MSc in milieu, erfgoed en beleid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onze interdisciplinaire masteropleiding is ideaal als je al in de erfgoedsector werkt of op zoek bent naar een carrière op dit gebied. Het biedt de perfecte balans tussen de praktische en intellectuele elementen van erfgoed en beleid.

De cursus onderzoekt cultureel, natuurlijk, tastbaar en immaterieel erfgoed, met een bijzondere aandacht voor de geschiedenis van het milieu. Tijdens de cursus ontwikkel je sterke praktische vaardigheden - zowel in het veld als in de klas - en voer je een individueel onderzoeksproject uit.

We hebben sterke banden met de industrie, dus u profiteert van gastsprekers die experts zijn in hun vakgebied, evenals externe partners die kansen bieden voor op werk gebaseerde projecten.

Je hebt ook de mogelijkheid om persoonlijk met medewerkers samen te werken en de Schotse culturele en natuurlijke omgevingen uit de eerste hand te ervaren tijdens een aantal excursies die zijn ontworpen om lesgeven op basis van lessen te verbeteren. Je zult je verdiepen in concepten en ideeën van elk studiegebied, en tegen het einde van de cursus zul je een breed scala aan onderwerpen hebben onderzocht, waaronder:

 • aanwijzing en beschermde ruimtes
 • erfgoed, identiteit en plaats
 • de wortels van groen bewustzijn
 • public relations en marketing
 • sociale uitkomsten en impact

Er zijn ook mogelijkheden om basale geoarchaeologische benaderingen en veldgebaseerde archeologische vaardigheden te leren.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Er is een sterke focus op zowel de conceptuele als de intellectuele studie van erfgoed, milieu en beleid

# 2 Excursies maken je kennis buiten het klaslokaal, terwijl je tegelijkertijd de kans krijgt om de Schotse omgeving te ervaren

# 3 Je wordt onderwezen door een enthousiast onderwijsteam met een scala aan academische expertise op het gebied van cultureel en natuurlijk erfgoed

Cursus Doelstellingen

Deze Masters-cursus wordt gegeven door een interdisciplinair team van het Centrum voor Milieu, Erfgoed en Beleid dat nauwe banden onderhoudt met een reeks werkgevers in de historische en archeologische sector, evenals met de erfgoed- en toerisme-industrie. Individuele teamleden hebben significante connecties met nationale agentschappen en liefdadigheidsinstellingen binnen de historische en gebouwde milieusectoren van de erfgoedsector, en hebben gediend op NGO's en adviesraden in die gebieden. Het team heeft ook contacten met instanties voor natuurlijk erfgoed, zoals de autoriteiten van nationale parken, Scottish Natural Heritage en toonaangevende natuurbeschermingsorganisaties, zowel nationaal als internationaal.

Door onderzoek geleid onderwijs

Innovatieve koersontwikkeling aan de University of Stirling wordt gevoed door een sterke onderzoeksethiek van het personeel. Het Department of History heeft een intensieve focus op:

 • historisch gebouwde omgevingen
 • milieueffecten op cultuurlandschappen
 • computertoepassingen voor het beheer van historische gegevens
 • scripting van historische inhoud voor erfgoedinterpretatie

Ons geschiedenissteam werkt ook samen met collega's in de Faculteit der Natuurwetenschappen over onderzoeksbenaderingen zoals:

 • Geo-archeologie
 • Remote sensing-technologieën
 • GIS-toepassingen voor historische / archeologische en natuurlijke milieugegevens

Deze cursus is gebaseerd op toegepaste en academische vaardigheden vanuit de faculteiten van Kunsten en Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Natuurwetenschappen. Door over Faculteiten te werken, ontwikkel je interdisciplinaire vaardigheden en kun je verschillende methoden toepassen op het beheer, de curatie en publieke interpretatie van erfgoed.

Aan het einde van de cursus behaalt u geavanceerde academische vaardigheden in zowel theoretische kaders als de contextuele toepassing van die theorieën. Je hebt eigenschappen die wenselijk zijn voor een carrière in een zich uitbreidende economische sector, aangemoedigd.

Stages

Plaatsingsmogelijkheden zijn beschikbaar op een aantal locaties in de sector. Deze omvatten erfgoedattracties, musea, galerijen, bibliotheken, NGO's en partners uit de particuliere sector. Eerdere industriële partners hebben opgenomen:

 • Inner Forth Landscape Initiative
 • Dunblane Museum
 • Innerpeffrey Library
 • Historisch milieu Schotland
 • Lismore Heritage Trust

Cursus details

Afhankelijk van de module-inhoud, wordt het onderwijs afgeleverd via een wekelijkse, vier uur durende seminar of workshop en / of een veldbezoek / les per module.

Het onderwijs vindt plaats op dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Excursies, workshops en seminars kunnen plaatsvinden op dinsdagen en donderdagen van 08.00-20.00 uur. Excursies kunnen ook af en toe plaatsvinden op een woensdagmiddag.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Stirling's History is beoordeeld door het Quality Assurance Agency for Higher Education en heeft de hoogst mogelijke beoordeling van 'lovenswaardig' op alle gebieden bereikt.

Veldwerk

Je ervaart de Schotse culturele en natuurlijke omgevingen uit de eerste hand op een aantal excursies die zijn ontworpen om op klassen gebaseerd lesgeven te verbeteren.

Beoordeling

Beoordeling voor elke module is gebaseerd op uw cursussen. Dit omvat academische essays, academische posters, interpretatiemateriaal, memo-briefings, kritische beoordelingen en beoordeelde mondelinge presentaties, plus een 15.000-woorden traditioneel proefschrift (100% van het eindcijfer). In plaats van een proefschrift, kun je er ook voor kiezen om te worden beoordeeld via een werkgebaseerde projectportfolio (70% van het eindcijfer), naast een kritisch essay van 5.000 woorden (30% van het eindcijfer).

Klaslokaal uren

Onderstaande tabel is een typisch voorbeeld, maar uw eigen rooster kan afwijken.

 • Dinsdag - CEHP-seminars van 12 tot 13 uur
 • Dinsdag - Module Seminars van 18.00 tot 22.00 uur of Field Class van 8.00 tot 20.00 uur (ong.)
 • Woensdag - Field Class 1-5 uur (ongeveer)
 • Donderdag - Module Seminars van 18.00 tot 22.00 uur of Field Class van 8.00 tot 20.00 uur (ongeveer)

Course director

Professor Catherine Mills

44 (0) 1786 467583

[email protected]

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overzees £ 15.250
 • Home / EU £ 6,300
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder