MSc in inkoop

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Als student in Purchasing en Supply Management profiteert u direct van onze leidende positie in onderzoek. Je komt niet alleen in contact met de nieuwste trends in de praktijk, maar krijgt ook te maken met inspirerend onderzoek. Door te studeren aan de University of Twente kun je een verschil maken in bedrijven.


Wat is kopen?

Een typisch industrieel bedrijf in Europa besteedt ongeveer 60% van zijn omzet aan leveringen. Dit cijfer geeft aan dat inkoop belangrijk is en dat bedrijven hun aanbod effectief moeten beheren om concurrerend te blijven. Effectief beheer van de benodigdheden van een bedrijf is de verantwoordelijkheid van leveranciers van inkoop en levering: ze zoeken, selecteren, contracteren en beheren uiteindelijk leveranciers om te zorgen voor de levering van materialen en diensten die een bedrijf nodig heeft.

Het belang van Supply Management is groter dan ooit. In de afgelopen jaren heeft de inkoop aanzienlijk aan belang gewonnen bij bedrijven. Als gevolg hiervan is voldoende geschoold personeel nodig en ontstaan ​​uitstekende arbeidsvooruitzichten voor kopers. De masterspecialisatie Inkoop en Supply management leidt dergelijke inkoopmanagers op en bereidt studenten voor op een toekomst op dit veelbelovende gebied. Het is ook een belangrijke verantwoordelijkheid van projectleiders, productiemanagers, facilitair managers et cetera die gedeeltelijk betrokken zijn bij inkoop en bevoorrading.

Doorgaans is de afdeling Inkoop van een bedrijf verdeeld in de strategische sourcing en de operatieve inkoopgroepen. De eerste groep is verantwoordelijk voor de selectie en contractering van leveranciers, de laatste voor de uitvoering van inkooporders. Onlangs begonnen technologie-georiënteerde bedrijven een derde groep te implementeren, vaak "geavanceerde sourcing" of "inkooptechniek" genoemd. Deze groepen beheren de interface tussen strategische sourcing en het onderzoek


Waarom PSM studeren?


1. Beste baanvooruitzichten voor PSM-afgestudeerden

Als gevolg van het groeiende belang van leveringsbeheer als gevolg van een verandering in bedrijfspraktijken, neemt de relevantie van inkoop gestaag toe. Als gevolg hiervan is er een grote vraag naar academisch geschoolde inkoopprofessionals. Uit deze discrepanties ontstaan ​​uitstekende arbeidsvooruitzichten voor goed opgeleide kopers.


2. Internationaal onderwerp

De inkoopfunctie is heel internationaal. Studeren in het Engels aan een internationale universiteit in een grensregio bereidt je voor op deze mogelijkheid. Daarnaast bieden wij de unieke mogelijkheid om uw internationale ervaring te verbreden door deel te nemen aan ons double degree-programma met onze partneruniversiteit in Lappeenranta, Finland.


3. Een baan met veel interfaces die je carrière verbeteren

Kopers zijn lid van veel cross-functionele teams, meestal gekoppeld aan onderzoek


Waarom PSM studeren aan de University of Twente ?


1. Uniek aanbod in Twente

Twente is de enige Nederlandse universiteit die een specifieke specialisatie voor inkoop en bevoorrading biedt aan de master en een van de weinige openbare universiteiten in Europa die dergelijke cursussen aanbiedt. Na het unieke aanbod van Twente bouwt u een persoonlijk concurrentievoordeel op.


2. Studie in een centre of excellence

De University of Twente heeft uitstekende inkoopprofessoren en onderzoeksgroepen (in industriële inkoop, openbare aanbestedingen en toeleveringsbeheer in de bouw- en projectsector, die samenwerken in het UTIPS-centrum). Er is nauwelijks plaats met zo'n concentratie van inkoopkennis. Word lid van dit centre of excellence!


3. Combineer theorie en praktijk

Met het masterprogramma in Twente kun je theorie en praktijk al in een vroeg stadium van je studie combineren. Het programma van een jaar begint met een kwart van de lessen en dan, in het tweede kwartaal, kun je al beginnen met je proefschrift, gewoon om nog een kwart van de cursussen te volgen en uiteindelijk je proefschrift in het vierde kwartaal af te maken.


4. Inspirerende leraren uit de academische wereld en de praktijk

Onze leraren combineren academische excellentie met praktische toepasbaarheid. De professoren Schiele en Telgen hebben bijvoorbeeld tien respectievelijk 25 jaar ervaring in de industrie en consulting. Dr. Loohuis, die de cursus B2B-marketing aanbiedt, werkte als sleutelaankoop bij een autoleverancier voordat hij promoveerde. Dr. Pulles, Dr. Hoffmann en Dr. von Raesfeld-Meier zijn bekroonde onderzoekers. Je zult ook cursussen volgen die door beoefenaars worden gegeven, zoals de expert in gezondheid Aankoop Dr. Schotanus of Dr. Horn en Dr. Mohr, die hoofd 'Purchasing Strategy and Systems' is in een groot bedrijf.


5. Kies een profiel: industriële inkoop of openbare aanbesteding

Onze specialisaties op de afdeling supply management bieden u de keuze om u voor te bereiden op het werken in een industrieel bedrijf of in een openbare instelling zoals ministeries, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen of gemeenten. Studenten van de industriële variant profiteren van een studie aan een technische universiteit. Vervolgens, aan de University of Twente , is de University of Twente uitstekend in onderzoek naar technologie en innovatiemanagement.


6. Zoek een baan op onze rekruteringsbeurs

De inkoopstudenten van Twente organiseren regelmatig de enige banenbeurs in Europa die zich uitsluitend richt op binding tussen werkgever en student in inkoop en bevoorradingsbeheer - de UTPC (Aankoopconferentie University of Twente ).


Wie moet PSM studeren?

Afgestudeerden ...

... met een inkoopachtergrond: als u al een aankoopachtergrond hebt, via uw eerdere studies aan de universiteit of eerste werkervaring, is de PSM-master ideaal voor u. Uitgaande van een goed begrip van commodity management, biedt het masterprogramma u de aanvullende kennis die nodig is voor het aannemen van managers- of stafrollen of het voorbereiden op speciale functies zoals inkooptechniek of openbare aanbesteding.

... met een algemene bedrijfsadministratieachtergrond: als u nog geen achtergrond in Inkoop heeft, volgt u een inleidende cursus inkoopmanagement.

... met een technische achtergrond: voor studenten met een technische achtergrond biedt PSM een uitstekende mogelijkheid om managementvaardigheden te verwerven. In plaats van een algemene MBA-cursus te volgen, biedt PSM je inzicht in een bedrijf door de algemene mastercursussen te volgen die deel uitmaken van het MSc-programma voor bedrijfskunde. Bovendien bent u voorbereid op een taak in de velden Inkoop of Inkoop gerelateerd / interfacing.


Programmastructuur

De MSc in Business Administration-programma aan de University of Twente is een eenjarig programma (60EC). Het bestaat uit een interdisciplinaire cursus per semester (10EC) en de specialisatie in inkoop en aanbodbeheer van vier cursussen (20EC) en de masterscriptie (30EC).

Je kunt optioneel en afzonderlijk kiezen voor een dubbel diploma. In dat geval bestaat het programma uit 120EC (twee jaar).

Vakomschrijvingen

Het algemene ontwerp van de specialisatie volgt de lay-out van de afdeling Inkoop van een modern bedrijf: studenten maken kennis met de groepen en taken die worden behandeld, waaronder de rol van de Chief Purchasing Officer (CPO). Didactisch mengen we colleges met groepswerk en de voorbereiding van academische papers met oefenopdrachten en nieuwe lesvormen zoals serious gaming. Inhoudelijk zijn de volgende drie richtlijnen toegepast bij het ontwerpen van de cursussen:

1. Academische excellentie combineren met praktische relevantie

Studeren aan een vooraanstaande onderzoeksuniversiteit zoals de University of Twente impliceert dat cursussen een state-of-the-art onderzoek weerspiegelen. Een sterke nadruk op academisch denken voorziet je in de toekomst van vaardigheden om problemen op te lossen. Tegelijkertijd hebben we veel aandacht besteed aan het verzekeren van praktische toepassing en blootstelling aan het huidige state-of-the-art onderzoek en de praktijk. We hebben een mix van academisch uitstekende docenten en die uit de praktijk geselecteerd.

2. Training voor een multifunctionele bedrijfswereld

Meer dan de meeste andere werknemers hebben inkopers interactie met leden uit vele andere zakelijke functies in bedrijven en treden ze vaak op in multifunctionele teams. Onze cursussen weerspiegelen de crossfunctionele zakelijke realiteit en mixen bijvoorbeeld Inkoopstudenten met die uit het marketingprofiel en die van innovatiemanagement.

3. Kopers als bestuursleden

Bedrijven bestaan ​​door te verkopen, maar - tegenwoordig - verdienen winst door functies als Inkoop. Niet alle bedrijven hebben deze strategische kans echter al gerealiseerd. De implicatie is dat bedrijven er veel baat bij hebben om leveringsproblemen in hun algemene strategische positionering te betrekken. Onze mastercursussen volgen de benadering waarbij de inkoopfunctie volledig wordt vertegenwoordigd aan de bordentafel van een bedrijf.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Twente, we are pioneers AT infusing technology, science, and engineering with social sciences to impact the world around us. Our driving force as students, scientists and educator ... Lees meer

At the University of Twente, we are pioneers AT infusing technology, science, and engineering with social sciences to impact the world around us. Our driving force as students, scientists and educators is a deep sense of connection with people who share a curious, entrepreneurial spirit. Lees Minder