MSc in natuurkunde, biologische fysica en computationele biologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

De natuurkunde leert ons hoe we modellen van fenomenen in de wereld om ons heen kunnen construeren en toepassen, die zich uitstrekken over schalen van de allerkleinste tot de allergrootste. Biologie is lange tijd een rijke bron van open vragen geweest, maar we kunnen het leven niet begrijpen zonder de fysica en wiskunde te begrijpen die levende wezens beheersen. Om die reden richtten veel gerenommeerde natuurkundigen, zoals Richard Feynman, Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Max Delbrück en Erwin Schrödinger, hun aandacht op biologische problemen en leverden in sommige gevallen substantiële bijdragen aan nieuwe gebieden zoals moleculaire biologie.

Biologie is in toenemende mate een kwantitatieve wetenschap geworden, waar wetenschappers met verschillende achtergronden samen een reeks onopgeloste problemen aanpakken, bijvoorbeeld hoe biomoleculen hun specifieke vorm aannemen, hoe ze op elkaar inwerken in cellen en hoe cellen zich delen en communiceren. De methoden van de theoretische fysica, waaronder statistische methoden, machine learning, modellering en simulatie, vormen een onschatbare toolbox om veel van deze problemen aan te pakken.

De afdeling Astronomie en Theoretische Fysica biedt een natuurkundeprogramma aan met een specialisatie in biologische fysica en computationele biologie, dat een solide basis van cursussen in theoretische en wiskundige natuurkunde combineert met cursussen in andere vakken die worden gegeven op de relevante afdelingen, bijvoorbeeld scheikunde en biologie. .

Als masterstudent word je onderdeel van een levendige onderzoeksgemeenschap bij de divisie Computational Biology and Biological Physics, die zich bezighoudt met baanbrekende theoretische studies van biologische problemen in samenwerking met experimentele groepen over de hele wereld. Het programma omvat een masterproject dat wordt uitgevoerd binnen een van de onderzoeksgroepen.

Programmastructuur

Het programma biedt een breed scala aan cursussen. Enkele voorgestelde cursussen zijn Computationele fysica, theoretische biofysica, kunstmatige neurale netwerken en diep leren, systeembiologie, statistische mechanica en experimentele biofysica.

Aan het einde van het programma rond je een individueel masterproject af dat overeenkomt met minimaal 30 studiepunten.

Carriere vooruitzichten

Een specialisatie in biologische fysica geeft je kansen om een breed scala aan carrières na te streven. Waar sommige studenten promoveren in de theoretische fysica of computationele biologie, is het ook mogelijk om een geschikte carrière buiten de academische wereld te vinden, bijvoorbeeld op het gebied van informatie- en communicatietechnologie of biotechnologie, waar geavanceerde programmering en modellering gewenst is.

Daarnaast zullen MAX IV en het aankomende ESS-laboratorium in Lund nieuwe kansen bieden voor afgestudeerden met een graad in de natuurkunde, inclusief biologische fysica en computationele biologie.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school