Introductie
Mod4NeuCog is een elite MSc-programma in het modelleren van neuronale en cognitieve systemen, dat is ontworpen om de interdisciplinaire onderzoekers van morgen op te voeden.
Graad: Master of Science (MSc)
FI (initiële opleiding) / FIA (stagecontract) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing) / PRO (professionaliseringscontract)
Duur: 2 jaar
Locatie: Sophia Antipolis
Taal Engels
Door zijn innovatieve benadering van mentoring, beoogt Mod4NeuCog de natuurlijke nieuwsgierigheid en autonomie bij studenten te bevorderen. Het doel is om actieve onderzoekers te ontwikkelen op het snijvlak van toegepaste wiskunde en cognitieve wetenschappen.
Doelen
Afgestudeerden zullen de basiskennis verworven hebben in wiskunde, statistiek, informatica, biologie en cognitieve wetenschap die nodig zijn om neurocognitieve systemen te modelleren.
Bovendien hebben de studenten zich kunnen specialiseren in een interessegebied dankzij de projecten in UCA-laboratoria. Al deze laboratoria zijn lid van het kernprogramma C @ UCA "Cognitieve systemen, normaliteit en pathologie van het menselijk brein, computationele neurowetenschappen". De specialisaties omvatten geneeskunde, wiskunde, taalkunde, natuurkunde, experimentele economie, psychologie, informatica, neurofysiologie en chemie van olfactie. Gedurende het hele programma worden studenten meerdere malen geconfronteerd met interacties op al deze gebieden, vooral in groepswerk. Dit geeft elke student de unieke kans om geleidelijk individuele keuzes te maken, autonoom te denken en te werken in een interdisciplinaire setting. Internationale mobiliteit en onderzoek
Programma en inhoud
Het eerste jaar is gewijd aan de basis. Het begint met 5 intensieve weken van bootcamp (update training in wiskunde, programmeren en experimentele setups). De student ontwikkelt een efficiënte en onafhankelijke werkmethode en maakt kennis met de omgeving van OpenNeuroLab, dat is ontworpen om groepswerk te bevorderen. De student zal doorgaan met het leren van de basis door middel van cursussen en projecten in een van de twee tracks: "Computational and Mathematical Neuroscience" en "Cognitive Sciences and Experimentation". Drie miniprojecten, bedacht en gecontroleerd in samenwerking met UCA-laboratoria, worden in groepen in het OpenNeuroLab uitgevoerd. Een extra vereiste, ook gebaseerd op groepswerk, is een zelf ontworpen project dat ontwikkeld moet worden door studenten in het OpenNeuroLab, waar studenten verantwoordelijk zijn voor een klein budget. Het tweede jaar is voornamelijk geconcentreerd rond twee stages, waarvan er minstens één in het buitenland of in een privé-onderneming zit.
Collegegeld
Collegegeld: 4000 € per jaar - Het studiegeld kan variëren naargelang uw verblijfsstatus, namelijk als u inwoner bent van een EU-land of een land buiten de EU. Daarnaast zal financiële steun (op behoeften gebaseerde of op verdienste gebaseerde beurzen) beschikbaar zijn voor studenten en zullen andere financieringsbronnen ook beschikbaar zijn via elke training.
Toelating
Kandidaten moeten een bachelor of een gelijkwaardige graad in wiskunde, informatica, biologie, psychologie, elektrotechniek, economie of taalkunde hebben. Bovendien moeten ze aantonen dat ze in staat zijn om wiskundevakken in een snel tempo te volgen (voorbereidende lessen, double degree, syllabi van eerdere wiskundecursussen en bewijs van goede cijfers in deze cursussen, aanbevelingsbrieven, enz.). Studenten moeten ook een motivatiebrief sturen waarin hun interesse in neurowetenschap en cognitie wordt uitgelegd en een project beschrijven dat ze willen ontwikkelen. De toelating zal selectief zijn, gebaseerd op de applicatiematerialen van de studenten.
Toekomstige loopbaan
Data scientist, data-analist, chief / project manager en onderzoeker (fundamenteel en toegepast onderzoek)