MSc in materialen en processen voor duurzame energetica

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Energie wordt steeds meer een belangrijke kostenfactor voor alle spelers in de energiesector vanwege het toegenomen verbruik wereldwijd en de noodzaak om de productie van broeikasgassen te beperken.

Tegen 2030 zal de energiebehoefte van de wereld naar verwachting 50% groter zijn dan nu. Tegenwoordig komt veel van deze energie uit niet-hernieuwbare bronnen, zoals fossiele brandstoffen: kolen, olie en gas. Deze brandstoffen worden sneller gebruikt dan ze worden geproduceerd en zijn mogelijk niet beschikbaar voor toekomstige generaties. Tegelijkertijd is er behoefte aan een vermindering van 25% van de broeikasgasemissies tegen 2050 om ernstige veranderingen in het klimaatsysteem van de aarde te voorkomen.

In 2009 lanceerde TalTech , in samenwerking met de Universiteit van Tartu, een gezamenlijk masterprogramma Materialen en processen van duurzame energetica (programmacode: KAYM) waarin verschillende methoden voor duurzame energie worden onderwezen. In 2017 is het KAYM-programma volledig bijgewerkt en gerenoveerd, rekening houdend met nieuwe richtingen in technologieën voor duurzame energie en de behoeften op de arbeidsmarkt.

leerplan

Het curriculum biedt onderwijs in wetenschap en technologie op het gebied van alternatieve energiematerialen met een sterke technologiecomponent met specialisaties op materialen of processen in duurzame energetica. Het doel van dit programma is om specialisten op te leiden die in staat zijn om materialen te ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren voor gebruik in duurzame energiesystemen.

Specialisatie in materialen zal zich concentreren op brandstofcellen van zonnepanelen, supercondensatoren en voor watersplitsing. Ook mogelijke specialisatie in biosensoren voor detectie van milieuverontreinigingen.

Specialisatie in Processen leert de verschillende manieren om hernieuwbare energie te produceren: zonnepaneeltoepassingen, windenergie, optimalisatie van energieverbruik en modellering etc.

Het programma is verbonden met de industrie en zal al tijdens de studies ervaring bieden in geprofileerde Estse bedrijven (Eesti Energia AS, Roofit Solar Energy, CrystalSol, enz.).

Waarom dit programma?

 • Gezamenlijk programma - studenten brengen hun eerste en derde semester door met studeren in TalTech, en het tweede semester aan de Universiteit van Tartu, dwz serieus basisonderwijs gaat gepaard met echte praktische training.
 • Lezingen, laboratorium, theoretische lessen en ervaring in industrieën integreren.

Toekomstige carriëre

Na de introductie van dit programma aan internationale studenten, koos bijna 50% van de afgestudeerden ervoor om hun studie voort te zetten op PhD-niveau aan TalTech of andere universiteiten in Europa of de VS. Studenten die gespecialiseerd zijn in materialen of processen van duurzame energetica, zijn erg gewild in industrieën van duurzame en conventionele energetica - van hedendaagse materiaaltoepassing tot procesbeheer. Een aantal van onze afgestudeerden hebben een succesvolle carrière bij toonaangevende bedrijven en organisaties in Estland en daarbuiten, zoals Eesti Energia AS, ABB, Crystalsol, European Space Agency, enz.

Lees de blog wat Vivian en Ender denken over studeren aan TalTech en waarom ze aanbevelen om te studeren in materialen en processen voor duurzame energetica.

Studenten zeggen

Mijn beslissing om te studeren voor mijn master in Estland en met name bij TalTech, was cruciaal om mijn voeten op de paden van een fascinerende carrière te plaatsen. TalTech heeft mij een heel goed platform geboden: ik heb veel praktijkervaring opgedaan onder supervisie van excellente professoren, ik heb de kans gekregen om als uitwisselingsstudent te studeren aan de University of California, Berkeley, in de Verenigde Staten, en ik was ook in staat om veel verschillende conferenties bij te wonen - als resultaat heb ik mijn M.Sc. met cum laude. Momenteel doe ik mijn doctoraat in de materiaalkunde bij dezelfde afdeling.


Nkwusi Godswill Chimezie, Nigeria
Alumnus van het programma Materialen en processen van duurzame energetica

Studies in TalTech opende een totaal nieuwe wereld voor mij: ik kreeg de kans om met geweldige professoren te werken, deel te nemen aan trainingen in Oekraïne en Frankrijk, ging als uitwisselingsstudent naar Oostenrijk om mijn masterproef te schrijven en veel bedrijven te bezoeken en de bedrijven te ontmoeten mensen in de branche om het laatste nieuws over energietechnologieën te ontvangen. Alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn verblijf in Estland heb opgedaan, hebben me geholpen om mijn proefschrift in mijn thuisland met succes af te ronden en de baan te krijgen waar ik van droomde.


Nino Maghradze, Georgia
Alumnus van het programma Materialen en processen van duurzame energetica

Als uitwisselingsstudent bij TalTech tijdens mijn bacheloropleiding raakte ik al betrokken bij het echte bedrijfsleven met Crystalsol, het spin-off bedrijf dat TalTech's monograin-zonnecelbenadering commercialiseert. Na het afronden van mijn bachelordiploma in Oostenrijk was ik blij dat ik weer kon terugkeren naar TalTech. Het programma brengt een klein maar mooi Scandinavisch land samen met studenten en onderzoekers van over de hele wereld. Ik kan zeggen dat de onderzoeksgroepen hier in TalTech ernaar uitkijken om nieuwe studenten te integreren en altijd erg behulpzaam en vriendelijk zijn!

Franz Lehner, Duitsland

Toelating

Studenten voor internationale opleidingen van TalTech worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Het online interview wordt alleen gehouden aan kandidaten die de voorlopige evaluatie hebben doorstaan. De maximale score voor de motivatiebrief en het online interview is 10 punten. Een kandidaat die minimaal 5 punten ontvangt, komt in aanmerking voor toelating.

Programma specifieke vereisten

Bachelor diploma of gelijkwaardig

Bachelor's degree of gelijkwaardig in natuurwetenschappen of op technische gebieden (bijv. Materiaalkunde en technologie, scheikunde, toegepaste natuurkunde, metallurgie, energieproductie en -beheer, mechanica, elektronica, enz.)

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Voeg het volgende toe:

 • Benadruk waarom u het gekozen programma wilt bijwonen;
 • Het belang van specialisatie (materialen van duurzame energetica of processen van duurzame energetica);
 • Korte beschrijving van je eerdere studies op universitair niveau;
 • Ideeën voor masterscriptie;
 • Je toekomstige academische en carrièredoelen.

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die worden gebruikt in uw motivatiebrief (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) correct te vermelden en te verwijzen. Het negeren van de regels voor het verwijzen en citeren wordt beschouwd als plagiaat en zal resulteren in de diskwalificatie van uw aanvraag.

Online interview

Het doel van het interview is om de kandidaten te evalueren:

 • communicatie vaardigheden;
 • creativiteit en kritisch denken;
 • probleemoplossend vermogen;
 • intellectuele flexibiliteit en analytische vaardigheden;
 • motivatie om het geselecteerde studieprogramma te halen en door te gaan met de professionele carrière;
 • het vermogen om samen te werken en bij te dragen aan multicultureel en multidisciplinair teamwork.

Duur van het interview is 10-15 minuten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder