MSc in hedendaagse geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma geeft je een uitgebreid inzicht in de toenemend wereldwijde ervaring van de mensheid in de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Wat heeft het meest recente verleden teweeggebracht? Heeft het einde van de Koude Oorlog een 'nieuwe wereldorde' gecreëerd? Is 9/11 onze wereld voor altijd veranderd? Is globalisering de dominante kracht van onze tijd of is er een terugkeer naar het nationalisme? Door dergelijke vragen kritisch en analytisch te onderzoeken, heb je een unieke kans om het heden door het recente verleden te begrijpen.

Dit programma leert je het onderscheidend vermogen van de hedendaagse geschiedenis, het gebruik van bronnen (bijv. Radio, televisie, film, op internet gebaseerde bronnen, zoals de 'Wikileaks', enz.) En de methodologie ervan te waarderen.

Hedendaagse geschiedenis is uniek omdat het een studie van het verleden biedt, ondersteund door mondelinge, niet alleen geschreven, bronnen, waaronder interviews, film en geluidsdocumenten. Studenten zullen ook kennismaken met het belangrijke proces van het blootleggen van nog steeds geheime archieven en materialen en vertrouwd te maken met het proces van derubricering.

Breed scala aan expertise

Studenten profiteren van de ervaring en methodologisch verschillende benaderingen van de hedendaagse geschiedenis van meer dan 40 internationaal erkende experts. Om er maar een paar te noemen, onze medewerkers zijn gespecialiseerd in politieke geschiedenis, cultuurgeschiedenis, sociale geschiedenis, economische geschiedenis, militaire geschiedenis, kolonialisme en postkolonialisme, gendergeschiedenis en intellectuele geschiedenis. Daarnaast zullen studenten de gelegenheid hebben om passende cursussen te volgen op andere scholen, bijvoorbeeld die van sociale en politieke wetenschappen en van literatuur, talen en culturen.

Onze medewerkers die gespecialiseerd zijn in de hedendaagse geschiedenis, omvatten niet alleen elke denkbare disciplinaire benadering van de geschiedenis, maar ook bijna elke geografische regio op de wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Afrika en Azië. We zijn daarom in staat om een ​​programma af te leveren dat de toenemend inter- en transnationale, en zelfs wereldwijde ervaring van de mensheid in de twintigste en eenentwintigste eeuw benadrukt. Studenten zullen in staat zijn om deze unieke geschiedenisperiode te bestuderen binnen een reeks uiteenlopende onderwerpen, waaronder de oorlogen van de 20e en 21e eeuw, burgerrechten, dekolonisatie, mensenrechten en sociale herinnering, cinema, misdaad, gender, etniciteit, klasse en de digitale wereld.


Programmastructuur

Je hebt een reeks cursussen waaruit je kunt kiezen, zodat je je studie kunt afstemmen op je interesses en ambities.

De MSc duurt 12 maanden van september tot eind augustus in het volgende jaar. Om een ​​MSc te behalen, moet je de cursus en een proefschrift voltooien.

De geleerde cursussen zijn in totaal 120 studiepunten waard en worden voornamelijk beoordeeld aan de hand van essays en geschreven werk. Mits u de vereiste norm bereikt, gaat u van mei tot augustus over op een periode van individueel onderzoek, resulterend in een eindverhandeling ter waarde van nog eens 60 studiepunten.

Onderwezen cursussen

Je neemt verschillende cursussen in twee semesters van het lesgeven, inclusief drie verplichte vakken en een reeks optionele cursussen.

Proefschrift

Je gaat een onderzoeksproject starten en een dissertatie maken die half augustus wordt ingediend op een toegewezen datum.


Toelatingseisen

Lees meer over de toelatingscriteria en vereiste kwalificaties voor de MSc in de hedendaagse geschiedenis.

Je hebt een Britse 2: 1 graad, US GPA 3.4 of een ander internationaal equivalent, nodig in een onderwerp dat gerelateerd is aan dit programma. Relevante ervaring of professionele of andere kwalificaties worden ook overwogen.

Gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties

Leidraad voor de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties wordt verstrekt door het International Office. Als u twijfelt over de gelijkwaardigheid van uw diploma, geeft het International Office informatie per land.

Engelse taalvereisten

Als u niet uit een Engelstalig Engelstalig land komt, zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration, moet u een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van uw gesproken en geschreven Engels.

  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Je Engelse taalkwalificatie mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als alternatief kunnen we mogelijk ook een diploma accepteren dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekende meerderheid voor toegang (zoals gedefinieerd door UK Visas


Careers

Onze studenten hebben verschillende loopbaanpaden voor ogen.

Veel studenten voelen zich aangetrokken tot de MSc in de hedendaagse geschiedenis als een geavanceerde kwalificatie die wordt gewaardeerd door een reeks werkgevers; een meer gespecialiseerde aanvulling op hun niet-gegradueerde opleidingen die hen zouden kunnen onderscheiden in een drukke arbeidsmarkt. Anderen zijn geïnteresseerd in het nastreven van academische carrières op lange termijn en zien de MSc als voorbereiding op een PhD, terwijl sommigen een academische carrière als een mogelijkheid overwegen en de MSc gebruiken om vast te stellen of het de juiste carrièrekeuze is.

Terwijl sommige van onze studenten gaan studeren voor hun doctoraten, hetzij in Edinburgh of op andere universiteiten, gaat de meerderheid door naar een carrière op verschillende gebieden. De MSc zou kunnen leiden naar een loopbaan in de culturele sector, maar een diploma uit Edinburgh zal door werkgevers op veel gebieden worden gerespecteerd. De combinatie van vaardigheidstrainingen, gespecialiseerde seminars en onafhankelijk onderzoek biedt studenten overdraagbare vaardigheden die gunstig zijn voor alles wat ze uiteindelijk doen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder