MSc in logistiek en supply chain management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Logistiek is de term die veel wordt gebruikt in het bedrijfsleven om het scala aan activiteiten te beschrijven dat verband houdt met het verplaatsen, opslaan en behandelen van materialen. De discipline is in de loop der jaren revolutionair veranderd en wordt beschouwd als een belangrijke bepalende factor voor het concurrentievermogen van bedrijven. Bedrijven hebben hun prestaties aanzienlijk verbeterd, niet alleen door hun interne logistiek te herzien, maar ook door hun supply chain effectiever te beheren. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een aanhoudende vraag naar goed gekwalificeerde logistiek- en supply chain-managers in vele sectoren.

De regering van Dubai erkent het economische belang van logistiek, niet alleen lokaal, maar ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) en daarbuiten. Uit recente sectorverslagen is gebleken dat de VAE een belangrijk wereldwijd logistiek knooppunt is, met naar schatting een derde van de logistieke activiteiten in de wereld die door de regio lopen.

Ons MSc Logistics and Supply Chain Management-programma onderzoekt de huidige praktijken, trends en problemen in deze twee disciplines. Studenten bestuderen de managementfilosofieën, besluitvormingsprocessen en analytische technieken die worden gebruikt door logistieke professionals. Het programma biedt studenten zowel gespecialiseerde kennis van logistiek en supply chain management als basisopleiding in gerelateerde bedrijfsdisciplines.

Dit programma is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS).

Voor studenten die al in het bezit zijn van een goede kwalificerende opleiding, streeft het programma naar:

 • Een brede introductie van logistiek management in combinatie met een bewustzijn van de geïntegreerde rol van logistiek in organisaties.
 • De vaardigheden die nodig zijn om logistieke en supply chain-processen te beheren.
 • Toegang tot de huidige praktijk zoals gepresenteerd door vooraanstaande beoefenaars.
 • Bewustwording van de wisselwerking tussen logistiek en milieu.
 • Inzicht in toekomstige trends in de logistiek en de supply chain.

Cursusinhoud

Kern vakken

 • Strategieën voor het beheren van supply chains
 • Wereldwijde inkoop en levering
 • Goederenvervoer en Magazijnbeheer
 • Supply chain risico en aanpassing
 • Vraag en inventarisplanning
 • Ontwerp en optimalisatie van het netwerk van leveranciers
 • Green Logistics
 • Onderzoeksfilosofie en praktijk

MSc proefschrift

Een proefschrift over een gerelateerd onderwerp is voltooid tijdens de zomermaanden.

Carrière

Afgestudeerden van deze graad moeten in staat zijn om:

 • Begrijp en pas de processen toe die logistiek en supply chain management bepalen.
 • Maak en evalueer strategische en tactische beslissingen.
 • Gebruik een reeks analytische technieken om logistieke problemen op te lossen.
 • Communiceer theorie, concepten en oefen effectief.
 • Begrijpen hoe u binnen een organisatie waarde kunt toevoegen door hun strategische interactie met managers van verwante bedrijfsfuncties.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad