MSc in ontwikkeling en cultuur van toerisme

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Deze tweejarige Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) biedt een uitstekende gelegenheid voor mensen die nieuw zijn in het toerisme om deel te nemen en een breed begrip van het onderwerp te verwerven, evenals een diep en analytisch inzicht in aspecten van toeristische ontwikkeling, cultuur en aanverwante industrieën.

Dit is een opwindend en innovatief nieuw programma dat wordt aangeboden door de Universiteit van Glasgow (Dumfries Campus), de Universiteit van Malta, de Universiteit van Lund University (Zweden) en het Universitair Instituut van Lissabon (Portugal). Je studeert af met een joint degree van de betreffende partners.

Door te studeren met een combinatie van deze partners, krijg je les van experts van wereldklasse op het gebied van sociaalwetenschappelijke analyse van toerisme, erfgoed, bedrijfsinnovatie en duurzaamheid.

Je krijgt ook de mogelijkheid om een 10-daagse zomerschool bij Wageningen University (Nederland) bij te wonen met een focus op milieu en toerisme.

Uniek in termen van de behandelde materie, het gevarieerde aanbod en de complementariteit van de vijf betrokken partneruniversiteiten, en de focus op cultuur in de breedste zin van het woord, zullen je studentenervaring enorm verbeteren.

De cursussen zijn zowel theoretisch als praktisch. Sommige omvatten excursies, samen met stageplaatsen. Dit zal je toerusten voor de werkende wereld in het toerisme, erfgoed en bredere op cultuur gebaseerde industrieën.

Programmastructuur

Semester 1

 • (September-december) - Universiteit van Glasgow (Dumfries Campus):
  • Sociaalwetenschappelijke analyse van toerisme

Semester 2

 • (Februari-juni) - Universiteit van Malta:
  • Cultureel toerisme en erfgoed (optionele plaatsing beschikbaar)
 • Zomer (juli) - Wageningen University (optioneel)

Semester 3

 • (September-juni) - studietrajectkeuze Lund University :
  • Innovatie en duurzaamheid in de toeristische sector OF
 • Universitair Instituut van Lissabon:
 • Toerismebeheer inclusief stad, evenementen, winkels en horeca (optionele plaatsing beschikbaar)

Semester 4

 • (Februari-juli) - Dumfries, Malta, Lund of Lissabon:
  • Onafhankelijke studie, proefschrift

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde ben je goed uitgerust om werk te vinden in de toeristische, culturele en erfgoedsector, zowel in de publieke als in de private sector. Potentiële werkgevers zijn onder meer de nationale en lokale overheid, agentschappen zoals toeristische afdelingen, musea en erfgoedattracties, de reis- en hotelsector, zakelijke adviesbureaus en mediaorganisaties.

Het is misschien mogelijk om uw verworven vaardigheden over te dragen naar andere gerelateerde beroepen, zoals planning of organisatorische duurzaamheid. Er zullen ook mogelijkheden zijn voor lesgeven op scholen, hogescholen en universiteiten voor gekwalificeerde leraren, evenals voor onderzoek.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school