MSc in overgangsmetalen in moleculaire chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het masterprogramma "Transition Metals in Molecular Chemistry" (T2MC) biedt een opleiding op hoog niveau in moleculaire chemie. Het onderscheidt zich van het nationale en Europese trainingsaanbod door de nadruk te leggen op Transition Metal Chemistry en hun toepassingen. De leer- en onderwijsbenaderingen zijn aantrekkelijk omdat ze studenten solide vaardigheden in moleculaire chemie zullen bieden, terwijl ze illustreren hoe deze kennis bijvoorbeeld kan worden gebruikt om de ecologische impact van een syntheseproces te verminderen of om bij te dragen aan de ontwikkeling van medische beeldvorming. Ook voert T2MC een verder stuwend beleid om internationaal open te gaan: zo zorgt een sterke samenwerking met UCT Praag bijvoorbeeld elk jaar ervoor dat 3-4 studenten een dubbele graad kunnen behalen.

Programma beschrijving

Er is grote behoefte aan gekwalificeerde chemici (afgestudeerden, studenten) om activiteiten in de chemische en farmaceutische industrie, een toonaangevend industrieel segment, te ondersteunen. ICMUB- en UTINAM-laboratoria bij UBFC in Dijon en Besançon ontwikkelen online onderzoeksactiviteiten met dergelijke branchegerelateerde chemies. Het T2MC-masterprogramma is gebaseerd op onderzoeksactiviteiten die zijn ontwikkeld bij ICMUB en UTINAM, zoals medische en moleculaire beeldvorming en duurzame ontwikkeling. T2MC Master-programma richt zich op het leveren van up-to-date vaardigheden in deze belangrijkste facetten van de chemie met een speciale nadruk op overgangsmetalen. Er wordt een reeks cursussen gegeven op de belangrijkste gebieden van de chemie, van organische, anorganische en bio-anorganische chemie, analytische chemie, spectroscopie, elektrochemie, moleculaire modellering. Er zullen meer specifieke cursussen worden gegeven in elektrosynthese, metalen in de biologie en coördinatiechemie, reactiemechanisme en moleculaire modellering, katalyse in specifieke / niet-specifieke media, moleculaire nanomaterialen, labeling van moleculen voor medische beeldvorming. Gedurende het Master-programma zullen transversale cursussen worden gegeven, zoals projectmanagement, innovatie en communicatie, het bezoeken van industrieën en het geven van lezingen door mensen uit de industrie. Bovendien zullen een begeleid project en twee 3-6 stages in onderzoeksprojecten, zowel binnen als buiten ICMUB, deel uitmaken van het T2MC-curriculum.

Toekomstige carrièreperspectieven

Master T2MC richt zich op het voorbereiden van moleculaire chemici van het hoogste niveau. De cursussen hebben een sterke achtergrond in multidisciplinaire chemie (organische, anorganische, analytische, theoretische en materialen) en richten zich op fijne chemie met een accent op overgangsmetaalchemie. De formele kennis wordt benadrukt door verschillende praktische voorbeelden met betrekking tot toepassingen van overgangsmetaalchemie. Afgestudeerde studenten zijn geschikte kandidaten voor functies in bedrijven, zoals onderzoek, R & D-ingenieur of managerpositie, projectleider, productmanager, technische verkoper of consulting, productiemanager. Het werkterrein kan zeer breed zijn: de farmaceutische industrie, de petrochemie en natuurlijk de agrochemie, maar ook alle bedrijven die chemie gebruiken (bijv. Auto-industrie, luchtvaart, energiesector, milieubescherming, enz.). Deze master is gericht op onderzoek en studenten zullen goed voorbereid zijn om hun studie voort te zetten met een Ph.D. positie in internationale labs op hoog niveau, die de deur kunnen openen voor academische carrières (docent, onderzoeker, professor, enz.) Of voor hooggekwalificeerde posities in de industrie. De mogelijkheid om te promoveren is met name interessant om te solliciteren op onderzoeksfuncties buiten Frankrijk. Het brede scala aan banen dat door de T2MC Master is geopend, maakt het mogelijk om wereldwijd te solliciteren (tal van voormalige Ph.D. studenten die zijn opgeleid in onze twee laboratoria zijn momenteel werkzaam in het buitenland, waaronder de VS en Canada). Bovendien is Dijon ideaal gepositioneerd: dicht bij Duitsland en Zwitserland, twee van de toonaangevende landen in de chemie over de hele wereld.

Student profiel

Studenten die in aanmerking komen voor het master T2MC-programma moeten een diploma hebben dat gelijkwaardig is aan of hoger is dan een Bachelor of Science. Achtergrondkennis in de algemene chemie, moleculaire synthese en spectrometrie is verplicht. Kandidaten moeten zeer goede academische kwalificaties en een zeer goede Engelse praktijk hebben.

Dubbele graad

T2MC biedt de mogelijkheid aan 3-4 studenten om een dubbele graad te behalen (Master degree of Université Bourgogne Franche - Comté Master degree of UCT Prague). De geselecteerde studenten zullen hun eerste jaar Master in UCT Praag en het tweede jaar Master in Université Bourgogne Franche - Comté in Dijon uitvoeren.

subsidies

Verschillende beurzen worden elk jaar uitgereikt aan studenten van hoge kwaliteit.

Applicatie procedure

BELANGRIJK:

  • Alle andere aanvragen moeten worden ingediend via het UBFC- toepassingsportaal van februari 2020 tot 19 juni 2020, ongeacht of u uit een Europees land, een Campus France-land of een ander land wereldwijd komt. Aanvraag mag NIET worden ingediend op de website van Campus France, omdat onze universiteit niet is verbonden met het Campus France- platform. Kandidaten wordt gevraagd om het aanvraagformulier en de ondersteunende documenten te uploaden in een uniek PDF-bestand. Het elektronische aanvraagformulier en de gedetailleerde lijst met ondersteunende documenten worden verstrekt na het eerste e-mailcontact (zie hierboven).

Alleen eenmaal geselecteerd:

  • studenten afkomstig uit een Campus France-land: u dient uw visumaanvraag in te dienen op de «Etudes en France» -website volgens de derde optie «Ik ben geaccepteerd». Download hier de gids met de instructies voor de procedure van Campus France om te volgen
  • studenten die uit een ander land komen: je moet contact opnemen met de dichtstbijzijnde Franse ambassade
  • niet-Europese student, woonachtig in een Europees land: u moet contact opnemen met de Franse ambassade in de buurt van uw woonplaats .

Landen met een Campus France-kantoor:

Algerije, Argentinië, Benin, Brazilië, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Chili, China, Colombia, Comoren, Democratische Republiek Congo, Djibouti, Egypte, Gabon, Haïti, India, Indonesië, Iran, Ivoorkust, Japan, Koeweit, Libanon, Madagaskar, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mexico, Marokko, Nigeria, Peru, Republiek Tsjaad, Republiek Congo, Republiek Guinee (Guinee-Conakry), Rusland, Senegal, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Togo, Tunesië , Turkije, VS, Vietnam.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic go ... Lees meer

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic goals are to foster Excellence and Internationalization of BFC Higher Education and Research; increase attractiveness for national & international Students, Professors & Researchers; develop Innovation, Transfer and socioeconomic Partnerships. Lees Minder
Besançon , Dijon + 1 Meer Minder