MSc in logistiek en supply chain management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Van ethische sourcing tot transportstrategie, deze cursus geeft u de vaardigheden die u nodig hebt om te opereren in een vitaal gebied van wereldwijd zakendoen.

Overzicht

Logistiek en supply chain management is veel meer dan alleen het verplaatsen van artikelen van A naar B.

Tijdens deze cursus verken je de wereldwijde supply chain-strategie en leer je hoe je effectief producten uit andere landen kunt kopen. We leren u ook hoe u kunt navigeren door overheidsbeleid dat van invloed is op transport en winstgevendheid over de hele wereld.

U zult een aantal vitale gebieden verkennen, waaronder strategische sourcing, contract- en stakeholderbeheer en risicobeheer. Tegelijkertijd helpen we u inzicht te krijgen in enterprise resource planning-systemen zoals SAP en hun cruciale rol in het tijdperk van e-commerce.

Je beheerst ook logistiek management en productie, terwijl je leert hoe je de CO2-uitstoot in supply chains over land, zee en lucht kunt verminderen.

Leer van de experts

Door belangrijke organisaties in de industrie te onderzoeken, kunt u kijken naar de interne werking van supply chain management in wereldwijde organisaties. Later breng je je pas verworven vaardigheden en kennis in de praktijk tijdens een proefschrift.

De cursus is geaccrediteerd door zowel het Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) als het Chartered Institute of Purchasing and Supply (CIPS).

Kenmerken en voordelen

 • Dubbel erkend - Deze graad is erkend door het Chartered Institute of Purchasing and Supply en het Chartered Institute of Logistics and Transport.
 • Bezoeken aan de industrie - Krijg een insideroverzicht van hoe internationale merken zoals Jaguar Land Rover en BBC Media City hun supply chains beheren.
 • Waardevol inzicht - Luister naar gastcolleges van professionals die actief zijn in het veld, zodat u inzicht krijgt in de huidige problemen waarmee de branche vandaag wordt geconfronteerd.
 • Leren in de praktijk - Pas je nieuwe vaardigheden buiten je cursus toe, met de mogelijkheid om op korte termijn stage te lopen bij werkgevers in de stad.
 • Regelmatige evenementen - Woon tijdens je cursus evenementen zoals masterclasses en ontwikkelingsweken bij om je professionele netwerk te stimuleren.
 • Gedoceerd door experts - Leer van deskundige docenten van het Department of Operations, Technology, Events and Hospitality Management die praktische ervaring in hun onderwijs brengen.
 • Een stad vol kansen - Manchester is een echt internationale zakelijke stad. Het is de thuisbasis van bedrijven in alle soorten en maten, dus u ziet logistiek in actie.

Accreditaties, Awards en aanbevelingen

accreditatie
 • De Business School is geaccrediteerd door de Association of MBA's. AMBA-accreditatie vertegenwoordigt het hoogste prestatieniveau in het postdoctorale bedrijfsonderwijs.
 • De Business School is geaccrediteerd door de Association om Collegiate Schools of Business te bevorderen. Dit betekent dat we internationaal worden erkend voor het voldoen aan wereldwijde normen van uitmuntendheid in bedrijfs- en managementopleidingen.
 • Het Chartered Institute of Procurement and Supply is toegewijd aan het bevorderen van goede inkooppraktijken, met een wereldwijde gemeenschap van meer dan 200.000 professioneel erkende en gekwalificeerde leden.
bekrachtiging
 • Het Chartered Institute of Logistics and Transport in het VK is de ledenorganisatie voor professionals die betrokken zijn bij het verkeer van goederen en personen en de bijbehorende toeleveringsketens. Er zijn meer dan 33.000 leden in landen over de hele wereld.

Carriere vooruitzichten

Wanneer u deze cursus afrondt, beschikt u over de praktische vaardigheden en unieke branchekennis om een carrière in logistiek en supply chain management na te streven.

Oud-afgestudeerden van deze cursus zijn verder gaan werken in managementfuncties bij bedrijven zoals Amazon, 3M, Sainsbury's en Heineken.

Als afgestudeerde van deze cursus kunt u mogelijkheden in een breed scala van sectoren verkennen, waaronder:

 • Manufacturing
 • Fast-moving consumer goods (FMCG)
 • Detailhandel en mode
 • groothandel
 • Handel
 • Bouw en onroerend goed
 • Goede doelen en buitenlandse hulp
 • Luchtvracht

U kunt ook profiteren van afgestudeerde regelingen die worden aangeboden door internationale bedrijven. Oud-studenten hebben kansen gevonden bij internationale organisaties zoals Proctor

95% van de afgestudeerden gaat binnen zes maanden na afstuderen direct aan het werk of studeert verder.

DLHE-enquête 2017, voor alle respondenten beschikbaar voor werk of verder onderzoek en waarvan de bestemmingen bekend zijn.

Toelatingseisen

Normaal gesproken een goede UK-graad (minimaal 2: 2), of internationaal equivalent, voor elk onderwerp. We zullen uw aanvraag ook in overweging nemen als u een diploma heeft dat gelijkwaardige beroepskwalificaties of belangrijke managementervaring heeft.

Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten bewijs van Engelse taalvaardigheid kunnen voorleggen.

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Let op: om je aan te melden voor deze cursus, hoef je maar één referentie op te geven.

Ontmoet de experts

cursus details

Van de telefoons in onze zak tot het eten op onze tafel, ons dagelijks leven hangt af van de manier waarop bedrijven goederen over de hele wereld verplaatsen. Logistiek en supply chain management kunnen een bedrijf maken of breken, het vinden van de efficiëntie om marges te verbeteren en de kansen om winst te maken. Het is een specialistisch veld dat voortdurend in ontwikkeling is en nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden biedt.

Deze dubbel geaccrediteerde cursus combineert cutting-edge denken van onze onderzoekscentra met de professionele vaardigheden waarvan we weten dat werkgevers die willen. Met een geavanceerd begrip van de belangrijkste concepten, principes en praktijken van logistiek en supply chain management, bent u goed uitgerust voor een reeks carrièremogelijkheden in dit spannende veld.

Jaar 1

Je bestudeert zeven kernonderwerpen, waaronder gebieden zoals Supply Chain Planning en Enterprise Systems, evenals twee optie-eenheden - waarmee je je cursus kunt afstemmen op je interesses, met eenheden zoals Business Analytics of Besluitvorming en Gegevensvisualisatie. Van daaruit leer je de studievaardigheden op masterniveau die je nodig hebt om een groot stuk werk aan te pakken, voordat je verder gaat met je proefschrift.

Core Units

 • Logistieke en supply chain-praktijken
 • Supply Chain Operations Management
 • Strategisch supply chain management
 • Supply Chain Planning
 • Enterprise-systemen
 • Industrie 4.0
 • Proefschrift

Optie eenheden

Kies er twee uit een lijst, waaronder:

 • Business Analytics
 • Besluitvorming en datavisualisatie
 • Kritieke perspectieven in ondernemerschap
 • Wereldwijde strategische innovatie

Let op: alle optie-eenheden zijn onderhevig aan studentnummers en roosters.

Beoordeling wegingen en contacturen

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Voltijds: 50% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 50% onafhankelijk onderzoek

Beoordeling

 • Voltijds: 94% cursussen; 0% praktisch; 6% onderzoek
Plaatsingsopties

Hoewel deze cursus geen plaatsingsmogelijkheden biedt, kun je nuttige werkervaring opdoen via het Postgraduate Stageprogramma van de Business School. Met een stage voor de korte termijn laat je niet alleen potentiële werkgevers zien dat je klaar bent om aan het werk te gaan, maar krijg je ook wat essentiële ervaring en een aantal waardevolle verbindingen voor je professionele netwerk.

Terwijl een stage minstens 100 uur werk inhoudt - beginnend tussen november en begin augustus - is de manier waarop je die uren uitvoert flexibel. Je zou fulltime kunnen werken tijdens een pauze in je studie, of je kunt een dag of twee per week doen gedurende de hele periode, passend bij je studie.

Afdeling Operaties, Technologie, Evenementen en Hospitality Management

Onze afdeling Operations, Technology, Events en Hospitality Management combineert technologie met creativiteit in een ultramoderne leeromgeving.

De afdeling blijft nauw verbonden met professionele instituten, verenigingen en bedrijven, als onderdeel van het basisprincipe van onderwijs dat samenwerkt met de industrie om loopbaanrijpe afgestudeerden te produceren.

vergoedingen

Britse en EU-studenten
 • Britse en EU-studenten: voltijdtarief: £ 9.250 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
Niet-EU- en Channel Island-studenten
 • Niet-EU internationale studenten en studenten op Channel Island: Voltijdtarief: £ 16.500 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Deeltijdstudenten mogen elk academiejaar maximaal 90 studiepunten nemen.

Bijkomende kosten

Specialistische kosten

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-laboratoria en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de kernboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. De afdrukkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. De geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop, tot £ 100 per jaar voor boeken en afdrukken.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited