MSc in informatica - Software- en servicearchitecturen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is computerwetenschappers op te leiden met een professionele kennis op basis van solide theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaardigheden om deel te nemen aan programma-ontwikkeling, in het ontwikkelen van informatiesystemen en systeembeheer op verschillende gebieden. De informaticus fungeert vaak als bemiddelaar tussen de klanten van informatiesystemen en de producenten. Op deze manier synthetiseert het werk van een computerwetenschapper de constructieve activiteit van ingenieurs met de algemene probleemoplossende houding van wiskundigen terwijl ze deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Onze programma's bieden studenten een brede opleiding in informatica in combinatie met gespecialiseerd werk in programmeertalen, cybersecurity, data science, web engineering, autonome systemen, multimedia-ontwerp, etc.

Studenten leren zowel de theorie als de methodieken en technieken in de ontwikkeling en implementatie van computersystemen. De meer praktische programmeercursussen worden ondersteund door verschillende cursussen in pure en toegepaste wiskunde en theoretische informaticaopleidingen in het hele curriculum.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die:

 • Wil deelnemen aan innovatief en goed gefundeerd onderwijs voor de volgende generatie service-ontwerpers en software-architecten die in staat zijn een nieuw softwaresysteem te ontwerpen en te engineeren.
 • Wilt u analyses uitvoeren om de overvloedige gegevens om ons heen te detecteren, ontdekken en beter te begrijpen die dagelijks worden gegenereerd door sociale media, productiesystemen, medische apparatuur, logistieke diensten en talloze anderen.
 • Wil een verantwoordelijke cybersecurity-specialist zijn met de juiste kennis en vaardigheden om een bijdrage te kunnen leveren om de digitale wereld veiliger te maken.

Met dit programma kunnen studenten:

 • Werk in teams om het softwareontwikkelingsproces (moderne en flexibele software-engineeringmethodieken geïntegreerd met ontwerpdenken en User-Centric / Service Design-methoden) van complexe informatiesystemen te begeleiden.
 • Verkrijg diepgaande technische vaardigheden op het gebied van schaalbare technieken voor gegevensverzameling en methoden voor gegevensanalyse. Ze leren hoe ze een reeks tools en technologieën kunnen gebruiken en ontwikkelen die gericht zijn op het vastleggen, verwerken, opslaan, overdragen, analyseren, visualiseren en gerelateerde concepten van gegevens (bijvoorbeeld gegevenstoegang, dataprijzen en gegevensprivacy).
 • Wees waardevol in open innovatieomgevingen waar verschillende aspecten (markt, gebruikers, sociale aspecten, mediatechnologieën) samenkomen, door hun multidisciplinaire houding.

Kracht van het programma

Het hoge opleidingsniveau wordt gegarandeerd door hooggekwalificeerd wetenschappelijk personeel. Lesgeven wordt ondersteund door moderne infrastructuur en goed uitgeruste computerlabs (kunstmatige intelligentie, databases en robotica). De bibliotheek van de faculteit bevat enkele duizenden delen. Hogere jaarstudenten en Ph.D. studenten helpen de eerstejaars studenten in een mentorsysteem om hun eerste uitdagingen aan de universiteit te overwinnen.

Naast het hoge niveau van de theoretische opleiding, biedt de relatie van de faculteit met het bedrijfsleven, de gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten up-to-date praktische kennis en ervaring voor de studenten. De faculteit heeft bilaterale overeenkomsten gesloten met tal van universiteiten in de wereld, waardoor studenten een of twee semesters kunnen studeren of kunnen deelnemen aan onderzoeksprojecten in een partnerinstelling.

Buitenschoolse niet-gegradueerde onderzoeksactiviteiten van de studenten worden ondersteund en begeleid door vooraanstaande wetenschappers van de faculteit. Deze studenten presenteren hun bevindingen op een conferentie die elk jaar door de faculteit wordt georganiseerd. Er worden ook workshops georganiseerd met internationale partners.

Carrièremogelijkheden

Software-ontwerpers zijn welkom in elke sector van de informatica. Banen worden aangeboden door grote internationale computerbedrijven, uitstekende bedrijven, banken, grote ondernemingen, overheidsinstellingen, softwareontwikkelingsbedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten waar ze zich kunnen bezighouden met de voorbereiding van geïntegreerde gegevensverwerkingssystemen, elektronische handelstransacties en elektronische geldoverdrachten. het oplossen van telecommunicatieproblemen (netwerken, programmeren van mobiele telefoons), het uitvoeren van beeldherkenning, computerondersteund ontwerp, beeldverwerking of het voorbereiden van multimediatoepassingen.

Vacature voorbeelden
 • Software- en dienstenontwerper
 • Software architect
 • Informatie systeem architect
 • Systeemontwerper / ingenieur

Toelatingseisen

Toelatingseisen

BSc-diploma Computerwetenschappen behalen of in totaal 60 ECTS-credits behalen in informatica en wiskundige vakken tijdens een afgeronde bacheloropleiding met betrekking tot computerwetenschappen.

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): B2
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): B2

Verdere Reacties:

Minimaal Engels niveau Engels vereist. Engelstalige examens hebben de voorkeur (maar niet verplicht) en elk certificaat wordt geaccepteerd.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Middelbare school diploma
 • Bachelor-niveau
 • Transcript of records
 • CV
 • Motivatiebrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort
 • Paspoort foto
 • Medisch attest
 • Taal certificaat
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder