MSc in natuurkunde, materiaalkunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Materialen vormen alles om ons heen en hun eigenschappen zijn cruciaal voor de prestaties van elk systeem of apparaat waarin ze worden gebruikt. Bijna elk aspect van de moderne samenleving wordt geraakt door een technologie die mogelijk is gemaakt door vooruitgang in materialen. Mobiele telefoons, light-emitting diodes (leds), zonnecellen, katalysatoren, optische vezels en slimme raammaterialen zijn allemaal voorbeelden van moderne technologie op basis van maatwerkmaterialen. Omdat de eigenschappen van een materiaal (die de functie bepalen) worden bepaald door zowel de structuur, de bestanddelen als de manier waarop het materiaal wordt geassembleerd, omvat de studie van materialen veel verschillende benaderingen. Materiaalkunde is inherent multidisciplinair en steunt vaak op zowel theoretische modellering als experimentele karakterisering.

Lund herbergt twee van 's werelds beste grootschalige faciliteiten voor materiaalwetenschappelijk onderzoek:' s werelds eerste 4e generatie synchrotron-stralingsbron, het MAX IV-laboratorium, werd in 2016 in gebruik genomen en de European Spallation Source (ESS) voor neutronenonderzoek is momenteel in opbouw. Het onderwijs in de masteropleiding Physics, Materials Science is sterk verbonden met het onderzoek aan deze twee infrastructuren. Je leert hoe je belangrijke eigenschappen van materialen bestudeert door spectroscopie, diffractie en microscopie. De masteropleiding is flexibel en interdisciplinair, met een duidelijke basis in de natuurkunde, en het is mogelijk om theoretische of computationele studies te combineren met experimentele benaderingen.

Het doel van de masteropleiding is dat je een natuurkundige wordt die de principes van de materiaalkunde kan toepassen bij het uitvoeren van technische en / of onderzoeksprojecten. Het programma legt de nadruk op de toepassing van geavanceerde technologieën in de materiaalkunde. De nabijheid van grootschalige faciliteiten en excellente materiaalkunde-onderzoeksgroepen biedt uitstekende mogelijkheden voor inspirerende masterproefonderzoeken.

Programmastructuur

Zie www.fysik.lu.se/english/education/start-studying/masters-programme voor details over verplichte en keuzevakken.

Carriere vooruitzichten

Materiaalkunde is een belangrijk gebied voor een verscheidenheid van gebieden van wetenschap en techniek en afgestudeerden zullen worden gekwalificeerd voor werkgelegenheid op gebieden variërend van industrie tot onderzoekslaboratoria op gebieden zoals elektronica, communicatie, biowetenschappen, energiegerelateerde materialen en bij faciliteiten zoals het MAX IV-laboratorium of de Europese spallatiebron (ESS). Afgestudeerden van het programma zullen goed gekwalificeerd zijn voor PhD-programma's in de fysica en fysische chemie.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school