MSc in mediterrane bosbouw en natuurlijke hulpbronnen (MEDfOR)

Algemeen

7 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

OVERZICHT

MEDfOR is een tweejarig internationaal masterprogramma van wereldklasse op het gebied van bosbouw en duurzaamheid, geïmplementeerd in 2012.

Het is het enige programma in Europa dat tegelijkertijd de economische, ecologische en sociale uitdagingen van duurzame mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen aangaat.

MEDfOR behandelt ook specifieke onderwerpen op het gebied van bosbouw, met bijzondere nadruk op het Middellandse Zeegebied, zoals:

· Bos als uniek werelderfgoed,

· Bosbeheer en natuurbehoud

· Bosbouwfunctie in het welzijn van de samenleving.

Ons doel is om de volgende generatie leiders op het gebied van bosbouw en natuurlijke hulpbronnen en publiek en particulier landbeheer op te leiden, met speciale aandacht voor het Middellandse-Zeegebied. We willen onze studenten tools bieden om bij te dragen aan oplossingen voor bosbouw, natuurlijke hulpbronnen en milieu-uitdagingen in de hele regio en de wereld.

Hiervoor hebben we de beste expertise, human resources en faciliteiten van het Middellandse-Zeegebied samengebracht.

118283_imagem2site.jpg

WIE ZIJN WE?

Het programma wordt aangeboden door een consortium van 7 best gerangschikte universiteiten.

· University of Lisbon , Portugal

· Universiteit van Padua, Italië

· Universiteit van Lleida, Spanje

· Universiteit van Valladolid, Spanje

· Technische Universiteit van Karadeniz, Turkije

· Universiteit van Tuscia, Italië

· Portugese Katholieke Universiteit, Portugal

Het wordt ondersteund door een overlegpanel met verschillende geassocieerde partners en belanghebbenden die afkomstig zijn van toonaangevende internationale onderzoeks- en outreachorganisaties in bosbeheer en beheer van natuurlijke hulpbronnen.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

Het MEDfOR-programma biedt een 2-jarige (120 ECTS) MSc-graad. Dit komt overeen met 3 semesters van cursussen, 1 maand Winter School en 1 semester om de masterproef voor te bereiden.

In het eerste jaar kunt u kennis verwerven in alle disciplines die essentieel zijn voor het gebruik en beheer van bossen. In het tweede jaar verwerven de studenten geavanceerde kennis in een specialisatie van een van de 7 consortiumuniversiteiten, meer gericht op de mediterrane bosbouw.

Het laatste semester is gewijd aan het proefschrift.

De officiële taal van MEDfOR is Engels.

Mobiliteit staat centraal in het programma en u kunt tijdens uw traject studeren aan twee of drie verschillende universiteiten en landen. Je kunt ook een stage en / of je masterscriptie ontwikkelen bij een van onze geassocieerde partners, ongeveer 20 instellingen verspreid over de hele wereld.

TOEPASSING

Om te solliciteren moet je minimaal een bachelordiploma hebben op het gebied van economie of wetenschappen en een hoge beheersing van het Engels. Dit is de lijst met documenten die u moet verzenden:

1) ingevuld aanvraagformulier (te vinden op de website)

2) kopie van het paspoort (als bewijs van de nationaliteit)

3) kopie van de woonplaats

4) Gecertificeerd (vertaald) exemplaar van universitaire diploma's

5) Gecertificeerd (vertaald) transcript van studieresultaten

6) Bewijs van Engelse taalvaardigheid

7) CV - Curriculum vitae

UITKOMSTEN en CARRIÈRE

Aan het einde van het programma heb je een solide wetenschappelijke bekwaamheid, specifieke technische vaardigheden en de competenties verworven die nodig zijn om een carrière in innovatieve werkvelden in de bosbouw te ontwikkelen.

Onze Alumi, die afkomstig zijn van iedereen die de wereld heeft, hebben banen gevonden over de hele wereld. Sommigen werken bij privé-entiteiten, openbaar bestuur, internationale organisaties (bijvoorbeeld FAO, GIZ), ONGS of als adviseurs voor lokale of internationale bedrijven. Een derde van de studenten behaalde gemakkelijk een doctoraatsbeurs en startte een academische carrière. Sommige alumni zijn nu docent.

Enkele van onze carrières van onze alumni:

· Technisch medewerker bosbouw

· Milieudeskundige

·Onderzoeker

·Technisch adviseur

· Consultant voor internationale bedrijven

·Project coördinator

· Docent aan de universiteit

· Projectmanager / assistentie

· Manager duurzaam beleggen

· Administratieve

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Lisbon, plays an important role in creating knowledge and innovation, in fostering the economy, and educating the leaders of the 21st century. The diversity of competences is a compe ... Lees meer

The University of Lisbon, plays an important role in creating knowledge and innovation, in fostering the economy, and educating the leaders of the 21st century. The diversity of competences is a competitive advantage of ULisboa compared to traditional universities. Lees Minder
Lissabon , Padua , Lleida , Palencia , Trabzon , Viterbo , Porto + 6 Meer Minder