MSc in netwerkbeveiliging

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Dit unieke programma biedt internationale studenten de mogelijkheid om in een voltijd of twee jaar in deeltijd fundamentele en geavanceerde beveiligingsonderwerpen te bestuderen, zoals cryptografie, penetratietesten, digitale forensisch onderzoek, IT-beveiligingsbeheer en ISO 27001. Heriot-Watt University is er trots op de eerste universiteit in de VAE te zijn die internationale studenten een MSc in netwerkbeveiliging met dergelijke geavanceerde onderwerpen ter beschikking stelt.

Cursusinhoud

Het doel van zowel de MSc als het Postgraduate Diploma in Netwerkbeveiliging is om onze afgestudeerden de fundamentele kennis en praktische vaardigheden te bieden die nodig zijn voor een netwerkbeveiligingsgerelateerde professionele positie in een organisatie.

Het programma behandelt onderwerpen zoals het beveiligen van bedrijfsinfrastructuren, het bouwen en beveiligen van draadloze netwerken, penetratietesten (ethisch hacken) en beveiligingsaudit, evenals netwerk- en beveiligingsadministratie.

Studenten volgen vier cursussen in semester 1 en nog eens vier cursussen in semester 2.

Voor dit programma zijn de volgende vakgerichte cursussen verplicht:

 • Computer Netwerkbeveiliging
 • Industriële programmering
 • Geavanceerde netwerkbeveiliging
 • Onderzoeksmethoden en projectplanning

Studenten kunnen vervolgens vier vakken kiezen uit de volgende:

 • Netwerk toepassingen
 • Mobiele communicatie en programmering
 • Database- en informatiesystemen
 • Software Engineering Foundations
 • Geavanceerde software-engineering
 • Big Data Management
 • Rigoureuze methoden voor software-engineering
 • Data Mining en Machine Learning
 • Datacommunicatie en netwerken

Naast deze geleerde cursussen, volgen studenten die de MSc-kwalificatie volgen een masterproject, dat culmineert in een proefschrift.

Carrière

Nieuwe carrièrekansen en vooruitzichten voor loopbaanverbetering zijn beide uitstekend. Beveiligingskwetsbaarheden en dus tegenmaatregelen verschijnen dagelijks. De nieuwe beveiligingsbedreigingen zijn gericht op de industrie, de handel en de publieke sector, resulterend in een toenemende vraag naar experts die beveiligde infrastructuren kunnen ontwerpen, implementeren en onderhouden.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad