Lees de Officiële Beschrijving

Over MEDfOR

MEDFOR - MEDITERRANE BOSBOUW EN NATUURLIJKE HULPBRONNEN

MEDfOR is een tweejarig internationaal masterprogramma van wereldklasse dat zich richt op het integrerende thema duurzaamheid in mediterrane bossen en bossen, die meer dan 9% van het landoppervlak van de Middellandse Zee beslaan. MEDfOR-adresonderwerpen die specifiek zijn voor de mediterrane bosbouw en die speciale aandacht vereisen, zoals:

· Bos als uniek werelderfgoed,

· Beheer en behoud van bossen en

· Een rol voor de bosbouw in het welzijn van de mediterrane gemeenschappen.

MEDfOR is een tweejarig internationaal masterprogramma van wereldklasse dat zich richt op het integrerende thema duurzaamheid in mediterrane bossen en bossen, die meer dan 9% van het landoppervlak van de Middellandse Zee beslaan, om onderwerpen aan te pakken die specifiek zijn voor de mediterrane bosbouw en die vereisen speciale aandacht, zoals: bos als een uniek werelderfgoed, bosbeheer en behoud en bosbouwfunctie in het welzijn van de mediterrane gemeenschappen.

We brengen de beste expertise, menselijke hulpbronnen en faciliteiten bij elkaar om de volgende generatie leiders in bosbouw en natuurlijke hulpbronnen, en openbaar en particulier landbeheer in het hele Middellandse Zeegebied te onderwijzen. We willen onze studenten tools bieden om bij te dragen aan de oplossing van bosbouw, natuurlijke hulpbronnen en milieu-uitdagingen in de hele regio en de wereld.

MEDfOR is het enige programma in Europa dat tegelijkertijd de economische, ecologische en sociale uitdagingen van duurzame mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen aanpakt.

Het programma wordt aangeboden door een consortium van hoog aangeschreven universiteiten, ondersteund door een overlegpanel met verschillende geassocieerde partners en belanghebbenden die afkomstig zijn van toonaangevende internationale onderzoeks- en outreachorganisaties op alle wetenschappelijke gebieden die van belang zijn voor het mediterrane bosbeheer en het beheer van natuurlijke hulpbronnen.

universiteiten

MEDfOR wordt aangeboden door een Consortium van Universiteiten met wereldwijde top gerangschikte universiteiten en toonaangevende internationale onderzoeks- en outreachorganisaties op het gebied van mediterraan bosbeheer en beheer van natuurlijke hulpbronnen. Tijdens de masteropleiding kunnen studenten studeren aan twee of drie van deze universiteiten:

  • University of Lisbon , Portugal
  • Universiteit van Padova, Italië
  • Universiteit van Lleida, Spanje
  • Universiteit van Valladolid, Spanje
  • Technische Universiteit van Karadeniz, Turkije
  • Universiteit van Tuscia, Italië
  • Portugese Katholieke Universiteit, Portugal

Cursus structuur

Het MEDfOR-programma biedt een 2-jarige (120 ECTS) MSc-graad. Dit komt overeen met 3 semesters van cursussen, een Winter School (1 maand) en 1 semester om de masterproef voor te bereiden. De officiële taal van MEDfOR is Engels.

Het Medfor Master-ontwerp voldoet aan de Bologna-kwalificatienormen (2e cyclus). Studenten moeten minimaal één semester besteden om 30 ECTS (ECTS) te behalen in twee of drie instellingen in twee of drie verschillende landen. Het eerste semester wordt doorgebracht in de universiteit van Lleida, Padova of Lissabon, waar de studenten kennis verwerven in alle disciplines die essentieel zijn voor het gebruik en beheer van mediterrane bossen. In het tweede jaar verwerven de studenten geavanceerde kennis in een specialisatie die wordt verzorgd door een van de consortiumuniversiteiten.

Mate

Aan het einde van het MEDfOR-programma zal de student een Double, Multiple of Joint Degree behalen, zoals bepaald door het mobiliteitstraject, en de nationale reglementen en cursusaccreditatie van elke universiteit. De student behaalt een diploma van alle universiteiten waar het een studieperiode van ten minste 30 studiepunten (ECTS) - een semester - voltooit.

Meningen van studenten:

"Allereerst dankzij het Erasmus Mundus-programma voor het MEDFOR-programma. Het heeft me kennis laten maken met een compleet nieuw soort ecosysteem. Ik ben in staat geweest om met MEDFOR over het adaptieve managementsysteem van een waterstressregio te leren. Het heeft me ook geleerd over de basisstrategieën om met vuur aan te pakken; een van de meest ernstige problemen voor het Middellandse-Zeegebied. Bovendien heb ik met het programma kennis opgedaan over geavanceerde bosbeheerstrategieën. "
Bishwajit Roy, Bangladesh

"Deze master (mobiliteit met beurzen) is specifiek voor mij omdat ik daardoor verschillende kansen op verschillende niveaus (sicentie, cultuur, ...) kon ontdekken en leren kennen.
Momenteel ben ik een student aan het tweede jaar van de universiteit van Padova. Het onderwerp van mijn proefschrift is een sociaaleconomische valorisatie van medicinale planten in Algerije, onder leiding van prof. Davide Pettenella. Ik wil graag veel bedanken voor wie is gerelateerd aan het beheer van het Middellandse Zeegebied (coördinatoren, leraren, studenten ..) "
Ghemina Ghemouri, Algerije

"Wat ik krijg van MEDfOR: Academisch gezien krijg ik nieuwe kennis, verbeter ik mijn vaardigheden en verkrijg ik nieuwe hulpmiddelen voor het omgaan met mediterrane ecosystemen en hun problemen. Persoonlijk ontmoet het nieuwe vrienden en andere collega's me nieuwe perspectieven over verschillende culturen en heeft het me geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. "
Luis Acevedo, Spanje

"Ik ben momenteel werkzaam in de afdeling Geografie aan de Universiteit van Oregon, VS, zowel als een afgestudeerde student als als assistent voor GIS. MEDfOR was een geweldige ervaring waarbij ik geweldige mensen heb ontmoet dat we ideeën en kennis met elkaar hebben uitgewisseld en onze tijd samen hebben genoten. Wat ik heb geleerd van dit programma gaat niet alleen over de cursussen die we hebben gevolgd, maar ook over hoe ik over mezelf dacht bij het nastreven van een beter leven door reizen en communicatie. Het is altijd fascinerend hoe we geleidelijk kennis vergaren over de interactie tussen mens en omgeving door op een of andere manier subtiel te genieten van het proces. "
Dongmei Chen, China

Opleiding te volgen in:
Engels
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Oct. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
3,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Juni 1, 2019
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Sept. 1, 2019
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Sept. 1, 2019
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Juni 1, 2019

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Sept. 1, 2019
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Juni 1, 2019
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Juni 1, 2019
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Sept. 1, 2019
Einddatum

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

MEdfOR