MSc in informatietechnologie (softwaresystemen)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het doel van zowel de MSc als het Postgraduate Diploma in Information Technology (Software Systems) is om software-engineers op te leiden. Het programma heeft betrekking op het gebruik en de toepassing van informatietechnologie bij het specificeren, ontwerpen, ontwikkelen en inzetten van software. Gedurende het hele programma implementeer je softwareoplossingen om praktische problemen te verhelpen en de theoretische concepten uit de colleges in praktijk te brengen.

Naast het bestuderen van kernsoftware-engineeringonderwerpen, zoals Java-programmering en UML-specificatie van objectgeoriënteerde systemen, volg je een aantal andere cursussen, zoals databases en netwerktoepassingen.

Januari nieuwkomers

Studenten die het programma in januari starten, moeten opmerken dat het slechts parttime werkt voor een proefschrift van 4 semesters (24 maanden) (maart tot augustus, 6 maanden) (totaal 30 maanden).

Studenten die zich inschrijven voor de intake-programma's van januari hoeven tijdens de zomervakantie niet op de campus te zijn.

Cursusinhoud

Voltijdstudenten volgen vier cursussen in semester 1 en nog eens vier in semester 2. Resultaten van deze onderzoeken bepalen of studenten doorgaan naar een individueel project van vier maanden dat leidt tot de MSc-graad.

Voor dit programma zijn de volgende vakgerichte cursussen verplicht:

 • Database- en informatiesystemen
 • Netwerk toepassingen
 • Onderzoeksmethoden en projectplanning

Studenten kunnen vervolgens kiezen uit vijf cursussen uit de volgende:

 • Computer Netwerkbeveiliging
 • Mobiele communicatie en programmering
 • Industriële programmering
 • Software Engineering Foundations
 • Geavanceerde software-engineering
 • Digitaal en kenniseconomie
 • Programmeren van computergames
 • F21AD Geavanceerd interactieontwerp
 • F21GA 3D-graphics en -animatie
 • F21RO Intelligente robotica

Naast deze geleerde cursussen, volgen studenten die de MSc-kwalificatie volgen een Masters-project, dat eindigt in een proefschrift.

Carrière

Nieuwe carrièrekansen en vooruitzichten voor loopbaanverbetering zijn beide uitstekend. De aanhoudende groei in nieuwe technologieën, netwerkdiensten, mobiele applicaties en handheld-apparaten in de industrie, de handel en de publieke sector verhoogt de vraag naar experts die softwaresystemen kunnen ontwerpen, implementeren en beheren.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad