MSc in oude geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer de oude geschiedenis op een gevorderd niveau en ontwikkel uw interesse in de antieke wereld, terwijl u zich uitstekend voorbereidt op verder graduaat onderzoek.

Edinburgh is een van de toonaangevende centra in het Verenigd Koninkrijk voor de studie van de antieke geschiedenis, in termen van de chronologische, geografische en methodologische omvang van de onderzoeksinteresses van onze medewerkers. Het bereik en de inhoud van onze cursussen weerspiegelen de sterke punten van het onderzoek van het personeel in Griekse, Hellenistische, Romeinse en Late Antieke onderwerpen. Griekse en Latijnse taalcursussen worden altijd aangeboden. Onze sterke punten liggen in de juridische, institutionele, sociale en economische geschiedenis van de Griekse en Romeinse werelden, evenals in de politieke theorie en praktijk, de hellenistische geschiedenis en de laat-antieke geschiedenis. Als student aan dit programma ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van kritisch denken, helder schrijven en onderzoek, verbale presentatie en kritische analyse.

Breed scala aan expertise

De afdeling heeft een van de grootste concentraties Griekse en Hellenistische historici ter wereld en heeft extra sterke punten in de Romeinse Republikeinse, laat-antieke en Byzantijnse geschiedenis. Specialisten in Griekse en Latijnse literatuur werken regelmatig aan historische onderwerpen, terwijl de afdeling ook een aanzienlijk aantal klassieke archeologen bevat.


Programmastructuur

Dit programma is modulair, ontworpen om zowel dekking als specialisatie mogelijk te maken.

Onderwezen cursussen

Je neemt verschillende cursussen in twee semesters van het lesgeven, inclusief een verplichte cursus en een reeks optionele cursussen.

Onderzoek proefschrift

Je gaat een onderzoeksproject starten en een dissertatie maken die half augustus wordt ingediend op een toegewezen datum.


Toelatingseisen

Lees meer over de toelatingscriteria en vereiste kwalificaties voor de MSc in Ancient History.

Je hebt een UK 2: 1 honours degree, US GPA 3.4 of een ander internationaal equivalent, nodig in een onderwerp gerelateerd aan dit programma, normaal gesproken Classics, Classical Civilization, Ancient History of Classical Archaeology. We zullen ook een honours degree in een ander onderwerp overwegen als uw persoonlijke verklaring laat zien hoe u bent uitgerust om het programma te ondernemen.

Relevante ervaring of professionele of andere kwalificaties worden ook overwogen.

Gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties

Leidraad voor de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties wordt verstrekt door het International Office. Als u twijfelt over de gelijkwaardigheid van uw diploma, geeft het International Office informatie per land.

Engelse taalvereisten

Als u niet uit een Engelstalig Engelstalig land komt, zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration, moet u een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van uw gesproken en geschreven Engels.

  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Je Engelse taalkwalificatie mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als alternatief kunnen we mogelijk ook een diploma accepteren dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekende meerderheid voor toegang (zoals gedefinieerd door UK Visas


Careers

Ontdek waar je diploma je kan brengen.

De MSc zal je voorzien van de kennis en vaardigheden die essentieel zijn om promotieonderzoek in de antieke geschiedenis of een verwant veld (hetzij in Edinburgh of elders) na te streven.

De overdraagbare vaardigheden die je zult verwerven, zijn van onschatbare waarde voor een reeks aanverwante carrières, waaronder museumwerk, cultureel erfgoed en conservering, bibliotheek- of archiefwerk, maar ook voor loopbanen buiten het veld. Je zult ook de vaardigheden en het zelfvertrouwen ontwikkelen om een ​​carrière buiten het veld na te streven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder