MSc in landschapsarcheologie en digitaal erfgoed

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

3D-methoden voor het digitaal documenteren van objecten, locaties en landschappen bieden een aanzienlijk potentieel voor archeologie en erfgoedbeheer. Digitale gegevens kunnen een manier zijn om erfgoed te archiveren (de behoefte daaraan is grafisch geïllustreerd door het verlies van sites van werelderfgoed tot conflicten) en het wordt de gouden standaard voor de commerciële registratie van sites en landschappen.

Digitale gegevens kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

 • Om verandering voor behoud en beheer te volgen
 • Functies onderzoeken en analyseren
 • Voor reconstructiedoeleinden
 • Het verleden visualiseren en presenteren
 • Bieden van nieuwe manieren om met het publiek in contact te komen
 • Toegang verlenen tot externe sites of ontoegankelijke collecties die anders moeilijk te bereiken zijn.

Dit nieuwe Masters-programma geeft u directe hands-on ervaring met de huidige technologieën die worden gebruikt voor het verzamelen van gegevens en het manipuleren, presenteren en analyseren van gegevens die op alle schalen zijn vastgelegd.

U profiteert van directe toegang tot een breed scala aan casestudy's en hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende internationale onderzoeksprojecten. We werken in het hart van Yorkshire, over de hele wereld en onder de zee - deze landschappen vormen het fundament van de MSc.

rankings

Wij zijn gerangschikt in de top 200 van universiteiten ter wereld voor archeologie in de QS World University Rankings van 2019 op onderwerp.

Toelatingseisen

 • Een eerste graad in de archeologie (of een andere relevante of verwante discipline) 2: 2 of hoger
 • Andere relevante kwalificaties worden overwogen
 • Voor Noord-Amerikaanse studenten is een GPA van minimaal 2,5 op een schaal van 4,0 vereist, of een equivalent

Engelse taalvereisten:

 • Als Engels niet je eerste taal is, moet je IELTS hebben op 6.0 of het equivalent, met niet minder dan 5.5 in elke subtest.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Het voorgestelde curriculum omvat een kern van verplichte modules om geschikte achtergrond te bieden in de theorie en toepassing van wetenschappelijke methoden in landschapsarcheologie en digitaal erfgoed.

De nadruk van het programma ligt op het leren van fundamentele wetenschappelijke principes in verschillende disciplines en deze toe te passen op archeologisch en erfgoedgebied. Het programma is sterk gebaseerd op expertise in de School of Archeology and Forensic Sciences.

Het programma omvat overal kernmodules. In het eerste semester bieden Remote Sensing en Archaeological Prospection & Visualization de wetenschappelijke achtergrond van het programma en introduceren ze een breed scala aan technieken die verband houden met het digitaal vastleggen van landschappen en erfgoed. Dit varieert van objectdocumentatie tot landschapsanalyse en interpretatie.

Twee modules worden aangeleerd over de twee onderwijs semesters. De module Digital Worlds biedt de theoretische link die door het programma spiraalt: het koppelen van modules en het creëren van een kader voor het gebruik van digitaliseringstechnologie in deze velden op verschillende schalen.

De andere koppelmodule in Professional Development biedt meer brede vaardigheden; het begint met het begeleiden van je om je eigen leerbehoeften te identificeren en de middelen om ze aan te pakken en gaat je voorbereiden op je onderzoeksproject, inclusief de planning van onderzoek, onderzoeksontwerp, timemanagement, onderzoeksethiek en gezondheid en veiligheid.

In het tweede semester worden twee extra modules behandeld: landschaps- en erfgoed- en locatievaluatie en GIS. Site-evaluatie en GIS is een gerichte module die u voorbereidt om ruimtelijke gegevens voor verschillende doeleinden te analyseren. In deze module leer je oplossingen te bieden voor echte problemen die wijzen op brede inzetbaarheid.

Het laatste onderdeel van het programma is een substantieel proefschrift.

Verwacht wordt dat studenten die met succes het volledige programma voltooien, volledig voorbereid zijn om onderzoek te doen op MPhil- of PhD-niveau.

modules

Kern

 • Archeologische prospectie en visualisatie (ARC7044-B)
 • Digital Worlds (ARC7052-B)
 • Remote Sensing (ARC7053-B)
 • Professionele ontwikkeling (ARC7041-B)
 • Landschap en erfgoed (ARC7054-B)
 • Sitevaluatiestrategieën en GIS (ARC7048-B)
 • Dissertatie (ARC7034-E)

Leren en beoordelen

Lesgeven en leren worden geleverd door een mix van lezingen, seminars en excursies.

Beoordeling varieert per module, variërend van essays en presentaties tot blogs en reflectieve dagboeken.

uitrusting

Het programma bouwt voort op onderzoek uitgevoerd aan de University of Bradford , met behulp van ons brede scala aan gespecialiseerde faciliteiten en collecties.

Onze faciliteiten omvatten een van de grootste skeletcollecties in het land, daterend van het Neolithicum tot de 19e eeuw, evenals faciliteiten voor beeldanalyse, materiaalonderzoek en botanische en faunale analyses.

Terwijl het merendeel van het lesgeven op campus gebaseerde veldtochten is, onderzoekt u de rol van het verleden in de hedendaagse maatschappij.

U krijgt de mogelijkheid om onze Visualizing Heritage-faciliteiten te gebruiken aan het University of Bradford Biological Anthropology Research Centre.

Carriere vooruitzichten

Het studieprogramma biedt vaardigheden die niet alleen veel gevraagd zijn in de museumsector, commerciële archeologie en erfgoedbeheer, maar ook sleutelvaardigheden op nieuwe gebieden van archeologisch wetenschappelijk onderzoek.

Deze vaardigheden zijn overdraagbaar, met uitgebreide toepassingen op andere gebieden, waaronder film en media, constructie en exploitatie van minerale / hulpbronnen en prospectie waarvoor Bradford bekend staat.

Het programma voorziet ook in de behoeften van de groeiende vraag naar praktische archeologische specialisten, waar op dit moment een tekort aan archeologen bestaat in het licht van grote infrastructuurprojecten, zoals HS2.

Studieondersteuning

Er is een uitgebreid ondersteuningsnetwerk voor u om ervoor te zorgen dat u uw academische potentieel bereikt en in de toekomst verder succes kunt behalen.

U profiteert van een reeks ondersteunende services, waaronder:

 • Persoonlijke academische tutor
 • Student support / administratie team
 • Academic Skills Advice-service
 • Carrière en Employability Services
 • Bekroonde handicapdienst
 • Goed gevulde bibliotheken en uitstekende IT-voorzieningen

Onderzoek

Tot de onderscheidende kenmerken van dit programma behoren praktijkervaring in de laboratoria van de school en een levering die doordrenkt is van innovatief onderzoek.

Het programma bevat een substantieel individueel proefschrift.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder