MSc in logistiek en supply chain management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Breng je carrière naar het volgende niveau in een van de snelstgroeiende beroepen. Leer om logistiek en supply chains te beheren om het concurrentievermogen op wereldschaal te vergroten.

Cursus details

 • Volgende startdatum: 27 januari 2020
 • Uiterste aanmelddatum: 20 januari 2020
 • Duur: twee jaar (deeltijd)
 • Formaat: online, met optionele face-to-face evenementen
 • Totale kosten voor de tweejarige cursus: £ 9.400

Waarom dit MSc?

Hull is trots op zijn centrale positie in het Britse logistiek- en supply chain-netwerk, met een bloeiende voedingsmiddelen- en productie-industrie en de belangrijkste haven die is aangesloten op wereldwijde handelsroutes.

Wereldwijde organisaties van wereldklasse zoals Apple, Amazon en Nike begrijpen de rol van effectieve logistiek en supply chain management voor het behoud van duurzaam concurrerend succes, innovatie en marktleiderschap. Het is daarom geen verrassing dat dergelijke supply chains een enorme vraag hebben naar supply chain managers van wereldklasse.

Hull University Business School heeft op deze wereldwijde vraag gereageerd door een online masterdiploma in logistiek en supply chain management te ontwerpen, dat de uitdagingen van de hedendaagse competitieve zakelijke arena aanpakt.

Door praktijkgevallen te analyseren, met de mogelijkheid om face-to-face evenementen bij te wonen, krijgt u de kans om de complexiteit van wereldwijde supply chains en de onderling verbonden relaties tussen verschillende belanghebbenden onder de knie te krijgen.

Het is ons doel dat u na voltooiing het strategische inzicht en de grote lijnen van internationale handel, handel en scheepvaart hebt verkregen om uw organisatie naar succes te leiden.

Wat je leerd

Voor voedsel, kleding, gezondheidszorg, transport en vrijwel elk facet van het moderne leven zijn we afhankelijk van een supply chain. Dit programma is bedoeld om studenten een diepgaand inzicht te geven in logistiek en supply chain management door hun kennis van het belang en de rol ervan als een bron van concurrentievoordeel te vergroten.

 • Word een reflecterende leider en professional in logistiek en supply chain management, uitgerust met de vaardigheden om de uitdagingen van een wereldwijde zakelijke economie aan te gaan.
 • Ontwikkel diepgaande inzichten in best practices in logistiek en supply chain management methoden, tools en technieken.
 • Rust jezelf uit met geavanceerde operationele en strategische capaciteiten en competenties in hedendaagse logistiek en supply chain management.
 • Netwerk met gelijkgestemde professionals en ervaar de waarde van diversiteit, de uitdaging van alternatieve wereldbeelden en het consequente belang van een competente communicator.
 • Beheers, kritisch en reflectief, de complexiteit van moderne wereldwijde supply chains, het beheer van de onderling verbonden relaties tussen de verschillende stakeholders en supply netwerken.

Cursus modules

Je bestudeert de volgende verplichte modules.

Logistieke systemen en supply chain-principes (30 studiepunten)

In deze module krijgt u inzicht in de principes en werkwijzen van logistiek en supply chain management en hun interactieve rol binnen een organisatie. Analyseer real-life supply chains, de strategieën en de complexiteit van de betrokken managementbeslissingen, leer hoe u uw nieuwe kennis kunt benutten om concurrentievoordeel te behalen.

Supply chain analyse en besluitvorming (30 studiepunten)

Krijg inzicht in de besluitvormingstechnieken die betrokken zijn bij het plannen van supply chain-processen en vormt een solide theoretische en praktische basis voor uw analyse en modellering. In deze module ontwikkelt u innovatieve oplossingen voor echte problemen terwijl u de rol en prestaties van informatiebeheer en aanverwante technologieën in supply chains onderzoekt.

Strategieën voor duurzame bedrijfslogistiek (30 studiepunten)

Duurzaamheid kan een essentiële kwalificatie zijn voor het winnen van bedrijven. Met deze module krijgt u belangrijke inzichten over hoe u de winstgevendheid kunt verbeteren door verspilling te elimineren. Je onderzoekt hedendaags operations management zoals dat van toepassing is op verschillende organisaties en leert hoe je kunt aantonen hoe de belangrijkste theorieën en technieken van logistiek en operations management succesvol kunnen worden geïntegreerd om duurzame ontwikkeling te bereiken.

Supply Network Design en Global Logistics (30 studiepunten)

Logistiek en supply chain management is een gebied dat van nature een wereldwijde kijk en bereik heeft, waarbij de meeste logistieke specialisten te maken hebben met een scala aan internationale problemen. Met deze module maakt u kennis met de internationale en lokale dimensies van transport, inkoop, distributie, logistiek en supply chain management, zodat u problemen kunt oplossen die specifiek zijn voor netwerkontwerp en wereldwijde logistiek.

Proefschrift (60 studiepunten)

Voor uw proefschrift heeft u de mogelijkheid om een academisch proefschrift of een toegepast zakelijk projectrapport te produceren. Dit is een waardevolle gelegenheid om voort te bouwen op en de kennis uit de vorige modules te integreren met onderzoeks- en projectmanagementvaardigheden die u voorbereiden op de complexiteit van de wereldwijde arbeidsmarkt. Je hebt ook de mogelijkheid om je onderzoek te presenteren op een postdoctorale studentenconferentie, indien de planning dit toelaat.

Hoe je beoordeeld wordt

Alle beoordelingen voor de cursus zijn gebaseerd op cursussen en online ingediend. Uw prestaties op de cursus worden beoordeeld met behulp van een aantal methoden, waaronder:

 • voortdurende tutor en peer feedback;
 • uitdagende activiteiten en groepsdiscussieforums;
 • geschreven werk, inclusief case studies, rapporten en essays.

Toelatingseisen

 • Een minimum 2: 2 Honours diploma of internationale equivalent en / of passende beroepservaring.
 • Een IELTS 6.0-score (met minimaal 5,5 in elke vaardigheid) als je eerste taal geen Engels is (of andere Engelse taalvaardigheidskwalificaties die zijn geaccepteerd door de University of Hull).

Carriere vooruitzichten

Dit programma is ontworpen als reactie op de eisen van de arbeidsmarkt. Afgestudeerden bij MSc Logistics en Supply Chain Management gaan vaak naar een loopbaan zoals:

 • Supply chain manager / planner / risicobeheer
 • Manager nieuwe productintroducties
 • Wereldwijde operations manager
 • Retail manager
 • Internationale logistiek manager
 • Vraag / productieplanner
 • Key account manager
 • Strategische services manager
 • Bedrijfsanalist
 • Wereldwijde merk supply manager
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which w ... Lees meer

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which we're renowned. Plus the flexibility of studying online. Lees Minder