MSc in militaire elektronische systeemtechniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus biedt onderwijs en training in geselecteerde militaire elektronische systemen. Het is met name geschikt voor diegenen die betrokken zijn bij de specificatie, analyse, ontwikkeling, technisch beheer of werking van militaire radar, elektro-optica, communicatie, sonar of informatiesystemen, waarbij de nadruk zal liggen op een omgeving voor elektronische oorlogsvoering. De cursus is bedoeld voor officieren van de strijdkrachten en voor wetenschappers en technische officieren in overheidsdefensie-instellingen en de defensie-industrie. Het is met name geschikt voor diegenen die in hun volgende loopbaan betrokken zullen zijn bij de specificatie, analyse, ontwikkeling, technisch beheer of werking van militaire radar, elektro-optica, communicatie, sonar of informatiesystemen, waarbij de nadruk zal liggen op een Elektronische Warfare-omgeving. Een gediplomeerde van Electronic Electronic Systems Engineering behaalt een hoog niveau van kennis en gedetailleerde kennis van militaire communicatie- en sensorsystemen met speciale aandacht voor elektronische oorlogsvoering. Bovendien stelt de MSc-cursus de student in staat een diepgaand onderzoek in te stellen naar een gebied van elektronische oorlogsvoering om hun analytische vermogen verder te verbeteren.

Cursus structuur

MSc-studenten moeten een onderwezen fase voltooien die bestaat uit 12 kern- en keuzemodules, gevolgd door een individuele dissertatie in een relevant onderwerp. PgDip-studenten moeten een aangeleerde fase voltooien die uit 12 modules bestaat. PgCert-studenten moeten een aangeleerde fase voltooien die bestaat uit zes specifieke modules.

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus

 • Elektromagnetische voortplanting en apparaten
 • Signaalverwerking, statistieken en analyse
 • MES-CP - Communicatieprincipes
 • Communicatiesystemen
 • Radarprincipes
 • Elektro-optica en infraroodsystemen 1
 • Dissertatieproject

Keuzemodules

Een selectie van modules uit de volgende lijst moet worden genomen als onderdeel van deze cursus

 • Radar elektronische oorlogsvoering
 • Elektro-optica en infraroodsystemen 2
 • Geavanceerde verwerking van sensorgegevens
 • MES-AR - Geavanceerde radar
 • Informatienetwerken
 • Grondslagen voor modellering en simulatie
 • Autonomie van systemen
 • Communicatie Elektronische oorlogsvoering

Individueel project

Het doel van het project is dat de student een uitgebreid analytisch onderzoeksproject uitvoert met behulp van een geschikte onderzoeksmethodologie, met inbegrip van simulatie en modellering, metingen, experimenten, gegevensverzameling en analyse. Dit zal studenten in staat stellen om hun technische expertise, onafhankelijke leervaardigheden en kritische onderzoeksvaardigheden in een gespecialiseerd vakgebied te ontwikkelen en demonstreren.

Toekomstige carriëre

Deze cursus is typisch een vereiste voor progressie voor bepaalde technische en technische functies binnen UK MOD. Succesvolle afgestudeerden van deze cursus moeten volledig uitgerust zijn voor rollen in defensie-intelligentie, systeemontwikkeling en -verwerving, waarbij ze de specificatie en analyse van dergelijke systemen, individueel of als onderdeel van een team, in de militaire of in de defensie-industrie, betrekken.

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse Honours diploma of equivalent in wetenschap, techniek of wiskunde. Als alternatief kan een mindere kwalificatie samen met passende werkervaring aanvaardbaar zijn. Internationale studenten moeten bewijs van Engelse taalkennis leveren door middel van een Engelse taaltest. We accepteren IELTS, TOEFL, Pearson PTE Academic of Cambridge English Scale.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder