MSc in luchtwaardigheid

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Luchtwaardigheid loopt voorop bij de ontwikkeling van de luchtvaart. Het is van vitaal belang dat het personeel over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om principes toe te passen bij het ontwerp, de fabricage, de bediening en het onderhoud van vliegtuigen om zowel de luchtwaardigheid te ontwikkelen en te handhaven. Deze deeltijdcursus is ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van de industrie naar gekwalificeerde luchtwaardigheidsspecialisten en gaat in op de belangrijkste aspecten van het ontwerpen, bouwen, bedienen en onderhouden van vliegtuigen.

Voor wie is het?

De luchtwaardigheidsmaster is zeer flexibel en ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van individuen die hun werkverplichtingen in balans brengen met studie. Het is met name relevant voor ingenieurs en technologen die werkzaam zijn op het gebied van luchtwaardigheid van luchtvaartveiligheid, hetzij in een regelgevende instantie of in de industrie. Het formaat is met name geschikt voor diegenen die hun kennis in een gestructureerd maar flexibel deeltijdformaat willen vergroten en richten terwijl ze blijven werken.

Het onderwerp van uw onderzoeksproject kan worden gekozen om aan te sluiten op de onderzoeksbehoeften van uw werkgever en / of uw eigen carrièreambities.

Waarom deze cursus?

Deze cursus biedt een academisch erkende hoge kwalificatienorm die verband houdt met het brede spectrum van technologieën die worden ontmoet in de lucht- en ruimtevaart. Het biedt een breed scala aan technische kennis in de context van gerelateerde regelgevings- en veiligheidskwesties, een achtergrond die managers in de hedendaagse lucht- en ruimtevaartindustrie nodig hebben. Gedetailleerde kennis van luchtwaardigheidskwesties vroeg in de productontwikkelingsfase helpt de downstream bedrijfsoperatie die kosten en veiligheid in evenwicht moet houden. Dit zal ook helpen om het ontwerp, de aanpassing en / of het reparatieproces van het vliegtuig te optimaliseren.

We stellen het op prijs dat studenten een baan met werk in evenwicht willen houden. Daarom willen we het aantal bezoeken aan de Cranfield University minimaliseren en modules aanbieden in blokken van één week. Studenten die het volledige MSc-programma volgen zouden naar verwachting tien keer in de periode van 2-3 jaar naar Cranfield komen. We zijn goed gelegen voor deeltijdstudenten van over de hele wereld en bieden een scala aan ondersteuningsservices voor externe studenten.

We verwelkomen afgevaardigden van over de hele wereld en dit biedt een unieke leeromgeving voor zowel studenten als afgevaardigden die profiteren van de mix van ervaring en achtergronden. Het bijwonen van onze korte cursussen is een populaire toegangsweg tot deze cursus omdat deelnemers hun credits kunnen overdragen naar het programma Luchtwaardigheid, waarbij een keuze uit kwalificatieniveaus beschikbaar is om uit te kiezen:

 • Master's Degree (MSc) optie van deze cursus bestaat uit een onderwezen element (tien modules), een individueel onderzoeksproject en cursusportfolio
 • Postgraduate Certificate (PgCert) optie van deze cursus bestaat alleen uit het onderwezen element waar studenten zes modules moeten voltooien
 • Postgraduate Diploma (PgDip) optie van deze cursus bestaat uit een onderwezen element (tien modules) en cursusportfolio.

Cursus details

Er zijn zeven verplichte modules die bedoeld zijn om u een gemeenschappelijke basis van kennis en vaardigheden te bieden waarop de specialistische opties verder kunnen bouwen. U bent dan vrij om drie optionele modules te kiezen in overeenstemming met uw groeiende interesses.

De cursus maakt gebruik van een reeks beoordelingsmethoden. Studenten kunnen verwachten dat ze schriftelijke examens, opdrachten en presentaties hebben, evenals het groepsontwerp en individuele onderzoeksprojecten. Het scala aan beoordelingsmethoden is gekozen om vaardigheden te ontwikkelen en van belang te zijn voor de aangeleerde materialen.

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus

 • Luchtwaardigheid Fundamentals
 • Veiligheidsbeoordeling van vliegtuigsystemen
 • Luchttransporttechniek - Onderhoudswerkzaamheden
 • Moeheid en schadetolerantie voor vliegtuigen
 • Gas Turbine Fundamentals
 • Aviation Safety Management
 • Airframesystemen

Keuzemodules

Een selectie van modules uit de volgende lijst moet worden genomen als onderdeel van deze cursus

 • Mechanische integriteit van gasturbines
 • Praktische betrouwbaarheid
 • Vliegtuigongevallenonderzoek en -respons
 • Grondbeginselen van Aircraft Engine Control
 • Grondbeginselen van aerodynamica
 • Productie voor luchtwaardigheid
 • Ontwerp, duurzaamheid en integriteit van composiet vliegtuigconstructies
 • Introductie tot Avionics
 • Menselijke factoren in luchtvaartonderhoud
 • Flight Experimental Methods (Group Flight Test Report)
 • Detail benadrukt
 • Inleiding tot de structurele crash-vlucht van vliegtuigen

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours diploma of equivalent in een relevante discipline. Andere relevante kwalificaties, zoals HND en dergelijke, zullen worden overwogen, indien ondersteund door substantiële werkervaring.

Je carriere

Veel van onze studenten hebben al een baan bij ruimtevaart / defensiebedrijven en kiezen ervoor om een ​​internationaal erkende kwalificatie te volgen bij Cranfield University om hun carrière te verbeteren. Afgestudeerden kunnen deze kwalificatie gebruiken om veilige vaste banen in het buitenland te behalen.

De bestemmingen van onze studenten variëren, omdat er zoveel bij hun sponsorbedrijf blijven, vaak gepromoot als de cursus is voltooid. Sommige bedrijven hebben het luchtwaardigheidsprogramma gebruikt als pre-employment training.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder