MSc in mediterrane bosbouw en natuurlijke hulpbronnen (MEDfOR)

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

142761_0301-2019-095338089905148901616.jpegUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

MEDfOR is een tweejarig masterprogramma van wereldklasse.

De nadruk van MEDfOR ligt op het voorbereiden van de toekomstige generatie ingenieurs, managers, onderzoekers en docenten die betrokken zijn bij mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen.

MEDfOR rust studenten uit met een solide wetenschappelijke habilitatie en de competenties voor een loopbaan in innovatieve werkgebieden binnen de mediterrane toeleveringsketen voor bosbouw. Het zal zowel de basis bieden die studenten nodig hebben om academische kansen na te streven (bijv. Ph.D. programma) als de kwalificaties die nodig zijn om posities in alle segmenten van de toeleveringsketen van de mediterrane bosbouw te vervullen (bijv. Bosbouw- en natuurlijke hulpbronnenorganisaties, publiek of of internationaal).

Studenten kunnen studeren aan twee of drie van de 7 universiteiten van het Consortium en hebben mogelijk ook de mogelijkheid om stage te lopen bij onze Associated Partners.

142764_classmedfor.jpgUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

Mobiliteit

Studenten zullen verplicht hun eerste studiejaar moeten doorbrengen aan een van de drie volgende universiteiten: de Universiteit van Lleida, de Universiteit van Padua of de Universiteit van Lissabon. In het tweede jaar kunnen ze naar een andere universiteit van het consortium verhuizen op basis van hun interesse in de verschillende specialisaties. Daarna kunnen ze het hele tweede jaar op hun tweede universiteit blijven of in het tweede semester alsnog naar een andere universiteit verhuizen - inclusief teruggaan naar hun eerstejaars universiteit.

1ste jaar

Tijdens het eerste jaar, aan de Universiteit van Lleida, Padua of Lissabon, zal de student kennis opdoen in alle disciplines die essentieel zijn voor het gebruik en beheer van mediterrane bossen. Deze cursussen hebben een stevig anker op de wetenschappelijke gebieden van:

 • Aardwetenschappen (ES)
 • Biologie en ecologie (BE)
 • Wiskunde (M)
 • Forest Engineering (FE) en
 • Sociale en managementwetenschappen (SMS)

Tijdens het eerste jaar zullen de studenten twee online cursussen volgen: "Inleidende cursus: inleiding tot mediterrane bosbouw en natuurlijke hulpbronnen" aangeboden door U van Valladolid aan het begin van het eerste semester; en "E-learning - Onderzoeks- en projectontwikkelingsmethodologie - toepassingen" aangeboden door U uit Padua tijdens het 2de semester. Deze cursussen worden door het hele cohort tegelijkertijd gedaan en studenten moeten met elkaar communiceren.

142762_45548067_1925445350824021_6721178902577807360_o.jpgUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

2e jaar

In het eerste semester van het 2e jaar moeten studenten een specialisatie kiezen uit de 7 onderwerpen die door het consortium worden aangeboden, waar ze geavanceerde kennis verwerven in een gespecialiseerd gebied dat wordt aangeboden door een van de consortiumuniversiteiten.

 • Systemen voor het ondersteunen van besluitvorming met meerdere criteria voor de planning van bosbeheer in de Middellandse Zee in ULisboa
 • Sociale en ecologische verantwoordelijkheid in de mediterrane bosbouw in U Padua
 • Risico's aanpakken bij de planning van bosbeheer in de Middellandse Zee - het geval van brand in U Lleida
 • Adaptieve bosbouwstrategieën om goederen en diensten te leveren en tegelijkertijd het hoofd te bieden aan de uitdagingen van wereldwijde verandering in U Valladolid
 • Geavanceerde tools voor duurzaam beheer van mediterrane bossen in U Tuscia
 • Op ecosystemen gebaseerde planning voor meervoudig gebruik van bosbeheer in mediterrane bossen in U Karadeniz
 • Mediterraan duurzaam bosbeheer - een institutionele economische benadering in het katholieke Porto

Tijdens het 2de semester ontwikkelen de studenten hun masterproef. Studenten worden aangemoedigd om een belangrijke veldwerkcomponent te ontwikkelen door gebruik te maken van lopende projecten die worden uitgevoerd door leden van het MEDfOR-consortium en van stages die worden aangeboden door belanghebbenden. Alle geassocieerde partners, evenals relevante belanghebbenden, kunnen als gastheer optreden voor het proefschrift.

142766_rsz_img_0456.jpgUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

Zomerevenement

Aan het einde van het 2e jaar worden studenten uitgenodigd voor het Zomerevenement, waar studenten het werk kunnen presenteren dat ze tijdens hun scriptie hebben ontwikkeld. Het is ook een afscheidsevenement. Dit wordt georganiseerd door de Universiteit van Tuscia en het evenement vindt plaats in de Italiaanse Alpen in een klein stadje genaamd Pieve Tesino.

143019_FUJI3218.JPGUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

Diploma en diploma

Aan het einde van het MEDfOR-programma behaalt de student een Double, Multiple of Joint Degree, zoals bepaald door het mobiliteitsspoor en de nationale regelgeving en cursusaccreditatie aan elke universiteit. De student kan een diploma behalen aan alle universiteiten waar hij een studieperiode van minstens 30 studiepunten (ECTS) - een semester - voltooit.

Graden aangeboden door de universiteiten van het consortium:

 • Universiteit van Lissabon
  MSc in mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen
 • Universiteit van Padua
  MSc in Forest Science
 • Universiteit van Lleida
  MSc in mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen
 • Universiteit van Valladolid
  MSc in mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen
 • Universiteit van Karadeniz
  MSc in mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen
 • Universiteit van Tuscia
  MSc in bosbouw en milieuwetenschappen
 • Katholieke Universiteit van Porto
  MSc in mediterrane bosbouw en beheer van natuurlijke hulpbronnen

142768_rsz_img_3851.jpgUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

Carrières van studenten

Onze MEDfOR Alumni vonden vaak een baan binnen een jaar na afstuderen. Ongeveer een derde volgt een Ph.D. na afstuderen of verblijf in de wetenschap om onderzoek te doen. De helft van hen gaat terug naar hun thuisland, sommigen naar hun oude posten, terwijl anderen nieuwe banen krijgen, bij particuliere entiteiten, bij het openbaar bestuur. Verschillende alumni hebben internationale vervoerders gelanceerd in internationale organisaties of als adviseurs. Sommigen bleven op de universiteiten waar ze afstudeerden - deden onderzoek of promoveerden; terwijl anderen stages en banen vonden bij de aangesloten partners.

118283_imagem2site.jpg

foto met dank aan MEDfOR

Hoe aan te vragen

141906_Poster_MEDfOR_OpenCall_2Oct20201.pngUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

Toepassingen zijn nu open voor Erasmus Mundus-beurzen, tot de 15e december.

Het MEDfOR-programma staat open voor kandidaten van over de hele wereld.

Het MEDfOR-consortium heeft een gemeenschappelijke reeks toelatingscriteria ontwikkeld, evenals een gezamenlijke aanvraagprocedure. De MEDfOR-commissie zorgt voor de selectie van studenten, waarin alle partneruniversiteiten vertegenwoordigd zijn.

Om u aan te melden voor het programma, moet u aan de volgende criteria voldoen:

 • De kandidaat dient minimaal een bachelordiploma op het gebied van economie of wetenschappen te hebben;
 • De kandidaat dient minimaal het niveau Engels B1 (CEFR) te hebben.

Om te solliciteren moet de student een aanvraagformulier invullen en een lijst met documenten uploaden. Die informatie is te vinden op de website van het programma (www.medfor.eu) in de sectie "Toepassen"

Beoordeling

Alle aanvragen worden beoordeeld door ten minste twee faculteitsleden, benoemd door of onderdeel van de MEDfOR-commissie. De beslissing om al dan niet deel te nemen aan het MEDfOR-programma wordt genomen door de MEDfOR-commissie.

De volgende categorieën worden beoordeeld: i) academisch potentieel, ii) relevante werkervaring, iii) motivatie en iv) aanbevelingsbrieven.

Met de kandidaten met een cijfer van 4 of meer wordt een interview afgenomen, waarin per kandidaat een definitief besluit wordt genomen.

142767_rsz_img_0626.jpgUniversity of Lisbon - Medfor","author_url":"","source":""}" />

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Universidade de Lisboa (ULisboa) is the largest and most prestigious university in Portugal and is one of Europe’s leading universities. Heir to a university tradition that spans over seven centuries, ... Lees meer

Universidade de Lisboa (ULisboa) is the largest and most prestigious university in Portugal and is one of Europe’s leading universities. Heir to a university tradition that spans over seven centuries, ULisboa acquired its current status in July 2013, following the merger of the former Universidade Técnica de Lisboa and Universidade de Lisboa. Lees Minder
Lissabon , Padua , Lleida , Palencia , Trabzon , Viterbo , Porto + 6 Meer Minder