MSc in microbiologie en fysicochemie voor voedsel- en wijnprocessen (MP2)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MP2 is een 2-jarige, cursusgerichte, full-time internationale onderzoeksmaster met een focus op microbiologie en fysicochemie toegepast op voedsel- en wijnprocessen. Deze master richt zich op het trainen van toekomstige onderzoekers en managers van de voedsel- en wijnwetenschap en -industrie.

Programma beschrijving

Je zult sterke internationale mobiliteit hebben. Een semester zal in het eerste jaar uit Frankrijk zijn en een ander is mogelijk gedurende het tweede jaar. De onderstaande modules zijn indicatief voor die aangeboden in dit programma. Deze lijst is gebaseerd op de huidige organisatie en kan van jaar tot jaar veranderen als reactie op nieuwe behoeften in de voedingsmiddelenindustrie.

leerplan

Toekomstige carrièreperspectieven

Deze masteropleiding is bedoeld om studenten jobrelevante competenties en vaardigheden te bieden voor een carrière als onderzoeksprojectleider in academische laboratoria, onderzoeksinstituten of R & D-afdelingen van internationale bedrijven. De expertise zal liggen op het gebied van microbiologie en microbiologische processen, chemie en fysische chemie toegepast op de voedsel- en wijnwetenschap. Studenten worden aangemoedigd om een Ph.D. na deze masteropleiding.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten houder zijn van een Bachelor's Degree of gelijkwaardig (180 ECTS) in biologie, voedingsleer, scheikunde, fysische chemie of technische wetenschappen. Degenen die een Master's Degree of equivalent (240 ECTS) hebben afgerond met betrekking tot biologie, scheikunde of fysische chemie, kunnen direct van toepassing zijn op het 2e jaar.

Kandidaten voor wie Engels niet hun moedertaal is of die hun studie in het Engels niet hebben gedaan, moeten een certificaat afgeven om hun Engels niveau te bevestigen. De volgende tests worden geaccepteerd als een certificering van het vereiste Engelse niveau:

 • CECRL: niveau B2 minimum
 • TOEFL: minimum 87 punten
 • TOEIC: minimaal 785 punten
 • BULATS: minimaal 60 punten
 • Eerste certificaat Engels van Cambridge
 • Bright Language Test: minimum niveau 3

Een dergelijk document is niet noodzakelijk voor kandidaten voor wie Engels hun moedertaal is, of die minimaal een semester in het Engels hebben gevalideerd tijdens hun Bachelor of Science. In beide gevallen moeten de kandidaten dit echter absoluut vermelden in hun aanvraagdossier.

Zodra het aanvraagbestand als "voltooid" wordt beschouwd, zullen verschillende criteria in aanmerking worden genomen voor de selectie:

 • Het universitaire niveau (cijfers).
 • Een sterke interesse in de sector voegt waarde toe aan uw bestand. Deze interesse kan blijken uit ervaring op dit gebied (stage, project en ervaringen) en / of worden toegelicht in de begeleidende brief. Dit zal nog belangrijker zijn als je van plan bent om je studies terug te nemen of je vakgebied te veranderen.
 • Het professionele project.

Applicatie procedure

 • Studenten met een Frans diploma moeten zich van 24 april tot 20 mei 2020 aanmelden via e-candidat

BELANGRIJK:

 • Alle andere aanvragen moeten worden ingediend via het UBFC- toepassingsportaal van februari 2020 tot 19 juni 2020, ongeacht of u uit een Europees land, een Campus France-land of een ander land wereldwijd komt. Aanvraag mag NIET worden ingediend op de website van Campus France, omdat onze universiteit niet is verbonden met het Campus France- platform. Kandidaten wordt gevraagd om het aanvraagformulier en de ondersteunende documenten te uploaden in een uniek PDF-bestand. Het elektronische aanvraagformulier en de gedetailleerde lijst met ondersteunende documenten worden verstrekt na het eerste e-mailcontact (zie hierboven).

Alleen eenmaal geselecteerd:

 • studenten afkomstig uit een Campus France-land: u dient uw visumaanvraag in te dienen op de «Etudes en France» -website volgens de derde optie «Ik ben geaccepteerd». Download hier de gids met de instructies voor de procedure van Campus France om te volgen
 • studenten die uit een ander land komen: je moet contact opnemen met de dichtstbijzijnde Franse ambassade
 • niet-Europese student, woonachtig in een Europees land: u moet contact opnemen met de Franse ambassade in de buurt van uw woonplaats .

Landen met een Campus France-kantoor:

Algerije, Argentinië, Benin, Brazilië, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Chili, China, Colombia, Comoren, Democratische Republiek Congo, Djibouti, Egypte, Gabon, Haïti, India, Indonesië, Iran, Ivoorkust, Japan, Koeweit, Libanon, Madagaskar, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mexico, Marokko, Nigeria, Peru, Republiek Tsjaad, Republiek Congo, Republiek Guinee (Guinee-Conakry), Rusland, Senegal, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Togo, Tunesië , Turkije, VS, Vietnam.

subsidies

Een recente hervorming is geïmplementeerd in het Franse hogeronderwijssysteem: vanaf 2019 zullen internationale studenten die geen burger zijn van een land binnen de Europese Economische Ruimte of Zwitserland die zich voor het eerst aanmelden voor een cursus Frans hoger onderwijs, specifieke vergoedingen moeten betalen ( equivalent aan een derde van de werkelijke kosten van de formatie). Deze bedragen gelijk aan 3770 € voor een Master of Ph.D.

Fellowshipbeurzen worden elk jaar uitgereikt aan buitenlandse studenten van hoge kwaliteit, door de Universiteit van Bourgogne-Franche-Comté (25 beurzen in 2018). Ze kunnen ook toegang krijgen tot een breed scala aan financieringsprogramma's (beurzen van Franse ambassades, AUF-beurzen, enz.).

Buitenlandse studenten (buiten de EU) zullen een minimum aan financiële middelen moeten verantwoorden om hun VISA te verkrijgen: minstens 615 € voor elke maand doorgebracht in Frankrijk (10 maanden).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic go ... Lees meer

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic goals are to foster Excellence and Internationalization of BFC Higher Education and Research; increase attractiveness for national & international Students, Professors & Researchers; develop Innovation, Transfer and socioeconomic Partnerships. Lees Minder
Besançon , Dijon + 1 Meer Minder