MSc in mode en luxe marketing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sta in de voorhoede van de mode- en luxemarketingpraktijk.

Cursus overzicht

Ervaring is alles. Bij luxemarketing gaat het erom hoe merken mensen aanvoelen. Ontworpen om je loopbaanontwikkeling en je persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen, deze cursus bouwt je vaardigheden specifiek op in mode en op luxe gebaseerde marketing. Je ontwikkelt een kritisch begrip van de dimensies, processen, kansen en uitdagingen waarmee organisaties geconfronteerd worden die goederen en diensten creëren, ontwerpen, produceren, distribueren, verkopen en verkopen in de competitieve, snelle industrieën van luxe en mode.

Toelatingseisen

 • Aanvragers hebben normaal een minimum van een 2: 2 Honours diploma in een verwante discipline, maar er kan aandacht worden besteed aan aanvragers met een 2: 2 Honours graad in een vak, zolang ze relevante werkervaring hebben voltooid of een sterk inzicht kunnen tonen in het studiegebied.
 • Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, zijn verplicht om IELTS 6 of hoger te behalen met niet minder dan Band 6 in welk gebied dan ook of gelijkwaardig.

Cursusinhoud

Communicatie en verbinding zijn essentieel voor het succes van elk luxe merk. Consumentengedrag wordt steeds complexer naarmate mensen kritischer en veeleisender worden voor hun producten. De behoeften van de klant zijn de afgelopen jaren veranderd, omdat consumenten een meer algemeen bewustzijn ontwikkelen van zaken als duurzaamheid, authenticiteit en transparantie.

Deze MSc in luxe- en modemarketing neemt een eigentijdse en hypermoderne benadering van op luxe en mode gebaseerd onderwijs. Door nieuwe trends in consumentisme aan te pakken, ontwikkelt het studenten die een organisatorische focus hebben op de consumenten van vandaag, omdat ze constant hun prioriteiten opnieuw evalueren en zich afvragen wat ze echt waarderen.

Over de volledige breedte van de marketingmix, leert u over de belangrijkste methoden die merken gebruiken om zichzelf te laten opvallen in deze exclusieve markt. Je bespreekt de impact van visuele sociale netwerken, onthult de verhalen achter merken en ontdekt de impact van online platforms op het diversifiëren van de wereld van de verkoop. Van ervaringsgerichte marketing tot de digitale strategieën die vandaag de grootste aandacht in de reclame brengen, deze cursus loopt voorop bij merkanalyses.

Je onderzoekt best practices op gebieden als het genereren van nieuwe venture-ideeën, legale vestiging en bescherming, bedrijfsfinanciering en effectieve bedrijfsplanning.

Cursusstructuur

Het curriculum biedt een carrière-gericht overzicht van deze industrieën, zodat u kunt vertrekken met actuele kennis en toepasselijke vaardigheden. De op maat gemaakte en hedendaagse modules helpen u bij de voorbereiding van uw toekomstige carrièreplannen. Integraal aan de filosofie van het programma is de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en te verbinden, met kansen om deel te nemen aan stages, zakelijke schaduwprojecten, adviesprojecten en opdrachten voor zakelijk onderzoek.

Je zult je eigen vaardigheden verbeteren en ontwikkelen om je voor te bereiden op het werk in de luxe- en modewereld, met het potentieel om specialistische kennis en strategische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een duurzame mode- en luxebusiness te creëren en te beheren. We zullen helpen om uw inzetbaarheid te vergroten door deel te nemen aan een breed scala aan onderwijs- en leerervaringen. U krijgt de kans om sectorervaring op te doen en deel te nemen aan projectwerk door in contact te komen met een netwerk van experts uit de industrie en professionals in uw vakgebied. Class-free Fridays zullen helpen om tijd te winnen voor industriële ervaring.

Je neemt deel aan actieve en ondersteunende forums, op basis van praktische expertise uit het veld. Wij bieden u een ondersteunend platform voor kritische reflectie, door de toepassing van academische theorieën op uw echte werksituaties. Dit wordt weerspiegeld door een reeks beoordelingsmethoden die worden gebruikt om organisatorische activiteiten te weerspiegelen.

Een opvallend kenmerk van het programma is een jaarlijkse excursie waarbij u internationale modehoofdsteden bezoekt en met marktleiders de processen verkent achter het presenteren van flagship stores die ervaringsluxe van wereldklasse bieden. Je hoort ook van internationale mode- en luxemerken hoe ze goederen ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen in overeenstemming met de steeds veranderende marktbehoeften.

modules

Alle modules zijn verplicht:

Het bedrijf van luxe en modemarketing, 15 credits

Het vermogen om de behoeften van klanten te herkennen en eraan te voldoen is nog nooit zo belangrijk geweest, met recente verschuivingen in het consumentisme naar meer doordachte en weloverwogen aankopen. Je leert over de theorie en operaties met betrekking tot marketing in de luxe- en mode-industrie, en geeft inzicht in hoe organisaties de behoeften van interne en externe belanghebbenden kunnen identificeren en aanpakken.

Je maakt kennis met specifieke marketingconcepten, zoals de marketingmix, Porter's 'five forces'-methodologie, de marketingcommunicatiemix en het productontwikkelingsproces. U zult een breder begrip van de definitie van marketing, de rol van marketing, de functies en verschillende concepten overwegen die een marketingbeoefenaar kunnen helpen. Vervolgens richt je je op het toepassen en aanpassen van marketingtheorie aan de wereld van luxe en mode.

Theorie en praktijken van ervaringsluxe, 15 credits

Je onderzoekt de context van hedendaagse theorieën, praktijken, trends en werkpatronen die zich hebben ontwikkeld binnen de sector van luxe consumptiegoederen en -diensten, door je te concentreren op de zich ontwikkelende industrieën van luxe reizen, motorsport, gastvrijheid en activiteiten.

Door te ontdekken hoe luxe modehuizen betekenisvolle ervaringen en ervaringsgerichte luxemomenten met consumenten kunnen creëren, stelt deze module je in staat om conceptuele kaders en theorie te begrijpen, kritisch te evalueren en toe te passen op het domein van wereldwijde luxediensten en de meer verfijnde gebieden van luxueuze dienstverlening te waarderen. Je ontwikkelt je begrip van de organisatiecultuur van luxe diensten en gastvrijheid.

Tijdens de lezingen zullen thema's worden onderzocht, waaronder de context van de sectoren van luxe consumptiegoederen, kenmerken van diensten en producten van luxemerken, de politieke economie van luxemerken, de rol van consumenten in de industrie en de belangrijkste trends in de industrieën. Je leert hoe je authentieke en betekenisvolle relaties kunt aangaan met consumenten van luxe producten en hoe je die relaties kunt ontwikkelen terwijl je luxe ervaringen van wereldklasse creëert.

Wereldwijde trends en ontwikkelingen in luxe, 15 credits

Het tempo van verandering in de luxesector is snel. De meest succesvolle luxebedrijven worden regelmatig uitgedaagd en moeten hun strategische koers heroverwegen om relevant te blijven voor de consument.

Om concurrerend te zijn, moeten luxe bedrijven de centrale problemen begrijpen die deze sector transformeren. Binnen deze module onderzoekt u de trends en ontwikkelingen die de luxe markt opnieuw vormgeven en evalueert u de marketingmethodologieën die luxe bedrijven moeten ontwikkelen als reactie op veranderingen van de consument. Op basis van de nieuwste inzichten in de branche en marktgegevens zullen we casestudy leren combineren met live projectwerk en gastsprekers uit de hele luxe-industrie ontvangen.

Je richt je op het analyseren van de macro-milieudruk op de luxe sector en hoe deze zich recentelijk heeft ontwikkeld. Dit omvat het concentreren op de veranderende radicale veranderingen in consumentenverwachtingen en grote vooruitgang in de digitale wereld, leren hoe luxe bedrijven het beste kunnen reageren op de kortetermijntrends en langetermijnveranderingen die nodig zijn om te overleven. Modellen van nieuw consumentisme zullen worden onderzocht, met de nadruk op hoe luxe organisaties kunnen reageren op de wereldwijde trends van ethische praktijken, duurzaamheid, authenticiteit, door consumenten gecreëerde inhoud en de deeleconomie.

Mode kopen, merchandising en logistiek, 15 credits

Door het product centraal te stellen in het mode- en luxe marketingproces, schetst deze module hoe marketingsucces wordt bepaald door de geschiktheid, kracht en onderscheidend vermogen van de producten en diensten die zijn ontwikkeld of aangekocht door mode- en luxebedrijven.

Gebaseerd op de kennis en inzichten die zijn ontwikkeld door andere modules in het programma, die concepten verkennen zoals consumenten- en markttrends en de principes van effectief merkbeheer, zal deze module zich concentreren op de belangrijkste vaardigheden van data-analyse, financiële prestatiebeoordeling en projectplanning. Voortbouwend op de inzichten en expertise van toonaangevende online trendbureaus, zoals WGSN en InStyle, bouwt u naast de expertise en ervaring van mode- en luxekopers die een breed scala aan bedrijven vertegenwoordigen, een netwerk van contacten en waardering voor betrouwbare digitale bronnen op .

De grondgedachte achter de module is om u op een zo levensecht mogelijke manier bloot te stellen aan de complexiteit, uitdagingen en vereisten die gepaard gaan met de ontwikkeling van een effectief koopplan en operationeel budget. Het belangrijkste is dat deze module u de mogelijkheid biedt om de ethische en duurzaamheidskwesties in verband met het inkoopproces in alle gebieden van de mode- en luxeketen te onderzoeken. Van de analyse van baanbrekend onderzoek dat relevant is voor de vooruitgang op het gebied van ecologische en planeetbeschermende aankopen, zal de module ook bijzondere aandacht besteden aan de voordelen en uitdagingen die verbonden zijn aan het nemen van een ethische kooppositie.

Industrie-ervaring, 15 credits

Deze module is een essentieel en onderscheidend onderdeel van de voorbereiding op uw succesvolle baan in de industrie of het beheer van uw eigen bedrijf. Als toekomstige branchespecialist of bedrijfseigenaar is het cruciaal dat je de dynamiek van de industrie ervaart in een omgeving waarin je theoretische kennis empirisch kunt toepassen. Het belang van relatieopbouw en verbondenheid met de industrie is cruciaal voor uw succes op de werkplek.

De module biedt u de mogelijkheid om:

 • Demonstreer uw vaardigheden op het gebied van planning, onderzoek en tijdbeheer
 • Ontwikkel geschikte sleutelvaardigheden die nodig zijn voor effectieve deelname aan een professionele omgeving, waaronder persoonlijke organisatie, communicatie en het stellen van doelen
 • Denk na over de theoretische kennis en het begrip en pas dit toe in de praktijk
 • Beoordeel kritisch de professionele organisatieomgeving, vat beste praktijken en verbetermogelijkheden samen
 • Ontwikkel een reeks relevante zelfpresentatievaardigheden die uw professionele ambities ondersteunen
 • Compleet vakspecifiek industrieproject

Luxe merkstrategie, 15 credits

Neem een strategische kijk op de dynamische kenmerken en kansen binnen de wereldwijde luxegoederen- en dienstensector, een van de snelstgroeiende gebieden in het bedrijfsleven van vandaag. Gebouwd op het principe van het produceren en ontwikkelen van een luxe merk, geeft deze module u een gedetailleerd inzicht in luxe, branding en management in de volledige waardeketen.

Onderwerpen zijn onder meer een beoordeling van enkele van de belangrijkste successen en mislukkingen van merkontwikkeling in de luxewereld, positionering van luxe merken, prijzen, juridische kwesties, ontwerp en implementatie van luxe merkstrategieën, creativiteit in het beheer van luxe merken en het creëren van duurzame, ethische en authentieke merken. Door middel van een analyse van hedendaagse modebedrijven maakt u kennis met de nieuwste theorieën en professioneel georiënteerde implicaties bij het beheer van luxe merken. Na succesvolle afronding van de cursus heeft u de kennis en capaciteiten verworven die nodig zijn om met succes luxe merkmarketingcampagnes te ontwikkelen, implementeren en beheren.

Wereldwijde modemerken en omnichannelcommunicatie, 15 credits

Marketingcommunicatie omvat de methoden, processen, betekenissen, percepties en acties die verband houden met de manier waarop producten, diensten en merken worden gepresenteerd door het publiek. De wereldwijde markt bestaat uit een complex geheel van concurrenten die strijden om klanten in een snel veranderende omgeving, waarbij dagelijks nieuwe bedrijven opduiken. Kleine bedrijven, op internet gebaseerde activiteiten en wereldwijde conglomeraten maken allemaal deel uit van de wereldwijde luxe- en modemarketingomgeving.

Deze bedrijven beschikken over een steeds grotere verscheidenheid aan media- en visuele communicatieplatforms om hun producten te verkopen. Daarom blijven reclame- en marketingmethoden voortdurend groeien en zich aanpassen naarmate het aantal manieren om potentiële klanten te bereiken voortdurend toeneemt en alternatieve methoden worden uitgebreid.

In het licht van deze verfijnde en rommelige marktomstandigheden moeten de mode- en luxe marketingmanagers van de toekomst authentieke en aantrekkelijke merken communiceren via een omnichannel-aanpak. Binnen deze module onderzoekt en onderzoekt u deze uitdagingen en onderzoekt u de implicaties van effectieve marketingcommunicatie internationaal en op alle platforms. De module biedt u kritische kennis van de relevante marketingcommunicatietheorieën en -modellen, evenals branchevoorbeelden van zowel toonaangevende merken als startende bedrijven in de wereld van luxe en mode.

Modegeschiedenis en hedendaagse cultuur, 15 credits

Binnen deze module maak je kennis met de modegeschiedenis, met de nadruk op de analyse van kleding, accessoires en hun reacties op culturele veranderingen door de tijd heen. Je werkt zowel samen als individueel aan het analyseren van vroegere en huidige concepten van wereldwijde mode, waarbij je een analyse maakt van de stijlen en werken van grote modehuizen en opkomende ontwerpers.

Deze module richt zich op de interpretatie van tekens in de hedendaagse modecultuur en de implicaties van styling in de mode, en toont de meerdere relaties tussen de mode-industrie, andere creatieve gebieden en populaire cultuur. Daarom zal de link tussen cultuur en mode kritisch worden geanalyseerd, met de nadruk op de betekenis van belangrijke ontwerpers en de rol van retailers bij het voldoen aan de eisen van de consument.

In een opwindende centrale casestudy verken je Londen zelf, ontdek je de vele iconische erfgoedmerken die in Londen aanwezig zijn en overweeg je hun ontwikkeling in de loop van de tijd. Naast de lezingen en seminars bezoekt u hedendaagse retailers, tentoonstellingen en galerijen, waaronder het Victoria & Albert Museum en The Museum of London.

Mode en luxe Capstone-project, 60 credits

Het Capstone-project is een veelzijdige module waarmee u een aantal verschillende routes kunt volgen tot aan de voltooiing van de cursus. Het doel van deze module is om u aan te moedigen een route te kiezen waar u het begrip en de kennis die u uit de cursus heeft opgedaan kunt aantonen en kunt laten zien hoe dit op een praktische of theoretische manier kan worden toegepast in een bepaalde setting of context.

Er zijn vier mogelijke routes:

 • Proefschrift
 • Business Consultancy Project - waarbij u probeert een bedrijfsprobleem binnen uw organisatie op te lossen
 • New Business Project - u stelt een startende onderneming voor en verstrekt alle ondersteunende materialen en motiveringen die nodig zijn om aan te tonen dat het idee echt potentieel en verdienste heeft
 • Connect to Business - u sluit zich aan bij een organisatie waarmee u niet bekend bent en treedt op als consultant door een nieuwe marktmogelijkheid te verkennen of een bedrijfsprobleem te onderzoeken

Onderwijzen en leren

We erkennen dat u mogelijk een schat aan praktische kennis en ervaring heeft om deze cursus te brengen. We stimuleren dit binnen het programma en willen dat studenten actief hun gedachten en ervaringen met elkaar delen. Maakt u zich geen zorgen als u al enige tijd geen formeel onderwijs volgt - we zullen gedurende het hele programma ondersteuning bieden met studievaardigheden, conventies van academische analyse en schrijven.

De filosofie van het programma is gebaseerd op het samenbrengen van relevante academische theorieën en praktische ervaringen, zodat je een dieper inzicht kunt krijgen en jezelf kunt ontwikkelen als een individu en als een leider. We moedigen je aan om deel te nemen, omdat de middelen om te leren expliciet de kennis, ervaring en vaardigheden van alle cursisten en medewerkers omvatten.

We starten met een intensieve kernmodule van vier weken, gevolgd door drie modules van acht weken elk semester. In semester twee krijg je de kans om sectorervaring op te doen. Alle modules worden geleverd met behulp van een reeks onderwijs-, leer- en beoordelingsstrategieën. Deze omvatten lezingen, seminars, een gastsprekerprogramma, tutorials, workshops, gebruik van online materialen en leeractiviteiten in Global Café-stijl. Klasactiviteiten, online discussies en oefeningen om problemen op te lossen, zullen u in staat stellen om feedback te krijgen over uw kennis en inzicht voorafgaand aan een formele summatieve beoordeling.

Beoordeling en feedback

Je wordt beoordeeld aan de hand van een werkprogramma dat wordt uitgevoerd tijdens het bestuderen van elke module. Dit omvat presentaties, kritische essays, portefeuilles, reflectieve tijdschriften en casestudiewerken. We zullen u mogelijkheden bieden voor formatieve beoordelingsfeedback om uw werk te informeren voorafgaand aan indiening door elke modulebegeleider. U ontvangt gedetailleerde feedback over beoordelingen om u te helpen bij het ontwikkelen en continu verbeteren van uw prestaties terwijl u deelneemt aan het programma. Er zal advies worden gegeven met betrekking tot ontwikkeling, verdere onderzoeksgebieden en advies over hoe u uw kennis van het onderwerp kunt verbeteren.

Onderzoeksmogelijkheden

We zullen ons uitgebreide netwerk van brancherelaties en samenwerkingsverbanden in Londen en daarbuiten gebruiken om u mogelijkheden te bieden om deel te nemen aan stages, bedrijfsadviesbureaus of bedrijfsonderzoek. *

* Afhankelijk van beschikbaarheid.

Vergoedingen en financiering

Postdoctoraal collegegeld 2019-20

Postdoctorale studie is een geweldige investering en het is bewezen dat het waarde toevoegt aan je opleiding *, wat betekent dat je meer leert, meer verdient en meer bereikt. Er zijn talloze manieren waarop u hulp kunt krijgen bij het financieren van postdoctorale studie, van beurzen en leningen tot onderzoeksbeurzen.

* Degenen die afstuderen met een postdoctoraal diploma verdienen gemiddeld £ 6.000 per jaar meer dan degenen met alleen een niet-gegradueerde kwalificatie. - gebaseerd op 2015-16 Destination of Leavers from Higher Education (DHLE) -gegevens.

Het collegegeld van York St John University voor toegang tot 2019-2020 tot Postgraduate Taught MA / MSc-graden is:

 • £ 9.300 per jaar voor studenten uit het VK / EU, Jersey, Guernsey en Isle of Man.
 • £ 12,750 per jaar voor internationale (niet-EU) studenten.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Lees Minder
York , Londen + 1 Meer Minder