MSc in intelligente transportsystemen en logistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je benieuwd hoe het is om te studeren aan LiU? Neem deel aan een praatje over hoe het is om te wonen en studeren op onze campussen in Zweden. We bieden het hele jaar door gratis webinars en opnames voor zowel toekomstige als toegelaten studenten. Klik hier voor meer informatie!

Bekijk het webinar - november 2019

 • Start: augustus 2021
 • Plaats van studie: Norrköping
 • Niveau: tweede cyclus
 • Toepassing code: LIU-91127

Dit programma richt zich op de integratie van IT en telecommunicatie in transport- en logistieke systemen, met als doel de efficiëntie, veiligheid, mobiliteit en klanttevredenheid te vergroten en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen.

Goed ontworpen transport- en logistieke systemen zijn van fundamenteel belang voor individuele mobiliteit, handel, welzijn en economische groei. Met steeds toenemende hoeveelheden verkeer en goederen staan toekomstige transportsystemen voor een enorme uitdaging: hoe een balans te vinden tussen de behoefte aan snel, efficiënt en duurzaam transport met de negatieve gevolgen van congestie, vervuiling en dodelijke slachtoffers? Het antwoord ligt in de nauwere integratie van telecommunicatie en informatietechnologie. Autonoom rijden is al een feit en de elektrificatie van wegen is begonnen. Voertuigen zijn verbonden met elkaar en met de infrastructuur in slimme steden, waardoor allerlei gegevens kunnen worden verzameld voor analyse en beheer van bewegingen van mensen en goederen.

Twee profielen: verkeer en logistiek

Door een multidisciplinaire aanpak verwerft u engineering- en managementvaardigheden om toekomstige transport- en logistieke systemen te begrijpen, ontwikkelen en beheersen. Je gebruikt optimalisatie- en simulatiehulpmiddelen en bestudeert mobiele communicatie, positioneringssystemen, verkeersveiligheid en projectbeheer.

Voor het tweede en derde semester kunt u kiezen tussen deze twee profielen:

 • Verkeer

De analyse van reispatronen en verkeersstromen om goed functionerende verkeerssystemen te ontwerpen met behulp van computermodellen.

 • Logistiek

Supply chain planning en modellering. Hoe de stroom van producten, diensten en informatie tussen producenten en klanten kan worden geoptimaliseerd om op de meest efficiënte manier aan vraag en aanbod te voldoen.

Je kunt ook cursussen uit beide profielen kiezen en mixen, of cursussen toevoegen in Smart Cities of Internet of Things. Het laatste semester is gewijd aan je scriptie, die meestal wordt geschreven in nauwe samenwerking met een bedrijf, stad of overheidsinstantie.

Frontline onderzoek

Je hebt sterke vaardigheden in wiskunde en een analytische geest nodig - programmeerervaring is een duidelijk voordeel. Je voert op groep gebaseerde practica en projectwerk uit. Veel cursussen worden continu beoordeeld via inleveropdrachten en rapporten. Mondelinge en schriftelijke communicatie is een integraal onderdeel van het programma om studenten voor te bereiden op internationale managementposities.

Linköping University heeft een van de grootste onderzoeksgroepen voor transporttechniek in Zweden. We coördineren ook de Zweedse Nationale Postacademische School van ITS (Intelligent Transport Systems).

Shot with @expeditionxdronechuttersnap / Unsplash

Doel

 • Een MSc in Intelligent Transport Systems and Logistics van Linköping University werkt met het ontwerp, de planning en het beheer van transport- en logistieke systemen en is in staat complexe interdisciplinaire problemen in de industrie en de maatschappij te identificeren, analyseren, oplossen en communiceren, met een focus op integratie engineering en management kennis en vaardigheden.
 • Het masterprogramma in Intelligent Transport Systems and Logistics wordt een van de toonaangevende internationale masterprogramma's in het veld. De cursussen in het programma moeten op een niveau zijn dat vergelijkbaar is met vergelijkbare cursussen die worden aangeboden in andere relevante, uitstekende internationale onderwijsprogramma's.
 • De masteropleiding in Intelligent Transport Systems and Logistics zal de voor de hand liggende keuze zijn voor studenten die een Bachelor of Science of Engineering diploma hebben en de ambitie hebben om hun kennis in engineering van transportsystemen te vergroten en te verdiepen.

Doel

Na de voltooiing van het masterprogramma wordt van de student verwacht dat hij de volgende kennis en vaardigheden heeft verworven:

Technische kennis en redenering

Een MSc in intelligente transportsystemen en logistiek van Linköping University heeft goed gefinancierde theoretische en praktische kennis en uitstekende technische en managementvaardigheden met betrekking tot veldtransport- en logistieke systemen en zal een multidisciplinaire systeembenadering kunnen toepassen bij de ontwikkeling van deze complexe systemen. De MSc:

 • Moet een brede kennis hebben van intelligente transportsystemen, evenals gespecialiseerde kennis met betrekking tot verkeerssystemen en logistieke systemen.
 • Kan geautomatiseerde tools effectief gebruiken voor het modelleren, analyseren en visualiseren van technische problemen met transportsystemen.
 • Moet kennis hebben van de relevante communicatietechnologie op het gebied van transport.

Kennis van onderliggende wetenschappen, fundamentele engineeringkennis en geavanceerde technische kennis

Studenten met Bachelors of Science of Engineering die het programma hebben ingevoerd, hebben al diepgaande cursussen bestudeerd binnen een bepaalde engineeringdiscipline, bijv. Engineering van systemen, elektrotechniek, software engineering of industriële engineering, inclusief ten minste 22 ECTS-studiepunten in wiskunde en toegepaste wiskunde. In het masterprogramma is er een mogelijkheid om de algemene technische vaardigheden in optimalisatie, geografische informatiesystemen, mobiele telecommunicatie en computernetwerken te verdiepen. Bijgevolg kan een MSc in intelligente transportsystemen en logistiek industriële en maatschappelijke problemen beschrijven, formuleren en analyseren met behulp van wiskundige hulpmiddelen en technologische toepassingen.

Diepgaande kennis van een / enkele toegepaste vakgebieden

De specialisatie in het masterprogramma richt zich op planning en beheer van zowel verkeerssystemen als logistiek systeem, en op wiskundige modellering van deze systemen met behulp van optimalisatie- en simulatietechnieken. Specialisatie omvat ook verkeersveiligheidsmanagement en projectmanagement. Een MSc in intelligente transportsystemen en logistiek is in staat om:

 • Analyseer complexe problemen op basis van relevante theorie en praktische kennis.
 • Verbind en synthetiseer verschillende theoretische perspectieven en ontwikkel hun eigen analysemodellen.
 • Pas academische principes, modellen en methoden toe in industriële bedrijven.
 • Beoordeel kritisch methoden, procedures en praktijken die worden toegepast in op technologie gebaseerde bedrijven.

Carrièremogelijkheden

Met uw engineeringprofiel en expertise in transportsystemen heeft u een ruime keuze aan uitdagende carrièremogelijkheden. Veel van onze alumni werken als verkeersingenieur, in dienst van een stad of als adviseur. U kunt ook logistiek manager worden bij een productiebedrijf en de hele logistieke keten beheersen. Een andere optie is om te werken voor een technologiebedrijf dat verkeers- en transportsystemen ontwikkelt, zoals Ericsson, waar uw kennis zeer nuttig zal zijn. Studenten zullen ook goed voorbereid zijn op een onderzoekscarrière.

Toelatingseisen

 • Bachelor's degree met een major in een technisch onderwerp, of gelijkwaardig. De bachelorgraad (gelijk aan een Zweedse Kandidatexamen) is van een internationaal erkende universiteit.
 • 22 ECTS-studiepunten in wiskunde / toegepaste wiskunde en / of toepassing van wiskunde relevant voor het programma, inclusief cursussen in lineaire algebra, calculus en wiskundige statistieken.
 • Engels dat overeenkomt met het niveau van het Engels in het Zweeds hoger secundair onderwijs (Engels 6 / B). Dit wordt normaal gesproken bevestigd door middel van een internationaal erkende test.

De selectie voor de januari-aanvraagronde is gebaseerd op merit rating (grade tarief) op drie niveaus. Indien nodig worden aanvragers binnen dezelfde verdienstengroep op partij geselecteerd.

 • Groep 1: Hoog
 • Groep 2: Goed
 • Groep 3: Laag
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the ... Lees meer

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the same spirit, the university offers many innovative educational programs, many of them with a clear vocational focus, leading to qualification as, for example, doctors, teachers, economists, and engineers. Lees Minder
Linköping , Norrköping , Linköping , Linköping , Lidingö + 4 Meer Minder