MSc in internationale handel, handel en diplomatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Op dit moment verandert de internationale omgeving waarin bedrijven en overheden moeten opereren ingrijpend. Als gevolg van de internationale financiële crisis van 2008 richten diplomatieke missies en regeringen zich tegenwoordig op activiteiten ter bevordering van het bedrijfsleven, de handel en het aantrekken van directe buitenlandse investeringen.

De MSc International Business, Trade and Diplomacy zal essentiële kennis verschaffen over de transformaties die plaatsvinden in de economische, financiële en monetaire wereld. Met een focus op het begrijpen van de trend van global sourcing als een enabler voor de toenemende internationalisering van bedrijven en factoren die leiden tot hun keuzes voor buitenlandse locaties, evenals hun manier van binnenkomst in bepaalde locaties. Lezingen zullen dieper ingaan op de interactie tussen overheid en bedrijfsleven op gebieden als werkloosheidsproblemen en verantwoordelijkheid in de waardeketen en zal een onderzoek omvatten naar de impact van toenemende wereldwijde sourcingactiviteiten op de relatie tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden.

Het programma is bedoeld voor afgestudeerden van elke discipline die een carrière in de internationale diplomatie willen nastreven en specialistische kennis van internationaal zakendoen en handel willen opdoen. Het programma is gebaseerd op het gerespecteerde trackrecord van GCU London in het aanbieden van toegepast, professioneel onderwijs.

123154_photo-1551836022-aadb801c60ae.jpgAmy Hirschi / Unsplash

Wat ga je studeren

Bestudeer de MSc International Business, Trade and Diplomacy en ontwikkel deskundig inzicht in de transformaties die op dit moment plaatsvinden in de wereldeconomie. Je onderzoekt de nieuwste trends in de internationale handel en de gezamenlijke inspanningen namens het bedrijfsleven en de overheid om belangrijke problemen met betrekking tot de relatie tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden op te lossen.

Cursus structuur

Diplomatie, praktijk, procedures en dynamiek I

Inleidende module op het gebied van diplomatie. Studenten zullen de evolutie van het internationale systeem en de relevantie van diplomaten en diplomatieke diensten voor de 21st Century-agenda verkennen. Studenten zullen ook de essenties van moderne diplomatieke behoeften en praktijken begrijpen, en de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de vorming van de internationale diplomaat.

Diplomatie, praktijk, procedures en dynamiek II

Voortbouwend op de diplomatie: praktijk, procedures en dynamiek I module, diplomatie: praktijk, procedures en dynamiek II verdiept het conceptuele begrip van internationale diplomatie. De onderzochte thema's zullen worden gekoppeld aan en weerspiegelen Diplomatie: praktijk, procedures en dynamiek I inhoud, maar de focus verschuift weg van het begrijpen van de contexten en gebruikte praktische diplomatieke vaardigheden naar kaders en conceptuele modellen, evenals organisatorische rollen en dynamieken in plaats van individuele antwoorden en interacties .

Cross-culturele communicatie: projectie en perceptie

Door het ontwikkelen van een begrip van interculturele communicatie en gerelateerde constructen en theorieën, zullen studenten kritisch de juiste perspectieven en mechanismen beoordelen bij het evalueren van misverstanden, spanningen of conflicten die voortkomen uit misvatting of verkeerde voorstelling van zaken door de strijdende partijen of de culturen die zij vertegenwoordigen.

Digitale natiestaat: strategieën en implementatie

Inleiding tot het opkomende concept van de digitale staat en open overheid en het ontwikkelen van een kritisch bewustzijn van zijn potentieel, structuren en dynamiek, evenals zijn groeiende rol in de internationale politiek, economie en diplomatie samen met de uitdagingen waarvoor het zich gesteld ziet, de veranderingen die het brengt samenleving en de relatie tussen staat en burger en tussen naties.

Internationale handel en handel

De internationale omgeving waarin bedrijven en overheden moeten opereren, verandert dramatisch. Als gevolg hiervan zal deze module essentiële kennis verschaffen over de transformaties die plaatsvinden in de economische, financiële en monetaire wereld. Ook zal het structurele ontwikkelingen onderscheiden van cyclische ontwikkelingen. In het tweede deel van de module zal de nadruk liggen op het begrijpen van de trend van global sourcing als een enabler voor de toenemende internationalisering van bedrijven en hun keuze voor buitenlandse locaties en hun wijze van binnenkomst. De module zal ook ingaan op de impact van toenemende wereldwijde sourcingactiviteiten op de relatie tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden.

Inleiding tot onderzoeksmethoden

Een inleiding tot een reeks onderzoekbenaderingen voor kritisch onderzoek, relevant voor het studiegebied. De module introduceert studenten kennis en vaardigheden over hoe: onderzoeksvragen formuleren, een onderzoeksproject plannen, gegevens verzamelen, gegevens analyseren en een onderzoeksrapport schrijven. Studenten zullen leren hoe ze verschillende onderzoeksparadigma's kunnen vergelijken en contrasteren, zodat ze geschikte methoden en methoden kunnen kiezen om een bepaalde onderzoeksvraag te beantwoorden. Ze zullen ook gerelateerde praktische, ethische en filosofische kwesties overwegen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderzoek.

Onderzoeksproject

Het laatste element van het programma is het onderzoeksproject, dat u de mogelijkheid biedt om origineel stuk onderzoek te ontwerpen en uit te voeren op een relevant gebied van diplomatie, wat het startpunt van uw carrière in internationale diplomatie zou kunnen worden.

Optiemodules

Twee modules uit de volgende lijst worden elk jaar uitgevoerd op basis van de cohortvoorkeur

Ethiek, bestuur en verantwoordelijk leiderschap

De module is bedoeld om een brede basis te leggen voor de dekking van ethische, governance- en verantwoordelijke leiderschapskwesties met betrekking tot het bedrijfsleven. Studenten zullen worden ondersteund om kritisch de private, publieke en sociale bedrijfssectoren te verkennen, met betrekking tot onderwerpen zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, professionaliteit, ethisch leiderschap en belangrijke kwesties in corporate governance en de mate waarin de huidige regelingen de bedrijfsverantwoordelijkheid waarborgen. Door dit te doen, krijgen studenten inzicht in de interne en externe verantwoordingsstructuren gericht op het produceren van een ethische organisatie.

Wereldwijde perspectieven op risico

Met deze module kunnen studenten de concepten en context van internationaal zakendoen begrijpen en een breed scala aan risico's analyseren, zoals management, culturele, politieke, ethische en economische risico's die van invloed zijn op deze bedrijven. Studenten kunnen ook een reeks risicobeheerstrategieën en tactieken evalueren die beschikbaar zijn voor deze internationale bedrijven.

Internationaal management, strategie en financiën

Het internationale managementgedeelte van de module biedt studenten inzicht in de belangrijkste activiteiten en functies van het hedendaagse bedrijfsleven en management. De strategiecomponent is gericht op het ontwikkelen van kennis rond strategisch management en hoe bedrijven strategieën op internationaal niveau ontwerpen en implementeren. De financiële component zal zich richten op het ontwikkelen van inzicht in de rol, het belang en de financieringsbronnen bij internationale activiteiten.

Leiderschap en people management

Ontwikkelt inzicht in de rol van leiderschap in de context van people management en hoe deze relatie belangrijk is voor hedendaagse organisaties die steeds veranderende zakelijke contexten moeten beheren.

Graduate succes

Als je bent afgestudeerd aan dit programma, word je lid van de groep GCU London alumni, van wie velen een wereldwijde aanwezigheid hebben op senior niveau, in de private, publieke en derde sector.

Meestal zullen afgestudeerden van dit programma worden uitgerust met de geavanceerde vaardigheden en expertise om een carrière na te streven als een opgeleide specialist in diplomatie, internationale handel en communicatie en andere bijbehorende rollen binnen internationale aangelegenheden, ongeacht of ze werken voor een nationaal ministerie van Buitenlandse Zaken, een handel missie, een internationale bedrijfsomgeving, een hulp- en ontwikkelings-NGO, of een andere instantie of organisatie die wereldwijd werkt.

Afgestudeerden krijgen ook de mogelijkheid om hun kennis en carrièremogelijkheden verder te vergroten door een promotieprogramma te volgen.

Ervaring van studenten

GCU London is gevestigd in een van de meest levendige en kosmopolitische steden ter wereld. Het heeft het beste van elke cultuur, elke interesse en hobby en elke kunstvorm voor de deur. Het beste van alles is dat GCU London is gevestigd in een van de meest opwindende en opkomende gebieden in Londen; Spitalfields, de thuisbasis van de legendarische Brick Lane, Old Spitalfields, Petticoat Lane Markets en nog veel meer.

GCU London biedt studenten een verrijkende en diverse leerervaring, ondersteund door een levendig internationaal, intellectueel en cultureel leven. We trekken studenten uit meer dan 56 landen met verschillende achtergronden uit alle hoeken van de wereld.

De campus biedt een uniek aanbod van MBA- en MSc-cursussen, onderwijs van hoge kwaliteit en banden met internationale bedrijven.

uitrusting

Onze campus in Londen biedt u een toonaangevende leeromgeving en biedt moderne onderwijsruimte voor lezingen, studie in kleine groepen en sociaal leren. Gelegen in een ultramoderne omgeving in het hart van Spitalfields, gelegen in de mode- en financiële hoofdstad van Londen, maakt deze professionele postdoctorale universiteitscampus gebruik van hoogwaardige onderwijs- en industriepartnerships over de hele wereld.

Kosten

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus.

Nationaliteit Jaarlijks collegegeld (voltijds) Gemiddeld jaarlijks collegegeld (deeltijd)
VK (inclusief Schotland) en Europa £ 8700 Informeer vandaag nog voor meer informatie
Internationaal (buiten Europa) £ 13500 Informeer vandaag nog voor meer informatie

Toelatingseisen

Alle hier vermelde toegangsvereisten vertegenwoordigen de vereisten voor toegang tot het programma dat normaal wordt gezocht. Het toelatings team kan aanvullend bewijs beoordelen om uw geschiktheid te beoordelen, echter, afhankelijk van uw volledige academische / werkgelegenheidsachtergrond.

Typische instapvereisten

UK Honours graad 2: 2 (of gelijkwaardig).

De Engelse taal

Academische IELTS-score 6.0 (of equivalent) zonder element lager dan 5.5.

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Internationale studenten die niet voldoen aan de academische vereisten kunnen in aanmerking komen voor het Pre-Masters-programma in INTO Glasgow op onze campus in Glasgow. Succesvolle afronding van deze INTO-cursus met de vereiste cijfers betekent gegarandeerd voorwaardelijk aanbod van een plaats op de opleiding aan GCU London .

Als je niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, kom je mogelijk in aanmerking voor ons pre-sessionele Engelse programma dat op onze campus in Londen wordt gegeven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

GCU London is a professional postgraduate university campus of Glasgow Caledonian University (GCU), located in an ultra-modern environment in the heart of London. Situated in Spitalfields, one of Lond ... Lees meer

GCU London is a professional postgraduate university campus of Glasgow Caledonian University (GCU), located in an ultra-modern environment in the heart of London. Situated in Spitalfields, one of London’s most attractive locations, GCU London is in proximity to the capitals globally recognised financial and fashion industries. The campus offers a range of MBA and courses, high quality teaching and links with international businesses. GCU London provides students with an enriching and diverse learning experience underpinned by a vibrant international, intellectual and cultural life. We attract students from over 56 countries, from a range of backgrounds from all corners of the world. Lees Minder