MSc in innovatie en wereldwijde duurzame ontwikkeling

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In dit programma krijgt u de theorie, concepten en methoden om de rol van innovatie in economische, sociale en duurzame ontwikkeling vanuit een historisch perspectief te analyseren en beter te begrijpen . De unieke focus op ruimtelijke dynamiek / economische geografie en economische geschiedenis stelt u in staat om inzicht te krijgen in hoe de gebieden van ontwikkeling en innovatie elkaar beïnvloeden, evolueren en de economie vormen in verschillende regio's en perioden.

Innovatie is fundamenteel in het proces van economische, sociale en ecologische duurzame ontwikkeling. U bent dan beter uitgerust om de grote uitdagingen zoals klimaatverandering, voedselzekerheid en armoedebestrijding te begrijpen en te analyseren . Innovatie gaat ook over de diffusie en incrementele veranderingen die economische, sociale en ecologische voordelen voor de samenleving opleveren.

In dit programma leer je de dynamiek van zowel de macro- als micro-economie van innovatie . Je krijgt inzicht in hoe innovaties worden gevormd door de geschiedenis op een padafhankelijke manier en door de ruimtelijke context. Je leert over de verbanden tussen innovatie en capaciteitsopbouw en economische, sociale en duurzame ontwikkeling in tijd en ruimte.

Het programma is gebaseerd op eerstelijnsonderzoek op het gebied van economische geografie, economie van innovatie en economische geschiedenis . Enkele van de belangrijkste onderwerpen die aan bod komen zijn innovatie voor duurzame ontwikkeling, economie van innovatie en energietransities.

Uitwisselingsmogelijkheid met Universiteit van Genève

Vanaf het voorjaar van 2020 nodigt LUSEM studenten uit die zijn ingeschreven voor MSc Innovation and Global Sustainable Development om een uitwisseling aan te vragen aan de Universiteit van Genève. Geselecteerde studenten volgen een semester op een van de twee programma's: de eerste is de master in standaardisatie, sociale regulering en duurzame ontwikkeling. Het andere programma is de master in innovatie, menselijke ontwikkeling en duurzaamheid, gecreëerd in samenwerking met Tsinghua University, Beijing. Dit programma maakt deel uit van een bredere samenwerking op het gebied van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, waaronder zomerscholen, executive training en een uitwisselingsprogramma, het Geneva-Tsinghua Initiative (GTI) genoemd.

Double degree optie met Aalborg University

Als je bent ingeschreven voor dit programma, heb je de mogelijkheid om een dubbele graad aan te vragen bij de Aalborg University. Na het voltooien van het eerste jaar in Lund, volg je je derde semester (30 studiepunten natuurlijk werk) aan de Universiteit van Aalborg en keer je terug naar Lund voor het vierde en laatste semester van je programma. Je solliciteert in februari, tijdens je tweede semester.

Het programma werkt samen met de universiteit van Aalborg en hun MSc in innovatie, kennis en economische dynamiek.

Carrièremogelijkheden

Met een MSc in innovatie en wereldwijde duurzame ontwikkeling , komt u in aanmerking voor elk beroep dat het vermogen van intellectueel oordeel, evaluatie en analyse van economische feiten en ideeën, en goede communicatieve vaardigheden vereist.

Dit programma biedt je tal van carrièremogelijkheden bij zowel nationale als internationale instellingen zoals de EU, OESO, IAO, Wereldbank, UNESCO, WTO, NGO's, overheden en centrale banken, denktanks, multinationale bedrijven en adviesbureaus.

Afgestudeerden zijn goed uitgerust voor analytische en planningswerkzaamheden in de particuliere sector, overheids- en internationale organisaties, evenals voor werk in niet-gouvernementele organisaties, consultancy en onderzoek.

Het programma biedt ook een uitstekende voorbereiding op promotieonderzoek.

Meer informatie is te vinden op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-EAIGH

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited
Ga naar de website van de school