MSc in middeleeuwse literatuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

De MSc middeleeuwse literatuur en culturen in Edinburgh is een flexibel programma, dat een specifiek literaire focus of een bredere en interdisciplinaire benadering van de studie van de Middeleeuwen mogelijk maakt.

Edinburgh heeft een bloeiende middeleeuwse onderzoekscultuur. Dit flexibele programma geeft je de kans om te putten uit het brede scala aan academische expertise die je hier aantreft, en om te profiteren van de seminarseries en andere bronnen die worden aangeboden door ons Centrum voor Middeleeuwse en Renaissance Studies.

Je zult een basis krijgen in de geavanceerde literaire studie van de Europese Middeleeuwen en de principes van manuscriptstudie. Door middel van optiecursussen en een onderzoeksproject, krijgt u de gelegenheid om uw specifieke middeleeuwse interesses te verdiepen, gebruik makend van onze sterke punten in de talen en literatuur van middeleeuws Europa, van middeleeuws Frans en Latijn tot, bijvoorbeeld, oud Noors, oud Iers en Midden Engels.

Je hebt ook toegang tot de indrukwekkende collecties van de universiteit, de nationale bibliotheek van Schotland, het nationale museum van Schotland, het nationale archief en de nationale galerijen.

Programmastructuur

Je neemt deel aan seminars en workshops, uitgevoerd over twee semesters, gevolgd door je onafhankelijk onderzocht proefschrift.

Verplichte vakken:

 • Lezen in de Middeleeuwen
 • Werken met pre-moderne manuscripten

Optiecursussen omvatten die uit de geschiedenis, Schotse studies, kunstgeschiedenis en goddelijkheid, evenals een verscheidenheid aan Europese literatuur. Cursussen kunnen zijn:

 • De bronnen van de middeleeuwse geschiedenis
 • Wereldwijde ontmoetingen in middeleeuwse kunst
 • Middeleeuwse mannen en masculiniteiten
 • Ridderlijkheid en kruistocht in het middeleeuwse Frankrijk
 • Medieval Welsh Literature
 • Oud-Noors

Leerresultaten

Je zult een basis krijgen in de concepten en genres die essentieel zijn voor de geavanceerde literaire studie van de Europese Middeleeuwen, en worden voorgesteld aan de principes van manuscriptstudie. De keuzevakken en het onafhankelijke proefschrift stellen u in staat uw specifieke middeleeuwse interesses te ontwikkelen en te verdiepen.

Carrièremogelijkheden

De flexibiliteit van de focus die dit programma biedt maakt het een ideale basis voor geavanceerde studie, mogelijk leidend tot een academische carrière. Teaching of curatele rollen in culturele instellingen zijn alternatieve carrière Pathways , terwijl de overdraagbare vaardigheden die je krijgt in de communicatie, project management en de presentatie zal een waardevolle aanwinst voor werkgevers bewijzen op elk gebied.

Toelatingseisen

Een Britse 2: 1 graad, of zijn internationale equivalent, in een relevante discipline. Sommige studie van de Middeleeuwen is wenselijk, maar niet essentieel.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS: totaal 7,0 (ten minste 6,5 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 23 in elke module)
 • PTE (A): totaal 67 (ten minste 61 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
 • CAE en CPE: totaal 185 (minstens 176 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen aan het begin van je opleiding niet ouder zijn dan drie en een half jaar. IELTS, TOEFL, Pearson Test of English en Trinity ISE mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding. *

(* Revised 8/11/2018 om meer accurate informatie te geven over vervaldata van Engelse taalkwalificaties.)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections.

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections. Lees Minder