MSc in klassieke kunst

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het aangeleerde MSc in Klassieke Kunst en Archeologie biedt je de mogelijkheid om oude Griekse en Romeinse werelden te bestuderen van de ijzertijd tot de late Romeinse / vroeg-christelijke periode via hun materiële overblijfselen.

Het programma richt zich op de oude mediterrane wereld die ruim gedefinieerd is: niet alleen de archeologie van Griekenland en Rome, maar ook gebieden in het Nabije Oosten en Noordwest-Europa. Als uw interesses liggen in een vakgebied dat een verwant onderwerpgebied overlapt, zult u onze interdisciplinaire aanpak waarderen, waardoor u kunt putten uit de ervaring van medewerkers van de hele school.

Door deze graad te kiezen, heb je toegang tot de expertise van onze academici die allemaal gepassioneerd zijn door de klassieke periode en haar kunst, sociale geschiedenis en archeologie. Door cursussen te kiezen die voor u van belang zijn, zal het programma van elke student anders zijn en wordt een ander element van personalisatie geboden bij de keuze van het proefschriftonderwerp.

Studenten Klassieke Archeologie wonen ook de wekelijkse Classics Research Seminars bij en vormen een eigen onderdeel van een levendige academische community in Classics.

Breed scala aan expertise

Als afgestudeerde student werk je nauw samen met medewerkers van Classics and Archaeology. De medewerkers met interesse in Klassieke Kunst en Archeologie zijn:

  • Prof. Eberhard Sauer, die werkt aan de Romeinse militaire en Romeinse religie, en die momenteel onderzoek doet naar de militaire infrastructuur van Sasan; hij geeft leiding aan veldwerkprojecten in Georgië en Iran
  • Prof. Judy Barringer, expert in de kunst en archeologie van Klassiek Griekenland
  • Prof. Jim Crow, wiens onderzoek zich richt op onderwerpen variërend van Hadrian's Wall tot de watervoorziening van Constantinopel
  • Dr. Ben Russell, die zich bezighoudt met Romeinse kunst, architectuur en de economie van steenvoorraden, en die opgraaft in Turkije en Italië

(Houd er rekening mee dat individuele personeelsleden mogelijk in een bepaald jaar met onderzoeksvrij verlof zijn.)


Programmastructuur

We bieden een modulair aanbod aan cursussen, dat is ontworpen om de onderzoeksinteresses van onze docenten te weerspiegelen en u te helpen bij het ontwikkelen van een bepaald onderwerp dat van belang is voor uw proefschrift.

Er is één vereiste opleiding voor klassieke onderzoeksmethoden en -vaardigheden die over het twee onderwijssecester loopt (20 studiepunten). Deze cursus is speciaal ontworpen voor classicisten en heeft tot doel u kennis te laten maken met vakgebieden buiten uw eigen specialiteiten en om u te helpen met de praktische vaardigheden van het vinden en presenteren van informatie; het voorziet je ook van de onafhankelijke vaardigheden die je nodig hebt om je proefschrift te voltooien.

Daarnaast kies je vijf cursussen uit een lijst met opties (elk 20 credits), afhankelijk van beschikbaarheid. Deze stellen je in staat om met toenemende onafhankelijkheid aan geavanceerde beurzen te werken en je voor te bereiden op de laatste fase van de Masters, het proefschrift (60 studiepunten). Ten minste drie van je vijf keuzevakken moeten worden geselecteerd uit de klassieke Archeologiemodules, maar er kunnen ook cursussen Grieks of Latijn of Oude geschiedenis worden gevolgd.

Onderwezen cursussen

We bieden een modulair aanbod aan cursussen, dat is ontworpen om de onderzoeksinteresses van onze docenten te weerspiegelen en u te helpen bij het ontwikkelen van een bepaald onderwerp dat van belang is voor uw proefschrift.

Proefschrift

Je gaat een onderzoeksproject starten en een dissertatie maken die half augustus wordt ingediend op een toegewezen datum.


Toelatingseisen

Lees meer over de toelatingscriteria en vereiste kwalificaties voor de MSc in Klassieke Kunst en Archeologie.

Je hebt een Britse 2: 1 graad, US GPA 3.4 of een ander internationaal equivalent, nodig in een onderwerp dat gerelateerd is aan dit programma. Een undergraduate-diploma in klassiekers, klassieke beschaving, oude geschiedenis of klassieke archeologie heeft de voorkeur. Kandidaten met een Honours diploma in een ander onderwerp zullen ook worden overwogen, maar zullen in hun persoonlijke verklaring moeten aantonen waarom zij zijn uitgerust om het programma te ondernemen.

Relevante ervaring of professionele of andere kwalificaties worden overwogen.

Gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties

Leidraad voor de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties wordt verstrekt door het International Office. Als u twijfelt over de gelijkwaardigheid van uw diploma, geeft het International Office informatie per land.

Engelse taalvereisten

Als u niet uit een Engelstalig Engelstalig land komt, zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration, moet u een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van uw gesproken en geschreven Engels.

  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Je Engelse taalkwalificatie mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als alternatief kunnen we mogelijk ook een diploma accepteren dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekende meerderheid voor toegang (zoals gedefinieerd door UK Visas


Careers

Ontdek waar je diploma je kan brengen.

Na het afstuderen beschik je over de kennis en vaardigheden in onderzoeksmethoden die je in een goede positie brengen om doctoraal onderzoek te volgen in klassiekers of een gerelateerd vakgebied, en uiteindelijk een academische carrière. Museumwerk, cultureel erfgoed en onderwijs bieden ook een scala aan professionele opties die een diploma als dit vereisen.

De leer-, organisatie- en leiderschapsvaardigheden die je uit je studies haalt, zullen je een vitaal voordeel geven bij het imponeren van elke potentiële werkgever.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder