MSc in internationaal financieel management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Prestaties beheren in een wereldeconomie

De MSc in International Financial Management bereidt zijn deelnemers voor op alle verantwoordelijkheidsgebieden voor toekomstige CFO's van internationale organisaties. Studenten raken vertrouwd met de relevante vaardigheden en concepten die nodig zijn om uit te blinken in multiculturele omgevingen en om internationale teams effectief te managen.

Brainstorming over paperHelloquence / Unsplash

Waarom een Master of Science in International Financial Management?

Ons masterprogramma in International Financial Management bereidt zijn studenten voor op een carrière in financieel management, waarbij de breedte van de disciplines die het omvat uitgebreid wordt aangepakt. Financial Accounting, Management Accounting and Control, Corporate Finance en andere disciplines komen aan bod in een cultureel diverse omgeving.

De belangrijkste voordelen van ons MSc IFM-programma zijn:

 • Veelzijdige carrièremogelijkheden
 • Maatwerkstudies met hoge flexibiliteit
 • Echt internationale ervaring
 • Hoge academische en praktische relevantie
 • Internationaal geaccrediteerd programma
 • Duale diploma's met partneruniversiteiten
 • Zwitserland als een van 's werelds toonaangevende financiële centra
 • Onze locatie in Zug-Rotkreuz, Zwitserland, in het hart van Europa

Industrieën in Zwitserland en in het buitenland hebben afgestudeerden in dienst die niet alleen kennis hebben van financieel management, maar ook een wereldwijde mindset belichamen. Het programma is een uitstekend platform om deze vaardigheden te verwerven, nuttig voor organisaties van elke omvang, in elke branche en in elke economie.

Veelzijdige carrièremogelijkheden

De markt van vandaag is op zoek naar twee kwaliteiten in toekomstige financiële managers, accountants, auditors en CFO's: uitgebreide kennis van financieel management en het vermogen om te presteren in een internationale setting. Door zijn studenten te trainen op de verschillende gebieden van de verantwoordelijkheid van een CFO - van controle en boekhouding (IFRS) tot risicobeheer, audits en besluitvorming - biedt het programma de perfecte omgeving om de vereiste professionele vaardigheden te koesteren. Internationale ervaring wordt opgedaan door het internationale bereik van het programma. Door middel van een diepgaande opleiding met gerelateerde praktische ervaring, ondersteunt het programma zijn studenten op hun pad naar uitstekende carrièremogelijkheden. De flexibiliteit van het programma stelt de deelnemers in staat om hun studie perfect in hun leven te integreren en vormt daarmee een aanzienlijk voordeel ten opzichte van concurrerende programma's, waardoor studenten hun academische eisen perfect kunnen afstemmen op hun professionele of gezinsleven.

Maatwerkstudies met hoge flexibiliteit

Ons programma in International Financial Management biedt opwindende mogelijkheden voor verdere specialisaties en verrijkt het persoonlijke curriculum van een student. Studenten die niet naar het buitenland willen voor een uitwisselingssemester, moeten uit een breed scala aan keuzemodules cursussen kiezen ter waarde van 15 ECTS. Deze modules omvatten, samen met de 75 ECTS behaald uit de verplichte modules, het masterprogramma.

Optioneel, en in combinatie met de juiste onderwerpen in projectgerelateerd werk, worden de volgende majors aangeboden:

 • Major in boekhouding
 • Major in Corporate Finance
 • Major in Performance Management

Dankzij de verschillende studietijdmodellen kunnen studenten het model kiezen dat het beste bij hun persoonlijke behoeften past. We bieden fulltime modellen van drie of vier semesters en parttime modellen tot 6 semesters.

Echt internationale ervaring

Het curriculum is opgebouwd met internationaal afgestemde inhoud, maakt stages in het buitenland mogelijk en onderhoudt intercontinentale partnerschappen om alle studenten een wereldwijde ervaring te bieden. Studenten werken niet alleen aan multinationale problemen, maar werken ook samen met collega's uit verschillende landen en culturen. Bovendien bieden we de mogelijkheid om zonder uitstel van afstuderen een semester in het buitenland te studeren. Studenten kunnen ervoor kiezen om te studeren aan een van de partneruniversiteiten van de Lucerne School of Business of besluiten om hun eigen semester in het buitenland te organiseren bij een universiteit naar keuze. Als je deelneemt aan ons masterprogramma, maak je deel uit van een rijk gevarieerde studentenorganisatie met gemiddeld 60% internationale studenten.

131859_pexels-photo-1543895.jpegmentatdgt / Pexels

Hoge academische en praktische relevantie

De toekomstige CFO worden van een internationaal opererend bedrijf is de focus van onze masteropleiding. Het biedt afgestudeerden een praktisch georiënteerde, op onderzoek gebaseerde en internationaal afgestemde specialistische opleiding in Accounting, Corporate Finance, Performance Management en Risk Management. Modules zoals "Going Global", "Business Planning" en "Know-how Transfer" geven inzicht in internationale bedrijven en bereiden studenten ideaal voor op het aangaan van praktische uitdagingen. Het is een aantrekkelijke optie voor houders van een bachelordiploma van een universitaire instelling. Onze faculteit bestaat uit veel docenten met een hoge functie op het gebied van financieel beheer en vooraanstaande onderzoekers van de Luzern School of Business.

Internationaal geaccrediteerd programma

We hebben internationale, onafhankelijke verificatie ontvangen dat ons MSc-programma voldoet aan de vastgestelde kwaliteitsnormen van ACCA en CIMA. Naast deze internationale accreditaties is de Lucerne School of Business een door IMA goedgekeurde school. Bovendien profiteren afgestudeerden van de MSc IFM van verschillende vrijstellingsmogelijkheden op weg om een Swiss Certified Public Accountant te worden. expertise keurde het verzoek van de Lucerne School of Business goed om IFM-afgestudeerden onder bepaalde voorwaarden vrij te stellen van het module-examen in «Accounting & Finance»

Dual Degrees met partneruniversiteiten

Onze MSc in International Financial Management stelt studenten in staat zich te registreren en te studeren aan de University of the Sunshine Coast voor de graad "Master of International Business". De vereiste voor verblijf is een extra semester aan de Sippy Downs-campus van de University of the Sunshine Coast in Queensland. We bieden ook de mogelijkheid om een tweede graad als Master of Science te behalen aan de Lingnan University in Hong Kong. Een tweede graad verruimt de horizon en biedt meer voordelen om een carrière te bevorderen.

Zwitserland als een van 's werelds toonaangevende financiële centra

Het Zwitserse financiële centrum levert een belangrijke bijdrage aan de algehele economische output en het scheppen van banen in Zwitserland. Een financieel systeem dat effectief werkt, is een integraal onderdeel van een bloeiende economie. Door de hoge dichtheid van internationale en lokale financiële dienstverleners hebben bedrijven uit andere branches toegang tot een uitgekiende liquide kapitaalmarkt en moderne financiële infrastructuur. Zwitserland is als aantrekkelijk handelscentrum vooral interessant voor bedrijven uit de farmaceutische, biotechnologie- en medische technologie-industrie. Onze docenten, die goed zijn genetwerkt in het Zwitserse financiële centrum, dragen bij aan de hoge kwaliteit van onze masteropleiding.

Onze locatie in Zug-Rotkreuz, Zwitserland, in het hart van Europa

Het prachtige landschap en de gastvrije cultuur van Zwitserland zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen worden ervaren vanaf onze campus in Zug-Rotkreuz. In het hart van Europa ontdekt u wellicht veel mogelijkheden binnen handbereik. Ons pand ligt dicht bij de oever van het meer van Zug tussen Luzern en Zürich, beide bereikbaar in minder dan 30 minuten met het openbaar vervoer. Hoewel Zürich het hart is van het Zwitserse financiële centrum, is Luzern een van de belangrijkste toeristische regio's in Zwitserland.

Graduate profiel

Afgestudeerden zijn uitgerust met de mogelijkheid om:

 • Ontwerp, ondersteun, beheer en controleer alle financiële en controlerende gerelateerde systemen, terwijl u wereldwijd samenwerkt met leveranciers, partners, personeel, collega's, leidinggevenden en klanten.
 • Productief omgaan met de complexiteit van een organisatie in een dynamische omgeving, zelfs wanneer ze worden geconfronteerd met onvoldoende of onzekere informatie.
 • Beheer alle andere systemen, processen en transacties vanwege hun vaardigheid in het behandelen van complexe en diverse zaken.
 • Ontwikkel contextspecifieke oplossingen op basis van academisch rigoureuze en praktisch goedgekeurde methoden.

Werkterrein

Afgestudeerden hebben de basis gelegd voor hun succesvolle professionele ontwikkeling en promotie. Belangrijke professionele rollen staan voor hen open, hetzij in leidinggevende of gespecialiseerde functies, in vrijwel elke organisatie buiten de financiële dienstverlening.

Voorbeelden van het vakgebied van afgestudeerden:

 • Swiss Public Certified Accountant / Auditor in een internationale omgeving (CPA)
 • Financieel manager / controller bij internationaal georiënteerde bedrijven in Zwitserland of in het buitenland, in (regionale) hoofdkantoren van internationaal opererende en georiënteerde bedrijven of bij MKB's met een internationale focus.

Toelating

Toegang tot het IFM-programma is beperkt. Na beoordeling van de aanvraag, inclusief sollicitatiegesprek, beslist het programmamanagement over toelating.

Onderwijs- en opleidingscultuur

De cursus omvat een combinatie van contacturen, begeleide zelfstudie en zelfgestuurd leren. Docenten - goed thuis in theorie en uitgerust met een schat aan praktische ervaring - zorgen ervoor dat studenten de juiste mix van theorie en praktijk krijgen op masterniveau.

Diensten

Netwerk voor expats: Wonen in Luzern en Lili Center

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Lucerne University of Applied Sciences and Arts is a university of applied sciences that is supported by the six cantons of Central Switzerland. With 6,500 students attending bachelor's and master ... Lees meer

The Lucerne University of Applied Sciences and Arts is a university of applied sciences that is supported by the six cantons of Central Switzerland. With 6,500 students attending bachelor's and master's degree programmes, almost 4,400 students attending continuing and executive education programmes, and 459 new projects in research and development, it is the largest educational institution in this region, the heart of Switzerland. Lees Minder