MSc in luxe management en marketing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Word een expert in de luxe-industrie met een programma dat een echte multi-campus, multi-culturele ervaring biedt in het hart van de internationale luxe-industrie.

 • Voor studenten met een bachelordiploma minimum op elk gebied
 • MSc in goedgekeurd door de Conférence des Grandes Ecoles
 • 18 maanden inclusief een stage van 4 tot 6 maanden
 • Wordt in het Engels gedoceerd
 • Geleverd in Parijs, New York of Londen of Rome en Shanghai

18 maanden om uw dromen te verwezenlijken in de industrie van uitmuntendheid

 • Bouw je carrière op in een uitdagende bedrijfscultuur: om je carrière op te bouwen, heb je gedegen academische kennis en het vermogen nodig om je aan te passen aan de hoge eisen van de luxe-industrie. Je verwerft de basis van management, ontdekt hoe je specialistische managementkennis kunt toepassen en richt je op de Fashion and Lifestyle Industry (Londen), Fashion and Luxury Business (Rome) of de Luxury Design Industry (New York City).
 • Profiteer van een echt internationale bekendheid: beheers de basis van de luxe-industrie in Parijs, onderscheid jezelf met vaardigheden die je hebt opgedaan in geavanceerde internationale hubs: Londen, Rome of New York City en bereid je voor op de uitdagingen van morgen in Shanghai. Door op 3 verschillende locaties te studeren, ontwikkel je een brede kijk op de wereldwijde luxe-industrie en leer je hoe je met succes door de specifieke kenmerken van deze verschillende zakelijke markten kunt navigeren.
 • Voldoen aan de werkelijke behoeften van recruiters: emlyon business school heeft altijd nauw samengewerkt met het bedrijfsleven om studenten kwalitatief hoogwaardige stages en vacatures te bieden, evenals een bevoorrecht contact met bedrijven. Onze partners in de luxe-industrie zijn Cartier, Chanel, Christian Dior, Infiniti, Kempinski hotels, L'Oréal, Lancel Richemont Group, Tag Heuer, Yves Saint Laurent ...

Programma

Klantverwachtingen en culturele normen zijn voortdurend uitdagende kernmerkstrategieën van luxe bedrijven. Als een breed programma helpt de MSc in Luxury Management & Marketing u bij het identificeren van verbindingen tussen meerdere segmenten van de luxe-industrie, zodat u kunt aantonen dat u het branchespecifieke begrip bezit dat toekomstige werkgevers zoeken bij het inhuren van managers.

Welkomstwoord

"Klantverwachtingen en culturele normen dagen voortdurend de kernmerkstrategieën van luxebedrijven uit. Om de sterke merkidentiteiten te behouden die de kern vormen van hun wereldwijde succes, moeten luxe organisaties zich niet alleen continu aanpassen aan de vraag van hun klanten naar uitmuntendheid, maar ook binnen een tijdskader waarmee ze een stap voor kunnen blijven op de concurrentie. Om uw managementcarrière in deze uitdagende bedrijfscultuur op te bouwen, hebt u zowel solide academische kennis nodig als de capaciteit om deze aan te passen aan de hoge normen van deze sector.

Als een breed programma helpt de MSc in Luxury Management & Marketing u bij het identificeren van verbindingen tussen meerdere segmenten van de luxe-industrie, zodat u kunt aantonen dat u het branchespecifieke begrip bezit dat toekomstige werkgevers zoeken bij het inhuren van managers.

Wanneer je in de luxe-industrie werkt, moet je gepassioneerd zijn over wat je doet en proberen om voortdurend topkwaliteit te bereiken. Alles wat u doet, moet uitstekend en perfect zijn. Uitstekend in het proces, in het ontwerp, in de productietechnieken, in de distributie, in uw communicatievaardigheden, enz. Excellence is ook de meest voorkomende eigenschap van alle luxe merken in deze branche.

U zult ook uit de eerste hand ontdekken hoe bedrijven in de snelle en zeer competitieve mode- en lifestyle-industrie en de luxe design-industrie opereren. Door jezelf onder te dompelen in een van deze omgevingen die uitmuntende prestaties in een zeer kort tijdsbestek vereisen, kun je fundamentele vaardigheden onder de knie krijgen die nuttig zullen zijn gedurende je hele carrière, ongeacht de wereldwijde dimensie van de luxe-industrie waarin je werkt. Londen, Rome of New York en Shanghai, u zult uit de eerste hand ervaren hoe culturele patronen de merkstrategieën beïnvloeden waarop luxe bedrijven zijn gebaseerd.

Als je de vaardigheden wilt ontwikkelen die nodig zijn voor succes in deze veeleisende wereldwijde industrie, is dit het juiste programma voor jou. "

Michel Phan, programmadirecteur en hoogleraar luxe marketing

Careers

Careers-services bijhouden

Als student van de MSc in Luxury Management & Marketing profiteert u van een speciaal loopbaantraject met workshops, expertpanels, beurzen, evenementen, bedrijfsbezoeken, enz ... De afdeling Careers Services biedt alle studenten continue ondersteuning bij het identificeren carrièredoelen en het ontwikkelen van actieplannen. Programmaspecifieke carrièrediensten zijn onder meer:

 • Workshops: Carrière-workshops helpen je je voor te bereiden op je stage en toekomstige carrière. Zelfbeoordelingstools en individuele coaching bieden u de mogelijkheid om uw volgende stap voor te bereiden
 • Tools: Ons brede scala aan loopbaanhulpmiddelen helpt u meer informatie te vinden over partnerbedrijven en sectorspecifieke bronnen, waaronder databases met stage en vacatures
 • Evenementen: meer dan 200 bedrijven bezoeken emlyon business school campussen en bieden studenten continue toegang tot het bedrijfsleven (evenementen omvatten bedrijfsbezoeken, de luxe week, conferenties en expertpanels, financiële carrièredagen, roepingsdagen, banen om de wereld te veranderen, "Carrièrebesprekingen door ..." & "leren van alumni")

Doordat u zich bewust bent van de impliciete regels van de luxe-industrie dankzij een hands-on workshop, kunt u snel de specifieke kenmerken van de industrie begrijpen. Kevin Saenger, 2018 Graduate

Afgestudeerde tewerkstellingsresultaten

 • Tewerkstellingspercentages van 90% binnen 6 maanden, 45% wordt rechtstreeks geplaatst via emlyon business school .
 • Een minimaal gemiddeld salaris van € 41k
 • Geografische locatie: wereldwijd, met over het algemeen 31% in Frankrijk en 32% in Azië voor de eerste baan na het afstuderen

Maak kennis met het kiezen van de baan die u wilt

Afgestudeerden van dit programma zullen zich meestal aansluiten bij posities in marketing, merchandising, verkoopbeheer of in inkoop in sectoren zoals sieraden en horloges, mode, wijn en sterke drank, luxe hotels, reizen en vrije tijd, auto's, boten en privévliegtuigen, kunst, enz.

Ik heb het voor elkaar gekregen om een geweldige baan te hebben in een bedrijf binnen de Richemont Group. Ik denk echt dat ik zonder dit programma dit nooit zo snel had kunnen bereiken. Alexandre Nicolau - 2013 Graduate

Admissions

Kandidaten voor de MSc in Luxury Management & Marketing moeten een bachelordiploma hebben op elk gebied.

Let op: het 3-jarige bachelordiploma kan worden aanvaard voor uitstekende profielen, waaronder Franse Bac 3.

Kalender

Selectiesessies lopen van november tot juli.

Als uw aanvraag compleet is, ontvangt u binnen 15 werkdagen het definitieve besluit van de toelatingscommissie. Stuur je inschrijvingsformulier binnen 10 werkdagen na je toelatingsexamen terug.

Toelatingsprocedure

Bij emlyon business school we rekening met het volledige potentieel van een sollicitant. Elementen zoals je motivatie om de MSc in Luxury Management & Marketing te volgen, je achtergrond en loopbaanambities wegen net zo zwaar in onze selectieprocedure.

Online app

U kunt zich aanmelden via uw persoonlijke ruimte (programmadashboard). U moet de volgende informatie verstrekken:

 • Een CV
 • Twee aanbevelingsbrieven (optioneel)
 • Een kopie van een officiële geldige identiteitskaart of paspoort
 • Een gewaarmerkt afschrift van uw meest recente academische graad vertaald in het Engels of het Frans
 • Officiële Management Aptitude Test Score: GMAT, GRE, TAGE MAGE, CAT (optioneel)
 • Engelse taalvaardigheidstest (optioneel)

We herinneren je eraan dat dit programma volledig in het Engels wordt geleverd. Daarom is Engelse volledige vaardigheid vereist om toegelaten te worden, cursussen te volgen en efficiënt te communiceren met de andere leden van het cohort. Voor het toelatingsproces wordt uw Engels niveau beoordeeld, rekening houdend met 2 verschillende basisprincipes:

- Onderzoek van alle geschreven en redactionele elementen in het aanvraagdossier
- online digitale tests van de emlyon business school

Aanmeldingskosten

Aanvraagkosten: € 120

financiering

Collegegeld

€ 34.000

Prijzen zijn voor de 2020-intake. Alle aangegeven tarieven zijn inclusief collegegeld, inschrijvingsgeld en levenslang lidmaatschap van emlyon business school altijd alumninetwerk.

Verlenging van studies na de officiële duur van het programma is onderworpen aan betaling van € 500 administratiekosten per jaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and internati ... Lees meer

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and international management. Lees Minder
Lyon , Sjanghai , Parijs , Lancashire , München + 4 Meer Minder