MSc in internationale diplomatie en de digitale staat

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Recente ontwikkelingen in de globalisering van communicatietechnologie - met name internet, directe omroepsatellieten en telecommunicatie hebben de wereld gemuteerd waarin traditionele diplomatie werd bedacht en ontwikkeld.

Sociale media zoals Twitter, Facebook, Instagram en YouTube hebben een enorme impact. De Amerikaanse president Donald Trump gebruikt Twitter dagelijks om commentaar te geven op nationale evenementen in de VS en internationale evenementen in andere delen van de wereld. Het nog ingewikkelder maken van de situatie is het fenomeen van "nepnieuws" - waarbij valse rapporten wereldwijd worden getweet en geretweet in de mate dat velen het moeilijk vinden om te onderscheiden wat feitelijk is en wat helemaal onjuist is.

Hoewel globalisering voor een ethos en de context heeft gezorgd, zijn het de tragische gebeurtenissen van 9/11, de daaropvolgende gevechten in Afghanistan en Irak, Libië, Syrië, Jemen en de proliferatie van gewelddadige niet-statelijke actoren, evenals de proliferatie van immigranten die samen hebben geleid tot de essentiële noodzaak om een nieuwe vorm van diplomatie te identificeren.

GCU London internationale diplomatieprogramma's van GCU London zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van de wereldmarkt op het gebied van diplomatie, internationale handel, internationale veiligheid en internationale communicatie. De ontwikkeling van een passend begrip en de verwerving van relevante vaardigheden op deze gebieden zijn essentieel geworden voor een doeltreffend beheer van internationale interactie op zowel publiek als privaat niveau.123155_pexels-photo-267389.jpeg Pixabay / Pexels

Wat ga je studeren

De MSc International Diplomacy en de Digital State zullen studenten de achtergrond geven, discussie op gang brengen en deelnemers leiden om een plan te formuleren om te werken in de wereld zoals die nu bestaat.

Cursus structuur

Diplomatie, praktijk, procedures en dynamiek I

Inleidende module op het gebied van diplomatie. Studenten zullen de evolutie van het internationale systeem en de relevantie van diplomaten en diplomatieke diensten voor de 21e-eeuwse agenda verkennen. Studenten zullen ook de essenties van moderne diplomatieke behoeften en praktijken begrijpen, en de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de vorming van de internationale diplomaat.

Diplomatie, praktijk, procedures en dynamiek II

Voortbouwend op de diplomatie: praktijk, procedures en dynamiek I module, Diplomatie: praktijk, procedures en dynamiek II verdiept het conceptuele begrip van internationale diplomatie. De onderzochte thema's worden gekoppeld aan en weerspiegelen Diplomacy: Practice, Procedures and Dynamics I content, maar de focus verschuift weg van het begrijpen van de contexten en past praktische diplomatieke vaardigheden toe naar kaders en conceptuele modellen, evenals organisatorische rollen en dynamieken in plaats van individuele antwoorden en interacties .

Cross-culturele communicatie: projectie en perceptie

Door het ontwikkelen van een begrip van interculturele communicatie en gerelateerde constructen en theorieën, zullen studenten kritisch de juiste perspectieven en mechanismen beoordelen bij het evalueren van misverstanden, spanningen of conflicten die voortkomen uit misvatting of verkeerde voorstelling van zaken door de strijdende partijen of de culturen die zij vertegenwoordigen.

Digitale natiestaat: strategieën en implementatie

Inleiding tot het opkomende concept van de digitale staat en open overheid en het ontwikkelen van een kritisch bewustzijn van zijn potentieel, structuren en dynamiek, evenals zijn groeiende rol in de internationale politiek, economie en diplomatie samen met de uitdagingen waarvoor het zich gesteld ziet, de veranderingen die het brengt samenleving en de relatie tussen staat en burger en tussen naties.

Economische diplomatie

Economische diplomatie, zakelijke diplomatie en commerciële diplomatie zijn nieuwe zinnen die essentiële componenten van het diplomatieke repertoire zijn geworden. Studenten ontwikkelen inzicht in economische diplomatie, de concepten en dynamiek ervan en kunnen de interactie van het bedrijfsleven en de overheid, de gevolgen en de rol van het UN Global Compact evalueren.

Inleiding tot onderzoeksmethoden

Een inleiding tot een reeks onderzoeksbenaderingen voor kritisch onderzoek, relevant voor het vakgebied van studenten. De module introduceert studenten kennis en vaardigheden over hoe: onderzoeksvragen formuleren, een onderzoeksproject plannen, gegevens verzamelen, gegevens analyseren en een onderzoeksrapport schrijven. Studenten zullen leren hoe ze verschillende onderzoeksparadigma's kunnen vergelijken en contrasteren, zodat ze geschikte methoden en methoden kunnen kiezen om een bepaalde onderzoeksvraag te beantwoorden. Ze zullen ook gerelateerde praktische, ethische en filosofische kwesties overwegen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderzoek.

Onderzoeksproject

Het laatste element van het programma is het onderzoeksproject, dat u de mogelijkheid biedt om origineel stuk onderzoek te ontwerpen en uit te voeren op een relevant gebied van diplomatie, wat het startpunt van uw carrière in internationale diplomatie zou kunnen worden.

Optiemodules

Twee modules uit de volgende lijst worden elk jaar uitgevoerd op basis van de cohortvoorkeur.

Strategische openbare diplomatie

Studenten zullen de theorie van aspecten van openbare diplomatie begrijpen, bijvoorbeeld in "soft power", beeldprojectie en het vormen van de identiteit van een natie in het buitenland, evenals planstrategieën ontwikkelen, technieken ontwikkelen en vaardigheden verwerven die nodig zijn voor de bevordering van effectieve openbare diplomatie. Studenten zullen ook in staat zijn om de effectiviteit van hulpmiddelen, technieken, strategieën en middelen voor reputatiemanagement te evalueren voor gebruik in het buitenland en bij het cultiveren van de binnenlandse achterban.

Internationaal protocol en etiquette

In deze module wordt ingegaan op de evolutie van het protocol en de etiquette, de redenen die hebben geleid tot de centrale rol die deze activiteit speelt bij het beheer van de betrekkingen tussen staten en kwesties van voorrang en kledingvoorschriften in de diplomatie. Studenten zullen ook een aantal onderwerpen behandelen, variërend van staatsbezoeken tot privébezoeken van staatshoofden, formele tot informele correspondentie, het organiseren van een internationale conferentie tot het organiseren van een internationaal sportevenement.

Mediaconcepten, strategieën en diplomatie

Studenten zullen kritisch de theoretische en analytische perspectieven van mediarelaties, hun impact op de diplomatieke praktijk en het gedrag van internationale relaties evalueren, en complexe vraagstukken in mediarelaties analyseren en de meest toepasselijke strategieën selecteren en implementeren om prestaties en succes te optimaliseren. Studenten zullen ook een bewustzijn ontwikkelen van de relatie tussen diplomatieke missies en de media, evenals de impact van sociale media op openbare diplomatie.

Wereldwijde tolerantie- en vredesstudies

Met deze module kunnen studenten de concepten en context van een tolerantiecultuur onder volkeren en naties onderzoeken, inclusief de wereldwijde goedkeuring van soft power-beleid. Over de hele wereld verklaren naties dat ze veiligheid en vrede zoeken voor alle mensen. Ondanks deze verklaarde intenties en inspanningen om internationale en regionale geschillen en conflicten te voorkomen, is de internationale gemeenschap getuige geweest van een gestage toename van internationale en regionale conflicten. Als gevolg hiervan zal er een onderzoek worden ingesteld naar het proces van conflictoplossing en meer training in het hele scala van vaardigheden voor conflictoplossing, zoals bemiddeling.

Graduate succes

Als je bent afgestudeerd aan dit programma, word je lid van de groep GCU London alumni, van wie velen een wereldwijde aanwezigheid hebben op senior niveau, in de private, publieke en derde sector.

Meestal zullen afgestudeerden van dit programma worden uitgerust met de geavanceerde vaardigheden en expertise om een carrière na te streven als een getrainde specialist in diplomatie, internationaal en communicatie en andere bijbehorende rollen binnen internationale aangelegenheden, of ze nu werken voor een nationaal ministerie van Buitenlandse Zaken, een internationale organisatie , een NGO, of een andere instantie of organisatie die wereldwijd werkt.

Afgestudeerden krijgen ook de mogelijkheid om hun kennis en carrièremogelijkheden verder te vergroten door een promotieprogramma te volgen.

Ervaring van studenten

GCU London is gevestigd in een van de meest levendige en kosmopolitische steden ter wereld. Het heeft het beste van elke cultuur, elke interesse en hobby en elke kunstvorm voor de deur. Het beste van alles is dat GCU London is gevestigd in een van de meest opwindende en opkomende gebieden in Londen; Spitalfields, de thuisbasis van de legendarische Brick Lane, Old Spitalfields, Petticoat Lane Markets en nog veel meer.

GCU London biedt studenten een verrijkende en diverse leerervaring, ondersteund door een levendig internationaal, intellectueel en cultureel leven. We trekken studenten uit meer dan 56 landen met verschillende achtergronden uit alle hoeken van de wereld. De campus biedt een uniek aanbod van MBA- en MSc-cursussen, onderwijs van hoge kwaliteit en banden met internationale bedrijven.

uitrusting

Onze campus in Londen biedt u een toonaangevende leeromgeving en biedt moderne onderwijsruimte voor lezingen, studie in kleine groepen en sociaal leren. Gelegen in een ultramoderne omgeving in het hart van Spitalfields, gelegen in de mode- en financiële hoofdstad van Londen, maakt deze professionele postdoctorale universiteitscampus gebruik van hoogwaardige onderwijs- en industriepartnerships over de hele wereld.

Kosten

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus.

Nationaliteit Jaarlijks collegegeld (voltijds) Gemiddeld jaarlijks collegegeld (deeltijd)
VK (inclusief Schotland) en Europa £ 8700 Informeer vandaag nog voor meer informatie
Internationaal (buiten Europa) £ 13500 Informeer vandaag nog voor meer informatie

Toelatingseisen

Alle hier vermelde toegangsvereisten vertegenwoordigen de vereisten voor toegang tot het programma dat normaal wordt gezocht. Het toelatings team kan aanvullend bewijs beoordelen om uw geschiktheid te beoordelen, echter, afhankelijk van uw volledige academische / werkgelegenheidsachtergrond.

Typische instapvereisten

UK Honours graad 2: 2 (of gelijkwaardig).

De Engelse taal

Academische IELTS-score 6.0 (of equivalent) zonder element lager dan 5.5.

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Internationale studenten die niet voldoen aan de academische vereisten kunnen in aanmerking komen voor het Pre-Masters-programma in INTO Glasgow op onze campus in Glasgow. Succesvolle afronding van deze INTO-cursus met de vereiste cijfers betekent gegarandeerd voorwaardelijk aanbod van een plaats op de opleiding aan GCU London .

Als je niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, kom je mogelijk in aanmerking voor ons pre-sessionele Engelse programma dat op onze campus in Londen wordt gegeven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

GCU London is a professional postgraduate university campus of Glasgow Caledonian University (GCU), located in an ultra-modern environment in the heart of London. Situated in Spitalfields, one of Lond ... Lees meer

GCU London is a professional postgraduate university campus of Glasgow Caledonian University (GCU), located in an ultra-modern environment in the heart of London. Situated in Spitalfields, one of London’s most attractive locations, GCU London is in proximity to the capitals globally recognised financial and fashion industries. The campus offers a range of MBA and courses, high quality teaching and links with international businesses. GCU London provides students with an enriching and diverse learning experience underpinned by a vibrant international, intellectual and cultural life. We attract students from over 56 countries, from a range of backgrounds from all corners of the world. Lees Minder