MSc in onderhoudstechniek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Effectieve bedrijfs- en onderhoudsprocessen zijn erg belangrijk voor een duurzame toekomst. Deze masteropleiding is ontworpen om te voldoen aan zowel industriële als academische eisen, zodat je een carrière in de technische en concurrerende industrie of academische wereld kunt nastreven.

Het doel van onderhoud is om systemen foutloos te houden door vroegtijdige identificatie en preventie van problemen. De efficiëntie en winstgevendheid van een bedrijf zijn sterk afhankelijk van hun onderhoudsprestaties. Door het onderhoud te verbeteren, kunnen enorme besparingen worden gerealiseerd, terwijl de kwaliteit en betrouwbaarheid worden verbeterd. In het programma leert u de oorzaken van fouten te analyseren en verbeteringen in het proces door te voeren. U leert ook hoe u oplossingen kunt implementeren die het energieverbruik of kostbare storingen verminderen die op hun beurt bijdragen aan een duurzame toekomst.123683_170519-ltu3-014.jpg

Beschrijving

Het programma is ontwikkeld om zowel industriële als academische behoeften te vervullen. Daarom bevat het programma cursussen die zijn ontworpen om een hoog academisch niveau te behouden en tegelijkertijd echte industriële problemen aan te pakken. Cursussen, zoals "Condition Monitoring en Condition Based Maintenance" of "Design for Maintenance", gebruiken voorbeelden uit de industrie en geavanceerde methoden om de studenten te leren wat er vandaag wordt gedaan en hoe ze dit kunnen verbeteren. Andere cursussen, zoals "Automatic Control" en "eMaintenance from Data to Decision" worden gegeven om de student te helpen bij het ontwikkelen van zijn vaardigheden en kennis over hoe informatiecommunicatietechnologieën verder kunnen worden geïmplementeerd in industriële oplossingen. Ons doel is dat alle studenten werken in een masterproefproject dat betrekking heeft op de "echte wereld" en bedrijven zoals LKAB, Vattenfall, Zweedse transportautoriteit, SSAB, Boliden, Saab Aerospace, Metso Minerals, ABB en SCA ontwikkelen projecten voor onze studenten .

123472_iStock_000060020934_Large.jpg

Arbeidsmarkt

Er is tegenwoordig een toenemende vraag naar onderhoudsmonteurs en met een goede opleiding zou u onderhoudstechnieken op de werkplek moeten kunnen implementeren. Omdat het programma is ontworpen om aan hoge academische normen te voldoen, werkt u met relevante industriële projecten om de kennis op te doen die nodig is voor zowel de industrie als de academische carrière.

Toepassing

Toelatingseisen
  • Bachelordiploma van minimaal 180 studiepunten of gelijkwaardig, met vakken van minimaal 60 ECTS op een van de volgende gebieden: onderhoudstechniek, energietechniek, werktuigbouwkunde, materiaalkunde, civiele techniek of gelijkwaardig, en minimaal 15 ECTS in wiskunde .
  • Gedocumenteerde vaardigheden in de Engelse taal.
Engelse Taalvereisten
  • De Engelse taalvereisten voor cursussen en programma's zijn gelijk aan Engelse 6 / Engelse cursus B.
Selectie
  • De selectieprocedure is gebaseerd op academische kwalificaties, kwaliteits- en kwantiteitsaspecten.

Verplichte vakken

Programma-inhoud en structuur

Voor een master met een major in onderhoudstechniek zijn in totaal 120 studiepunten in overeenstemming met het curriculum van het programma vereist. Een minimum van 90 studiepunten op een gevorderd niveau, inclusief het diplomaproject op het gebied van Maintenance Engineering, is vereist.

De eerste studieperiode behandelt de wetenschappelijke grondslagen van Maintenance Engineering. Het eerste jaar omvat ook geavanceerde onderhoudstechnieken en -methoden zoals conditiebewaking, operationeel onderzoek en e-onderhoud. Het tweede jaar omvat geavanceerde studies van Betrouwbaarheidstechniek en projectcursussen waar studenten gespecialiseerde studies uitvoeren in Design voor onderhoud met de nadruk op industriële toepassingen. Het programma wordt afgesloten met een diplomaproject binnen het hoofdvak van studie.

Zweeds voor beginners wordt aangeboden voor buitenlandse studenten. De cursus is niet inbegrepen in de opleiding en wordt gelezen als aanvulling op de verplichte vakken.

credits

Het programma vereist 120 credits.

Graden
  • Diploma van Master of Science (120 studiepunten) - Major; Onderhouds-bouwkunde
Verplichte vakken

Verplichte vakken: 97,5 studiepunten

Code Cursus Credit Niveau Commentaar
D0001B Toegepast operationeel onderzoek 7,5 Eerste level
D0019B Menselijke factoren voor veiligheid in de werkomgeving 7,5 Eerste level
D0020B Internet of Things en signaalanalyse voor conditiebewaking 7,5 Eerste level
D7007B Onderhouds-bouwkunde 7,5 Tweede verdieping
D7008B Conditiebewaking en conditiegebaseerd onderhoud 7,5 Tweede verdieping
D7010B eOnderhoud van gegevens tot beslissing 7,5 Tweede verdieping
D7011B Ontwerp voor onderhoud 7,5 Tweede verdieping
D7012B Geavanceerde betrouwbaarheidstechniek 7,5 Tweede verdieping
L7001A Experimentele akoestiek en dynamiek 7,5 Tweede verdieping
X7013B Diploma-project in onderhoudstechniek, master 30,0 Tweede verdieping
Verplichte vakken: 22.5 studiepunten

De optionele ruimte is 22,5 credits. Het is verplicht om keuzevakken te selecteren tot het opgegeven aantal studiepunten. Het gegeven aantal studiepunten van de genoemde keuzevakken moet voor een graad worden gehaald.

Code Cursus Credit Niveau Commentaar
D7001B Mijn automatisering 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
E7012E Mechatronics 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
F0040T Duurzame energiesystemen 7,5 Eerste level selecteerbaar
F7011T Energiecentrale en systeemtechniek 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
M7010T Dynamiek in mechanische systemen 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
M7012T Breukmechanica en vermoeidheid 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
R7003E Automatische controle Tweede verdieping selecteerbaar
R7008E Industriële automatie 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
S7001E Stochastische signalen 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
T7001T Vervorming en breuk 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
T7016T Materiaalmechanica 7,5 Tweede verdieping selecteerbaar
Cursus aangeboden buiten de verplichte cursussen - niet verplicht - voor niet-Scandinavische studenten
Code Cursus Credit Niveau Commentaar
S0046P Zweeds voor internationale studenten 1 3,0 Eerste level selecteerbaar

123474_Agnes.jpg

Alumni Story

Ik heb een opwindend en gevarieerd werk met geweldige kansen om het bedrijf te beïnvloeden. Bij LKAB in Kiruna werken we voor een veilige werkomgeving en hoogwaardige reparaties binnen de gestelde tijd- en kostenframes.

We werken aan een duurzame samenleving waar strategisch onderhoud van afvalvijvers en rookgascentrales van groot belang is. Ik kan de bacheloropleiding onderhoudstechniek aan de Luleå University of Technology sterk aanbevelen. Strategisch onderhoud is de sleutel tot veilige en efficiënte productieprocessen, behoud van kwaliteit en het behalen van milieueisen.
Agnes Nilsson, Maintenance Engineer bij LKAB

123639_Madhav_fixed.jpeg

Onderzoeker aan het werk bij NASA

Madhav Mishra, een afgestudeerde student aan de Luleå University of Technology heeft een uitnodiging ontvangen voor drie maanden onderzoek aan het Amerikaanse ruimteagentschap NASA. Hij werkt op de afdeling voor operaties en onderhoud, evenals op het universitaire SKF-LTU University Technology Center.

- Toen ik de uitnodiging ontving, was ik echt blij. Ik hoorde zelfs het woord NASA de hele nacht na mijn aankondiging in mijn hoofd horen. Ik had nooit gedacht dat ik bij NASA zou komen en ik zal op hun kantoor werken, zegt Madhav Mishra.

De uitnodiging komt tot een samenwerking van 3 maanden met onderzoekers van het NASA Ames Research Center die begint op 1 juli tot september en Madhav Mishra heeft er hard aan gewerkt om het te krijgen. Uiteindelijk leerde hij een van de senior onderzoekers van de organisatie beter kennen, die op zijn beurt zijn hoofd tikte dat Madhav daar ooit wilde werken. Tot zijn eigen verbazing werd hij uiteindelijk gecontacteerd door de directeur van het centrum en geïnterviewd via Skype.

- Er is niet zomaar iemand die naar NASA kan komen, dus hij heeft mijn achtergrond zorgvuldig gecontroleerd, en als ik daar zou passen, zegt hij.

Madhav Mishra van de Luleå University of Technology is drie maanden bij NASA begonnen.

123640_IMG_0309.jpeg

Berekent levensduur

Het onderzoek van Madhav Mishra aan de Luleå University of Technology gaat over het berekenen van de levensduur van slimme kogellagers. In principe gaat het om de prognose en diagnose van roterende machines. Hij verklaart nadrukkelijk dat prognostiek over de toekomst gaat en voorspellen, terwijl diagnostiek analyseert wat al heeft plaatsgevonden.

- Op onze afdeling houden we ons bezig met een verscheidenheid aan onderhoudsonderzoek en dat betekent dat we heel veel te maken hebben met de diagnose, maar we moeten onze kennis op het gebied van voorspelling vergroten, zegt hij.

Door veel wetenschappelijke literatuur te bestuderen, realiseerde hij zich dat NASA dat ook blijft doen. Hij nam daar contact op met wetenschappers en vroeg naar hun onderzoek. Op deze manier bouwde hij geleidelijk een netwerk van contacten op bij het ruimteagentschap.

- Mijn plan is om daarheen te reizen en mijn onderzoek te ontwikkelen, maar ook om een netwerk op te zetten waarmee we in de toekomst contact kunnen hebben. We kunnen zien of het mogelijk is om een samenwerking tot stand te brengen tussen NASA en de Luleå University of Technology en ik denk dat er een mogelijkheid voor is, zegt hij.

Op het gebied van prognoses hebben wetenschappers van NASA veel onderzoek gedaan naar het leven van vliegtuigen en batterijen. Om de levensduur te berekenen, werkt men met verschillende soorten modellen, fysiek of datagestuurd, of een combinatie daarvan. Het onderzoeksdoel van Madhav Mishra is om een ​​hybride model te ontwikkelen en in samenwerking met NASA-onderzoekers een nuttig algoritme te ontwikkelen. Het zal worden gebruikt voor berekeningen om toekomstige fouten te voorspellen, verstoringen te voorkomen en hoge kosten te voorkomen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Luleå University of Technology is experiencing strong growth with world-leading competence in several areas of research. Our research is conducted in close collaboration with industries such as Bo ... Lees meer

The Luleå University of Technology is experiencing strong growth with world-leading competence in several areas of research. Our research is conducted in close collaboration with industries such as Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF, and leading international universities. The Luleå University of Technology has a total turnover of SEK 1.7 billion per year. We currently have 1 650 employees and 15 500 students. Lees Minder