internationale betrekkingen), geïntegreerd door een adequate kennis van de rol van wetten en van de evolutie van de bevolkingsdynamiek in politieke contexten om een ​​kritisch inzicht in belangrijke politieke en beleidsvorming;
 • de voorbereiding voltooien met geavanceerde kwantitatieve vaardigheden in zowel theoretische als empirische methoden, die zullen worden toegepast om het overheidsbeleid, de publieke sector, het beleidsvormingsproces en de politieke dynamiek te evalueren;
 • gedragscompetenties ontwikkelen via ad hoc seminars en via in / out of class activiteiten gerelateerd aan cursussen, namelijk vaardigheden in communicatie, in interactie, bij het aanpakken van complexe vraagstukken;
 • vloeiend Engels te bevorderen om effectief en efficiënt te werken; vaardigheid in een tweede EU-taal (Italiaans voor niet-inheemse Italiaanse sprekers). Ten slotte, om een ​​brede cultuur te bevorderen om kritisch te denken en om zich te verdiepen in actuele onderwerpen.

Carrièremogelijkheden

Er is wereldwijd een enorme en groeiende behoefte aan afgestudeerden met uitgebreide kennis en een compleet internationaal perspectief in de context van beleidsvorming. Onze afgestudeerden hebben toegang tot zowel de nationale als de internationale markt. Van hen wordt verwacht dat zij een beslissingsloopbaan ontwikkelen in internationale organisaties, diplomatieke diensten en de particuliere sector.

Als experts in politiek zullen onze afgestudeerden politieke kwesties analyseren en evalueren die verband houden met het wereldwijde sociaaleconomische en politieke scenario, en zij zullen bijdragen aan het ontwerp en de uitvoering van innovatieve politieke strategieën. Als deskundigen op het gebied van beleidsanalyse zullen onze afgestudeerden beleid van overheidsinterventie in de economie in verschillende sociaal-economisch-politieke contexten definiëren, evalueren en uitvoeren. Afgestudeerden zullen werken in politieke organisaties, internationale organisaties, denktanks en lobby's, NGO's en non-profitorganisaties, openbaar bestuur, ambassades, grote bedrijven en adviesbureaus.

De MSc in Politiek en Beleidsanalyse zal worden aangeboden vanaf 2018-2019, daarom is plaatsingsinformatie nog niet beschikbaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Lees Minder
Milaan , Los Angeles + 1 Meer Minder