MSc in logistiek en supply chain management (Executive)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

De MSc (Executive) voor logistiek en supply chain management biedt de mogelijkheid om te studeren voor een internationaal erkende masterkwalificatie en tegelijkertijd de nieuwste academische inzichten en best practices uit de branche terug te brengen naar uw eigen organisatie. Het is mede ontworpen door senior supply chain-professionals en wordt geleverd door een van Europa's grootste gespecialiseerde logistiek- en supply chain managementfaculteit in een toonaangevende universiteit die alleen is opgeleid voor postdoctorale opleidingen.

Voor wie is het?

 • Supply chain-, logistiek- of inkoopmanagers die hun vaardigheden, kennis en vertrouwen willen vergroten om in de toekomst veeleisende uitvoerende taken op zich te nemen.
 • Individuen met zakelijke of organisatorische ervaring in een niet-toeleveringsketengebied die van plan zijn het supply chain-veld in te gaan of recentelijk een verandering in het carrièrepad hebben gehad.
 • Ambitieuze professionals die zichzelf graag willen ontwikkelen en een 'real-world' opleiding willen die wordt geleverd door faculteiten die actief betrokken zijn bij het bedrijfsleven, en hun kennis naar het programma kunnen brengen.

Waarom deze cursus?

Cranfield School of Management stond op nummer 1 buiten de VS en 11e wereldwijd in de Supply Chain Management World 'University 100' jaarlijkse enquête 2016, en tweede in de Top 20 voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor het bieden van jonge mensen op dit gebied met de vaardigheden en mix van expertise die nodig is om zich te ontwikkelen als supply chain-leiders van de toekomst.

Meer dan alleen een academische instelling, het onderzoek, de expertise en het onderwijs van wereldklasse op het gebied van cranfield School of Management, resulteren in praktische managementoplossingen die de bedrijfswereld van vandaag veranderen. Al 50 jaar werken we samen met toonaangevende bedrijven over de hele wereld, en hebben we onze missie voortgezet om de praktijk van management te verbeteren.

Lesgeven op Cranfield is uitsluitend gericht op postdoctorale en uitvoerende niveaus en is ontworpen om je praktische zakelijke vaardigheden en zelfvertrouwen te koesteren en legt een grote nadruk op echte uitdagingen. Deze cursus zal:

 • Verhoog uw bewustzijn en waardering voor geavanceerde logistiek, inkoop- en supply chain-praktijken en ontwikkel uw vermogen om kritisch de tools en technieken te selecteren die het meest relevant zijn voor de uitdagingen waarvoor u staat
 • Leer je hoe je het beste leiding kunt geven tijdens de volledige levenscyclus van de toeleveringsketen
 • Stel u in staat om onafhankelijk en robuust onderzoek uit te voeren dat relevant is voor uw organisatie
 • Vergroot uw kennis en vermogen om supply chains binnen een algehele bedrijfsomgeving op een geïntegreerde en gecoördineerde manier te beheren en te plannen.

Geïnformeerd door de industrie

Deze cursus wordt ondersteund door Cranfield's wereldleidende faculteit, onderzoekscentra en sterke verbindingen met de industrie. Ons facultaire team werkt nauw samen met onze adviesraad van senior supply chain-professionals van internationale organisaties en toonaangevende academici uit het Cranfield Center voor logistiek en supply chain management. Hun ervaring en advies drijft de voortdurende ontwikkeling van deze gevestigde koers en zorgt ervoor dat deze relevant is voor de wereldwijde supply chain-omgeving van vandaag. Het bevat leidende figuren uit de wereld van supply chain management en beveelt toevoegingen en wijzigingen aan de cursus aan om de relevantie ervan voor de moderne beslissingen, beslissingen en praktijken op het gebied van logistiek, inkoop en supply chain te versterken. Onze faculteit wordt ook ondersteund door een divers team van sprekers en professoren uit de internationale gastindustrie.

Cursus details

Deze MSc-cursus bestaat uit 13 intensieve, onderwezen modules met een optionele vijfdaagse internationale studiereis en een afstudeerproject. Alle aangeleerde modules worden op Cranfield afgeleverd met tussenliggende studie op afstand. U krijgt de gelegenheid om een aantal supply chain-, logistiek- en inkoopsimulatiespellen te voltooien op basis van zakelijke uitdagingen in de praktijk, en een individueel proefschrift uit te voeren dat u de kans biedt een specifiek interessegebied voor u en uw organisatie te onderzoeken.

Studenten die het Postgraduate Diploma (PgDip) volgen, vervolledigen de module Supply Chain Strategie en Duurzaamheid plus 11 van de 12 verplichte modules en studenten van het Postgraduate Certificate (PgCert) zijn verplicht om de module Supply Chain Strategie en duurzaamheid plus 5 van de 12 verplichte modules te bestuderen .

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus

 • Supply chain-strategie en duurzaamheid
 • Principes van strategische inkoop
 • Boekhouding en financiën voor Supply Chain Management
 • Analytische technieken voor supply chain management
 • Vrachttransport
 • Voorraadbeheer en operationeel beheer
 • Informatiesystemen en eBusiness
 • Introductie van projectmanagement
 • Fysiek netwerkontwerp
 • warehousing
 • Strategisch management
 • Wereldwijde macro-economie en zakelijke omgeving
 • Organisatiegedrag: persoonlijke en professionele grondslagen van leiderschap en verandering

Keuzemodules

Een selectie van modules uit de volgende lijst moet worden genomen als onderdeel van deze cursus

 • Internationale studiereis

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van getalenteerde kandidaten van alle achtergronden en een diploma is niet altijd nodig. Elke aanvraag wordt beoordeeld op zijn individuele verdienste, rekening houdend met zowel kwalificaties als werkervaring. Gewoonlijk moeten kandidaten twee jaar werkervaring hebben en ofwel:

 • eerste of tweede graads UK honours degree in een relevante discipline, of
 • internationale relevante graad - equivalent van Britse kwalificaties.

Kandidaten die niet aan deze criteria voldoen, kunnen in aanmerking worden genomen als ze een beroepskwalificatie hebben (bijv. Van CIPS, CILT en APICS) samen met 5 jaar relevante werkervaring na de kwalificatie. Andere relevante kwalificaties, samen met aanzienlijke ervaring, kunnen worden overwogen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A world-leader in management education, research and consultancy for over 50 years, Cranfield School of Management is an exclusively postgraduate business school whose mission is to improve the practi ... Lees meer

A world-leader in management education, research and consultancy for over 50 years, Cranfield School of Management is an exclusively postgraduate business school whose mission is to improve the practice of management. Lees Minder