MSc in intelligente automatisering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma biedt u de voorwaarden voor een leidende rol in de toekomstige slimme fabriek waar digitalisering en virtuele tools het dagelijkse werk van zowel supervisors als operators beïnvloeden.

In de toekomstige smart factory zal digitalisering niet beperkt blijven tot mechanische apparatuur en productiesystemen, maar ook grote invloed hebben op het dagelijkse werk van zowel management als operators. De machine en productieapparatuur worden ontworpen, gebouwd, gelanceerd en uitgevoerd op basis van modellen, simulaties en optimalisaties met behulp van kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde computertechnologieën. Hoge eisen aan productiviteit en leveringen zijn tegenwoordig vanzelfsprekend in de moderne industrie, terwijl zaken en duurzame ontwikkeling natuurlijke elementen zijn in alle activiteiten.

Het Intelligent Automation Master-programma biedt u de tools om het toekomstige productiesysteem te ontwikkelen en te valideren met behulp van virtuele engineeringtools. Jarenlang is het gebruik van geautomatiseerde engineeringtools en virtuele technologieën toegenomen. Niets wijst erop dat de trend zal vertragen of afnemen. Integendeel, het toekomstige productiesysteem zal worden gekenmerkt door een hogere mate van intelligente technologie die wordt gerealiseerd door autonome, verbonden en slimme componenten.

De masteropleidingen Intelligent Automation starten in het najaarssemester. Het masterprogramma met 120 studiepunten wordt aangeboden in twee academiejaren (vier semesters) en het programma met 60 studiepunten wordt aangeboden in één academiejaar (twee semesters).

De focus van je studie

Het masterprogramma Intelligente automatisering is erop gericht u de vaardigheden te bieden die nodig zijn voor de ingenieurs van morgen, zodat u uitdagingen kunt aangaan en kunt profiteren van nieuwe technologische oplossingen. Door je studie aan het masterprogramma wordt van je verwacht dat je een holistisch beeld krijgt van de link tussen productietechnologie, industriële automatisering en informatietechnologie.

Intelligente automatisering is een interdisciplinair technisch veld dat zich richt op hoe complexe technische problemen en systemen moeten worden ontworpen en beheerd vanuit een levenscyclusperspectief met behulp van virtuele engineeringtools. Het masterprogramma omvat verschillende technieken en tools, zoals modellering, simulatie, optimalisatie, digitale tweelingen, productlevenscyclusbeheer en ook industriële systeemfilosofie, systeemdenken en duurzaamheid, en innovatie om te voldoen aan de eisen van de toekomstige "slimme fabriek".

Na voltooiing van uw studies

De arbeidsmarkt voor ingenieurs is groot en groeit. Met nieuwe technologie, nieuwe methoden en nieuwe IT-ondersteuning kunnen bedrijven hun productie verder stroomlijnen en betrouwbaarder, duurzamer en gemakkelijker aanpassen aan product- en volumeveranderingen. Maar niet alleen de industrie, maar ook andere sectoren, zoals de welzijnssector, zullen profiteren van de nieuwe technologieën. Mogelijke beroepsrollen zijn Automation Engineer, Production Developer of mogelijk Automation Manager.

Na je afstuderen ben je voorbereid op onderzoeken in Informatietechnologie aan de University of Skövde . De meerderheid van de docenten in het programma doet onderzoek in Virtual Engineering aan de University of Skövde en het onderwijs sluit dus aan bij huidig onderzoek in het veld.

131212_54e7dc424c55ad14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c7d2e7dd3914fc05e_1280.jpgjarmoluk / Pixabay

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma een bachelordiploma (equivalent aan een Zweedse bachelordiploma) op het gebied van geïntegreerde productontwikkeling, productietechniek, automatiseringstechniek, werktuigbouwkunde, informatietechnologie of vergelijkbaar.

Een andere vereiste is een bewijs van vaardigheden in het Engels equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken gedemonstreerd door middel van een internationaal erkende test, bijv. IELTS of TOEFL of het equivalent.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder