MSc in militair operationeel onderzoek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De cursus biedt een gedetailleerde blootstelling aan de context, problemen en methoden die worden gebruikt om de steeds complexer wordende problemen in de defensieomgeving te analyseren en de besluitvorming te ondersteunen. De cursus is geschikt voor zowel militair als civiel personeel, inclusief die van de defensie-industrie en overheidsdiensten. tien plaatsen zijn normaal gesproken beschikbaar voor het volledige cohort. De cursus biedt een gedetailleerde blootstelling aan de context, problemen en methoden die worden gebruikt om de steeds complexer wordende problemen in de defensieomgeving te analyseren en de besluitvorming te ondersteunen. Het legt de soorten analyse bloot en maakt de praktische ervaring mogelijk van hulpmiddelen en methoden die worden gebruikt, gaande van veroordelende analyse tot wiskundige technieken tot modellen en simulaties. De cursus omvat oordeelkundige elicitatie- en analysetechnieken, wiskundige analysemethoden (inclusief optimalisatie), wargaming en gevechtsmodellering, logistieke modellering en simulatiemethoden. Het gebruik en nut van alle methoden worden verkend via praktische oefeningen en onderzoeken. Na succesvolle afronding van de cursus, zult u: een grondig begrip laten zien van de methoden, technieken en hulpmiddelen voor het modelleren van defensieproblemen en -systemen, in staat zijn een aantal benaderingen en methoden kritisch te beoordelen om defensie-analyse en besluitvorming te ondersteunen.

Cursus structuur

MSc-studenten moeten een aangeleerde fase voltooien die bestaat uit 12 standaardmodules, waaronder twee kern- en vier geavanceerde modules, gevolgd door een individuele scriptie in een relevant onderwerp.

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus

 • Inleidende studies
 • Inleiding tot operationele onderzoekstechnieken
 • Beslissing analyse
 • Discrete en continue simulatie
 • War Gaming en Combat Modeling
 • Logistieke modellering
 • Statistische analyse en proeven
 • Prestatiesbeoordeling van het wapensysteem
 • Intelligente systemen
 • Geavanceerde module 1
 • Geavanceerde module 2
 • Geavanceerde module 3
 • Geavanceerde module 4

Individueel project

Een individueel onderzoeksproject over een overeengekomen onderwerp waarmee u uw technische expertise, onafhankelijke leervaardigheden en kritische beoordelingsvaardigheden kunt demonstreren.

Toekomstige carriëre

Deze cursus rust je uit voor benoemingen binnen de strijdkrachten of regering, of in de defensiegerelateerde activiteiten van commerciële organisaties. Een succesvolle afronding van de cursus kan leiden tot verder onderzoek en tot een doctoraat.

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse Honours diploma of equivalent in wetenschap, techniek of wiskunde. Als alternatief kan een mindere kwalificatie samen met passende werkervaring aanvaardbaar zijn. Als je een internationale student bent, moet je bewijzen dat je een bevredigend testresultaat hebt behaald in een Engelse kwalificatie, met een minimum van IELTS van 6,5.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder