MSc in internationale veiligheid en recht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voor studenten die in 2019 beginnen, is zowel de Deense als de Engelse taalvaardigheid vereist. Vaardigheid in een Noordse taal (Noors, IJslands, Zweeds of Fins) voldoet ook aan de Deense eis.

Internationale conflicten en veiligheidskwesties zijn de afgelopen decennia fundamenteel veranderd. Om ze te begrijpen en te beheren, zijn nieuwe vaardigheden vereist. We bieden dit masterprogramma aan, gegeven door internationale onderzoekers die hebben opgeleid en gewerkt aan de beste universiteiten van Europa, om deze vaardigheden bij onze afgestudeerden te ontwikkelen.

Hedendaagse conflicten en veiligheidskwesties zijn veelvoudig, complex en vluchtig. Ze kunnen tientallen jaren meegaan. Tekenen van vooruitgang zijn vaak bedrieglijk, en buitenstaanders die betrokken zijn bij het beheer van het conflict, kunnen op één dag oorlog, ontwikkeling en vredesafdwinging meemaken. Om deze conflicten en andere hedendaagse beveiligingskwesties te begrijpen, en om organisaties te helpen zich daarop voor te bereiden, hebben we experts nodig die interdisciplinair zijn en getraind om de complexiteit van deze omgevingen te begrijpen.

Deze master in de sociale wetenschappen in internationale veiligheid en recht leidt je op tot dit soort expert. Het programma is gebaseerd op het onderzoek van wereldklasse dat is uitgevoerd door het Center for War Studies en biedt u de vaardigheden om de politieke, juridische en ethische dimensies van een conflict te integreren in een alomvattende beoordeling die de drijvende krachten achter conflict- en veiligheidskwesties identificeert, en wat publieke en private organisaties kunnen er iets aan doen.

“De NAVO en haar vele partners hebben directe ervaring met een groot aantal moderne conflicten, en ik zie een duidelijke en groeiende vraag naar experts die zijn opgeleid om complexe veiligheidsomgevingen te beoordelen en conflicten op te lossen. Daarom verwelkom ik dit nieuwe masterprogramma en de inspanning om het soort multidisciplinaire en betrokken experts op te leiden dat we nodig hebben. Ik wens dit programma het succes dat het verdient. " Jamie Shea Plaatsvervangend adjunct-secretaris-generaal van de NAVO, Divisie Emerging Security Challenges, voormalig directeur beleidsplanning, NAVO.

138793_pexels-photo-346885.jpeg

Programmastructuur

Het programma is een tweejarige voltijdse opleiding van 120 ECTS. Er zijn 7 kernvakken, verschillende keuzevakken en een scriptie.

Kerncursussen lopen in de eerste twee semesters en worden gezamenlijk aangeboden door het Departement Politieke Wetenschappen en het Departement Rechtsgeleerdheid.

Cursussen in het eerste semester laten studenten kennismaken met de belangrijkste concepten van het programma. Cursussen van het tweede en derde semester bieden studenten praktische en analytische vaardigheden, waarbij de theoretische kennis die is opgedaan in de inleidende cursussen wordt gebruikt om specifieke conflicten en wereldontwikkelingen breder te beoordelen.

Over het algemeen heeft dit programma twee handelsmerken. Het eerste handelsmerk is het samenbrengen van grote ideeën met concrete cases. Naast klassikaal werk aan casestudy's, bieden we elk jaar twee simulatiespellen, een verplicht en een keuzevak, om de kennis die je in de klas hebt opgedaan op de proef te stellen.

Het tweede handelsmerk is de geïntegreerde focus op politiek, recht en ethiek. Hoewel verschillende cursussen de drie gebieden op een verschillende manier in evenwicht brengen, worden kernonderwerpen in verplichte cursussen altijd vanuit deze drie perspectieven bekeken: ze verbinden met hun bredere politieke, juridische en ethische context.

Ten slotte zijn er goede mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, hetzij in het derde semester, waar de student kan deelnemen aan Erasmus-uitwisselingen of keuzevakken kunnen vervangen door een stage, of in het vierde semester, waar de scriptie in het buitenland kan worden geschreven en onder langeafstandstoezicht door iemand anders. van de MOISL-docenten.

Leerresultaten

Geworteld in politieke wetenschappen en recht, stelt de masteropleiding International Security and Law afgestudeerden in staat om te werken in zowel openbare als particuliere organisaties die zich bezighouden met conflict- en veiligheidsgebieden. Het biedt afgestudeerden de mogelijkheid om de dynamiek van conflict- en veiligheidskwesties te beoordelen, mogelijke actielocaties te identificeren en op de hoogte te zijn van de gevolgen, zowel nationaal als internationaal.

In het bijzonder zal de afgestudeerde deze competenties verwerven:

 • Analytische vaardigheden geworteld in politieke wetenschappen en internationaal recht met speciale nadruk op ethische kwesties.
 • Het vermogen om onafhankelijke en originele beoordelingen van conflict- en veiligheidskwesties te ontwikkelen en beleidsopties te bieden aan publieke en private actoren.
 • Het vermogen om in een multidisciplinair team te werken om bredere en doorlopende beoordelingen en aanbevelingen te genereren.
 • Een profiel dat aantrekkelijk is voor organisaties die betrokken zijn bij het beoordelen, beheren en oplossen van conflicten en veiligheid.
 • De vaardigheden om centrale en belangrijke posities in deze organisaties te bekleden en zo te helpen bij het stellen van prioriteiten, organiseren en ondersteunen van het analytische vermogen van de organisatie.

Carrièremogelijkheden

Wil jij een rol spelen en het verschil maken door conflicten van de 21e eeuw te analyseren, managen en oplossen?

Met een Master in Sociale Wetenschappen in Internationale Veiligheid en Recht word je klaargestoomd voor een carrière in organisaties die betrokken zijn bij het analyseren, beheren en oplossen van conflicten. Het kunnen private of publieke organisaties zijn, en het kunnen organisaties zijn die puur analytisch of breder betrokken zijn bij alle dimensies van conflicten.

Afgestudeerden in de Masters of International Security and Law hebben banen gevonden in een breed scala aan sectoren, zoals:

 • Overheid: ministeries van buitenlandse zaken, ministeries van defensie, ministeries van financiën, missies bij de Verenigde Naties, ambassades, strijdkrachten, maritieme autoriteiten, lokale overheid, politie
 • Internationale organisaties: NAVO, NATO Defence College, UN Migration Agency, Frontex, European Parliament, European Asylum Support Office, European Union Agencies
 • NGO's: NGO Global Center for the Responsibility to Protect, Mercy Corps, European Chamber, Danish Refugee Council, Danish Church Aid, ActionAid Denmark, Transparency International, Plan International, Cooperazione Internazionale
 • Particuliere bedrijven: investeringen / verzekeringen / banken, zakelijk advies, juridisch advies, merkbeheer, films maken, ondernemerschap
 • Hoger onderwijs: Ph.D. student, Universitair Docent, Onderzoeker, Universitair Docent

Toelatingseisen

Om je aan te melden voor de masteropleiding International Security and Law heb je een relevant bachelordiploma nodig. Je kunt je aanmelden als je een bachelordiploma hebt op een van de volgende gebieden:

 • Politieke wetenschap
 • Publieke administratie
 • Wet
 • Sociologie
 • Sociale wetenschappen
 • Economie
 • Geschiedenis (major)

Ook als je een relevante opleiding binnen Geesteswetenschappen hebt, kun je solliciteren. Uitgangspunt is dat het bachelordiploma vakken moet bevatten van 45 ECTS binnen:

 • Wet
 • Maatschappelijke kwesties
 • Internationale relaties
 • Vergelijkbare politiek

Als je geen bachelordiploma van een universiteit hebt, maar gelijkwaardige - bijvoorbeeld professionele - ervaring hebt opgedaan die relevant is voor het programma, kun je ook solliciteren (bijvoorbeeld militairen, sollicitanten met werkervaring in internationale hulpverlening of ervaring bij de centrale administratie of iets dergelijks). ). Relevante beroepservaring houdt in dat u:

 • hebben ruime ervaring met internationale betrekkingen.
 • hebben ruime ervaring met internationale conflictbeheersing.
 • op andere manieren door je professionele dienstverband kennis en kwalificaties hebben verworven die zullen bijdragen aan de voortgang van de masteropleiding.

Taalvereisten

Het programma vereist vaardigheid in zowel Engels als Deens.

Deens

 • Als je je aanmeldt op grond van een Deense bacheloropleiding die in het Deens wordt gegeven, is er geen behoefte aan verdere documentatie van je vaardigheid in het Deens.
 • Als je bachelordiploma niet uit Denemarken komt, moet je een bewijs van je vaardigheid in het Deens, Noors, Zweeds of IJslands overleggen. Dit geldt ook voor Deense burgers.

Engels

Alle aanvragers moeten hun vaardigheid in het Engels bewijzen.

Selectiecriteria

Er is een beperkt aantal studieplekken in de opleiding.

Als er meer gekwalificeerde kandidaten zijn dan studieplaatsen, worden de kandidaten geselecteerd op basis van het gemiddelde cijfer van de kwalificerende graad. Als het diploma niet is behaald op het moment van aanmelding, wordt het cijfergemiddelde berekend op basis van de vakken die op het moment van aanmelding zijn behaald.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder