MSc in logistiek en supply chain management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het programma is bedoeld om studenten de middelen, mindset en vaardigheden te bieden die nodig zijn om een succesvolle carrière op te bouwen in wereldwijde logistiek en supply chain management. Onze cursussen zijn bedoeld om studenten zowel gedegen theoretische kennis als praktijkervaring te geven. Ze hebben ook veel gastdocenten uit de branche en bieden studenten de mogelijkheid om bedrijven te bezoeken en aan opdrachten te werken. Het programma hanteert een multidisciplinaire benadering van het ontwerp, de planning en het beheer van toeleveringsketens en logistieke strategieën, netwerken, processen en systemen. Studenten leren zowel kwantitatieve als kwalitatieve probleemoplossende technieken die worden toegepast door middel van case studies, projectwerk, business games en simulaties.

Veel van onze docenten zijn internationaal geprezen onderzoekers die studenten uitgebreide kennis en pragmatische vaardigheden en capaciteiten bieden. Na hun afstuderen zullen onze studenten functioneel georiënteerde problemen onder de knie hebben en het vermogen om functieoverschrijdend en interorganisatorisch te werken om de prestaties van een organisatie te verbeteren.

Programmastructuur

Semester 1:

 • Fundamentals of Logistics & Operations Management (7,5 studiepunten)
 • Warehousing & Materials Handling (7,5 studiepunten)
 • Industriële inkoop (7,5 studiepunten)
 • Productie- en voorraadbeheer (7,5 studiepunten)

Semester 2:

 • Internationale fysieke distributie (7,5 studiepunten)
 • Supply Chain Management (7,5 studiepunten)
 • Beheer van Prod & Inventory Systems (7,5 studiepunten) en
 • 1 keuzevak verplicht (7,5 studiepunten)

Semester 3:

 • Project- en onderzoeksmethoden in SCM (7,5 studiepunten) en
 • 3 verplichte keuzevakken (elk 7,5 studiepunten)

Semester 4:

 • Thesis Project cursus (30 studiepunten)

Carriere vooruitzichten

Industriële productiebedrijven en retailers zoeken steeds vaker goed opgeleid personeel voor functies als supply chain manager, logistiek manager, operations excellence ontwikkelaar en inkoper. Transportbedrijven, maar ook logistieke dienstverleners zoals managementadviesbureaus en softwareleveranciers, erkennen nu de behoefte aan personeel met specialistische vaardigheden op dit gebied.

Het beroep groeit en afgestudeerden binnen logistiek en supply chain management hebben een zeer interessante en brede arbeidsmarkt. U kunt werk vinden op verschillende gebieden, zoals inkoop, verpakking, opslag, voorraadbeheer, productie, transport en supply chain management. Je kunt ook carrière maken in productiebedrijven (alle verschillende sectoren), handels- en detailhandelbedrijven, logistieke dienstverleners, managementadviesbureaus, leveranciers van logistieke IS / IT en in humanitaire organisaties (bijv.VN, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen) over de hele wereld. Voorbeelden van Zweedse bedrijven in de buurt van Lund waar veel logistieke en SCM-professionals werken, zijn onder meer IKEA, Tetra Pak, Alfa Laval, Kintetsu World Express en Jungheinrich.

Studentenprofiel

Een goede logistiek medewerker is een praktische 'doener' die graag crossfunctioneel samenwerkt met andere mensen om zaken te transformeren. Een analytische instelling en het vermogen om met cijfers om te gaan is nodig om op feiten gebaseerde aanbevelingen te ontwikkelen. De studenten van deze opleiding zullen zowel kwalitatieve als kwantitatieve opleidingen volgen samen met andere ingenieursstudenten op masterniveau. De toelatingseisen zijn gedefinieerd om te garanderen dat je de meer kwantitatief georiënteerde cursussen van de opleiding kunt volgen.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school