MSc in mens-robot interactie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Robots komen steeds vaker voor en zijn uit een industriële omgeving verhuisd naar dagelijks gebruik. Robots maaien onze gazons, stofzuigen, transporteren bedden in ziekenhuizen en houden ons van tijd tot tijd gezelschap. De vierde industriële revolutie vindt plaats en is te zien in digitale, slimme fabrieken waar mensen en robots samenwerken. Nu robots steeds meer deel gaan uitmaken van de samenleving, is er voor een aantal toepassingen behoefte aan meer kennis over de unieke interacties tussen mens en robot. Tijdens het Masterprogramma Human-Robot Interaction leer je hoe wij mensen op een effectieve en duurzame manier kunnen werken en omgaan met verschillende soorten robots.

De digitalisering van onze samenleving gaat razendsnel en creëert een nieuw speelveld voor zowel ons persoonlijke als professionele leven. De huidige trend is dat sociale robots zich de laatste 20 jaar zullen verspreiden op een manier die vergelijkbaar is met pc's en mobiele telefoons, en in de industrieën van de toekomst zullen robots waarschijnlijk uw collega's zijn.

Dit is een uniek studieprogramma, omdat het niet alleen kennis biedt over interactieontwerp en robotica, maar ook gericht is op het ontwerp en de evaluatie van de interactie tussen mens en robot. Je krijgt kennis en vaardigheden over de interactie tussen mens en robot vanuit een menselijk perspectief, onze omstandigheden en beperkingen, en de eisen en behoeften die we aan een robot stellen. Dit is gericht op het creëren van robots waarvan we denken dat ze veilig, natuurlijk en comfortabel zijn voor ons mensen om mee om te gaan. In ons eigen robotlaboratorium heb je toegang tot verschillende sociale en collaboratieve robots.

Het masterprogramma start in het najaarssemester. Het wordt aangeboden in twee academische jaren (vier semesters).

De focus van je studie

Het programma biedt u uitgebreide kennis op het gebied van psychologie, interactieontwerp, informatica en robotica. Je volgt cursussen in industriële ergonomie, technisch leiderschap en wetenschappelijke methodologie.

Tijdens het programma leer je over huidig onderzoek en ontwikkeling op het gebied van mens-robotinteracties en gebruik je het robotlab. Een meerderheid van de docenten in het programma heeft ervaring met onderzoek naar interactie tussen mens en robot en werkt aan baanbrekende projecten, waardoor studenten worden blootgesteld aan de nieuwste trends op dit belangrijke en opwindende gebied.

Vertegenwoordigers van bedrijven en andere partners voegen casestudy's toe aan het curriculum en sommige cursussen zullen worden uitgevoerd in samenwerking met industriële bedrijven en andere organisaties.

Na afronding van je studie

Er is grote behoefte aan mensen die kennis en vaardigheden hebben op het gebied van robot-mens interacties, die nieuwe toepassingsgebieden voor robots kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in de maakindustrie, de zorg en andere robotachtige toepassingen.

Na het behalen van je diploma kom je ook in aanmerking voor postdoctorale studies Informatica.

131217_photo-1507146153580-69a1fe6d8aa1.jpgAndy Kelly / Unsplash

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma een bachelordiploma (equivalent aan een Zweedse bachelordiploma) op het gebied van informatica, interactieontwerp, cognitieve wetenschappen, automatiseringstechniek, industriële techniek of productontwerptechniek (of vergelijkbaar).

Een andere vereiste is een bewijs van vaardigheden in het Engels equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken gedemonstreerd door middel van een internationaal erkende test, bijv. IELTS of TOEFL of het equivalent.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder