Civiel ingenieurs spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen van infrastructuur en het duurzaam ondersteunen van menselijke ontwikkeling. Kwesties als bodem- en waterverontreiniging, gebrek aan toegang tot veilig drinkwater en niet-duurzaam gebruik van hulpbronnen blijven grote obstakels voor wereldwijde duurzaamheid, terwijl de groeiende dreiging van klimaatverandering en problemen als gevolg van snelle verstedelijking nieuwe uitdagingen vormen.
Infrastructuur- en milieutechniek is een zeer interdisciplinair vakgebied dat alles omvat, van verkeers- en wegenbouw, stedelijk metabolisme en watersysteemtechniek tot geotechniek en milieutechniek. Investeringen in infrastructuur maken ook een aanzienlijk deel uit van de wereldeconomie. Veilige, economische en duurzame ontwikkeling is daarom sterk afhankelijk van de voortdurende vooruitgang van civieltechnische technologieën.
Het programma is een antwoord op deze enorme maatschappelijke behoefte aan gekwalificeerde competentie in de planning, het ontwerp, de bouw en het onderhoud van infrastructuursystemen. Het bevordert de persoonlijke ontwikkeling van de kennis, vaardigheden en attitudes die nodig zijn om als professioneel ingenieur in het veld aan de slag te gaan.
Dit programma bereidt je voor op een langdurige professionele carrière in het veld, met een uitgebreide focus op vaardigheden, waaronder planning, constructie en operationele processen, het vermogen om methodisch en in teams te werken, projectwerk te leiden en resultaten te presenteren, om kritisch te beoordelen en technische oplossingen te ontwikkelen en moderne technische hulpmiddelen te gebruiken. Je maakt gebruik van real-case scenario's van de industrie en de samenleving en profiteert van uitstekende verbindingen met nationale en internationale industriële partners.
Kernonderwerpen die in het programma worden behandeld, zijn onder meer duurzaam milieu en watersysteemtechniek, evenals cursussen over onderwerpen als afvalwater, verkeer en wegenbouw, stedelijk metabolisme, geotechniek en meer.
Zweden wordt omringd door een van 's werelds meest gevoelige oceaanomgevingen, met een fragiele en complexe landmassa, wat resulteert in enkele van de strengste milieu- en bouwvoorschriften ter wereld. Hierdoor geniet Zweden een uitstekende reputatie op het gebied van infrastructuur en milieutechniek, en biedt dit programma een internationaal uniek profiel. We zijn nauw verbonden met verschillende grote, actieve onderzoeksprojecten en de meerderheid van onze faculteit is ook sterk betrokken bij onderzoek.
De integratie van beroepservaring in het onderwijs is een belangrijk onderdeel van het programma en na het afstuderen ben je zeer goed voorbereid om de markt te betreden in een professionele rol.
Carrière
Civiel- en milieu-ingenieurs met een sterke achtergrond in zowel infrastructuur als milieutechniek zijn gewild en zullen dat ook in de toekomst zijn, zowel nationaal als internationaal. Onze vorige studenten hebben een hoge mate van inzetbaarheid gehad binnen bedrijven als; Sweco, Skanska, NCC, Veolia, Göteborg kretslopp och vatten en Trafikverket, om er maar een paar te noemen.
In Zweden zijn veel grote infrastructuurprojecten gepland, waaronder de aanleg van wegen en spoorwegen, verkeersplanning, modernisering van drinkwater- en afvalwaterinstallaties en sanering van verontreinigde locaties. Andere werkvelden zijn; de bescherming van bodem- en watervoorraden, de fundering van constructies en gebouwen, tunnels en het ontwerp van drinkwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties en distributiesystemen.
Aanpassing aan klimaatverandering en verstedelijking zal de behoefte nog verder vergroten. Internationaal is er een enorme blijvende behoefte aan competente ingenieurs in deze sector, zowel binnen als misschien zelfs meer buiten Europa.
Met een master Infra- en Milieutechniek werk je meestal met ontwerp, onderhoud, constructie en onderzoek op het gebied van civiele en milieutechniek. Anderen kunnen toezichthoudende of administratieve functies krijgen, vooral op internationaal niveau.
Algemene toelatingseisen
Een bachelordiploma in wetenschap, techniek, technologie of architectuur
Om te voldoen aan de algemene toelatingseis voor een masteropleiding bij Chalmers (op gevorderd niveau/de tweede cyclus), moet de kandidaat-student in het bezit zijn van een diploma dat gelijkwaardig is aan een Zweeds bachelordiploma (minimaal 3 jaar, 180 Zweedse studiepunten voor hoger onderwijs) in wetenschap, techniek, technologie of architectuur.
Alle aanvragers moeten hun formele academische kwalificaties documenteren om te bewijzen dat ze in aanmerking komen. Alleen documentatie van internationaal erkende universiteiten wordt goedgekeurd door de Zweedse Raad voor Hoger Onderwijs, die de website universityadmissions.se beheert.
Indien een aanvrager tevens houder is van een tweede graad zoals een masterdiploma, dat kan zijn om aan bepaalde (vak)eisen te voldoen, kan deze niet alleen worden gebruikt om aan de algemene ingangseis te voldoen.
In je laatste jaar Bachelor Studies
Studenten in hun laatste studiejaar die nog geen documentatie van hun binnenkort te behalen diploma hebben, kunnen worden geaccepteerd.
Beperkingen
Graden die op elkaar zijn geconstrueerd, kunnen niet uit hetzelfde vak bestaan
Kandidaten die voldoen aan de algemene ingangseisen van de tweede cyclus (masterniveau) en eventueel aan specifieke toelatingseisen kunnen worden toegelaten tot een masteropleiding. Aanvragers kunnen niet als ongekwalificeerd worden beoordeeld in de kwalificerende academische verdiensten, waaronder cursussen uit het programma van het programma in die programma's waarvoor ze zich hebben aangemeld, als dat gebeurt.
Vakken die zijn opgenomen in een behaalde graad van de eerste cyclus (bachelorniveau) of beroepskwalificatie van ten minste 180 cr. (180 pk) of de gelijkwaardige buitenlandse kwalificatie die een voorwaarde is voor de masterkwalificaties, mogen niet worden opgenomen in de hogere kwalificaties. Dit geldt ook voor vooropleidingsonderdelen voor masteropleidingen, ongeacht of deze zijn opgenomen in de onderliggende kwalificatie. *
*) Lokaal kwalificatieraamwerk voor Chalmers University of Technology - kwalificaties voor de eerste en tweede cyclus.
Beperkingen voor burgers uit de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea)
Chalmers kan geen kandidaten met het staatsburgerschap van de Democratische Volksrepubliek Korea alleen toelaten tot een programma of cursus, als gevolg van Verordening (EU) 2017/1509 van de Raad van 30 augustus 2017 betreffende beperkende maatregelen tegen de Democratische Volksrepubliek Korea en tot intrekking van Verordening (EG) 329/2007.
Voor aanvragers met een dubbele nationaliteit, waarvan één van de Democratische Volksrepubliek Korea en de andere van een ander land, heeft het burgerschap van het andere land in dit opzicht voorrang.​