MSc in groene en duurzame chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in duurzame chemie in ons interdisciplinaire programma.

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Duur: 1 jaar voltijds
 • Wijze van studeren: voltijds
 • Toelatingseisen: 2: 1 met aanzienlijk chemisch gehalte (of internationaal equivalent)
 • IELTS: 6.0 met minstens 5,5 in elk element
 • VK / EU kosten: £ 8010
 • Internationale kosten: £ 24390
 • Startdatum: september
 • Cursuslocatie: Universiteitspark
 • School / Afdeling: Wetenschap, Chemie

Overzicht

Belangrijkste feiten

 • Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in duurzame chemie
 • Profiteer van faciliteiten van wereldklasse en onze sterke banden met de industrie
 • Leer van de experts van ons interdisciplinaire programma

Ontdek groene en duurzame chemie

Chemie speelt een sleutelrol in onze zoektocht naar betere medicijnen om de gezondheidszorg in een vergrijzende bevolking te verbeteren, naar veiligere agrochemicaliën om de voedselproductie voor een groeiende bevolking te ondersteunen, en naar geavanceerde materialen voor nieuwe technologieën. Ons doel is ervoor te zorgen dat chemie duurzaam is.

Maak deel uit van een nieuwe generatie wetenschappers die wordt opgeleid om de innovatieve duurzame hulpbron en energie-efficiënte oplossingen te vinden die een lage milieu-impact hebben, sociale verantwoordelijkheid tonen en een positieve bijdrage leveren aan economische groei.

Ontdek vele aspecten van moderne duurzame chemie, waaronder:

 • feedstocks
 • Energie
 • Duurzame synthese (inclusief biokatalyse)
 • Industrieel procesontwerp

Je ontwikkelt een uitstekende kennis van hedendaagse methoden van synthese, analyse en procesontwerp geoptimaliseerd voor zowel energie- als reactiemassa-efficiëntie.

Zelf uit te rusten met de tools om kritisch te vergelijkbare reactie evalueren Pathways en beslissingen te nemen in het ontwerp van efficiënte chemische processen om de farmaceutische, agrochemische en andere chemische gebruikende sectoren.

Leer van de experts in dit interdisciplinaire programma dat gebruikmaakt van sterke gevestigde banden tussen de School of Chemistry, de Faculteit Ingenieurswetenschappen en de Nottingham Business School.

Doe origineel onderzoek

Een hoogtepunt van de cursus is een zomeronderzoeksproject van twee maanden met 60 studiepunten in origineel experimenteel werk.

Je wordt begeleid door een of meer academische medewerkers en wordt lid van een actieve onderzoeksgroep.

Projecten worden meestal geselecteerd in maart en na achtergrondliteratuuronderzoek en -planning via de nauw gekoppelde 20-credit module Onderzoeksplanning en -beheer begint het experimentele werk aan het project in juni.

Cursus structuur

Kern

 • Innovatie en technologieoverdracht
 • Inleiding tot duurzaamheid
 • Energie en grondstoffen
 • Duurzame synthese: biologische benaderingen
 • Duurzame synthese: chemische benaderingen
 • Van bank tot bank
 • Duurzaamheid in actie
 • Chemie in silico
 • Sustainability Research Project
 • Onderzoeksplanning en -beheer

U kunt 20 studiepunten van optionele modules kiezen. Deze kunnen afkomstig zijn van de School of Chemistry of van een andere school / afdeling.

Het bovenstaande is een voorbeeld van de typische modules die we aanbieden, maar is niet bedoeld om te worden opgevat en / of gebruikt als een definitieve lijst van de modules die in een bepaald jaar beschikbaar zullen zijn. Deze cursuspagina kan gedurende de cursus worden bijgewerkt, omdat modules kunnen veranderen als gevolg van ontwikkelingen in het curriculum of vanwege de onderzoeksbelangen van het personeel.

Lesmethoden en evaluatie

Deze graad is een eenjarig, voltijds programma, bestaande uit lezingen, workshops, seminars en een experimenteel onderzoeksproject.

Beoordelingen vinden plaats door middel van cursussen gedurende het hele jaar en tijdens examens, die meestal plaatsvinden in januari en mei of juni van elk jaar.

uitrusting

Veel van onze masterstudenten doen onderzoek in het GlaxoSmithKline Carbon Neutral Laboratory dat in 2017 aan de universiteit is geopend.

Het bekroonde gebouw, ontworpen om de CO2-uitstoot van de bouw te compenseren, toont onze toewijding aan duurzame chemie en biedt uitstekende faciliteiten voor onze studenten en onderzoekers.

Het gebouw huisvest ongeveer 100 onderzoekers met speciale instrumentkamers.

Het gebouw van de School of Chemistry op University Park Campus biedt ook laboratorium- en onderwijsruimte.

Carrière en professionele ontwikkeling

Careers

 • Er wordt gedacht dat een gemiddeld Chinees huishouden tegen 2040 bijna twee keer zoveel elektriciteit zal verbruiken als vandaag (World Energy Outlook 2017)
 • De marktgroei in de chemische industrie zet door. Verwacht wordt dat het in India $ 20 miljard zal bereiken tegen 2025 (Invest India)
 • Een groeiende wereldbevolking zou kunnen leiden tot een marktkans van $ 12 biljoen in voedsel en landbouw; steden; energie en materialen; en gezondheid en welzijn (UK Chemistry Growth)

Wat deze statistieken uit rapporten ons vertellen, is dat chemie een centrale rol speelt bij het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen ter wereld. Het is een spannende tijd om lid te worden van de branche, waar u het verschil kunt maken.

Afgestudeerden van onze masteropleidingen kunnen een aantal wetenschappelijke carrières verwachten, waaronder verder onderzoek op doctoraal niveau en werkgelegenheid bij bedrijven in de chemische, materialen-, biotechnologie- en farmaceutische sector.

Sterke industriële banden, waaronder industriële deelname aan de levering van materiaal en mogelijkheden om industrieel ondersteunde onderzoeksprojecten uit te voeren, zullen uw inzetbaarheid verder verbeteren.

Andere afgestudeerden kiezen ervoor om door te gaan naar een promotieonderzoek in een gerelateerd vakgebied aan de Universiteit van Nottingham of aan andere universiteiten.

Gemiddeld beginsalaris en loopbaanontwikkeling

97,4% van de postdoctorale studenten van de School of Chemistry verzekerde werk of verdere studie binnen zes maanden na afstuderen. £ 29,301 was het gemiddelde startsalaris, met het hoogste £ 37.000. *

* Bekende bestemmingen van voltijdse postdoctorale studenten die beschikbaar waren voor werk, 2016/17. Lonen worden berekend op basis van de mediaan van degenen met een voltijdbetaalde baan in het VK.

Careers ondersteuning en advies

We bieden individuele loopbaanondersteuning voor alle postdoctorale studenten, ongeacht je opleiding, studierichting of toekomstige loopbaanplannen.

Je hebt tijdens je studie en na je afstuderen toegang tot onze Carrière- en inzetbaarheidsservice. Deskundig personeel helpt u bij het onderzoeken van carrièremogelijkheden en vacatures, het opbouwen van uw CV of CV, het ontwikkelen van uw interviewvaardigheden en het ontmoeten van werkgevers.

Meer dan 1500 werkgevers adverteren afgestudeerde banen en stages via onze online vacatureservice. We organiseren regelmatig carrièrebeurzen, waaronder gespecialiseerde beurzen voor verschillende sectoren.

Honoraria en financiering

Bijkomende kosten

Als student van deze cursus verwachten we geen extra hoge kosten, naast je collegegeld en kosten voor levensonderhoud. Je zou toegang moeten hebben tot de meeste boeken die je nodig hebt via onze bibliotheken, hoewel je misschien je eigen kopieën wilt kopen die je in je budget zou moeten opnemen. Essentiële veiligheidsuitrusting wordt verstrekt.

Beurzen en beurzen

Overheidsleningen voor mastercursussen

Leningen voor masterstudenten tot £ 10.906 zijn beschikbaar voor cursussen voor onderwezen en onderzoeksmasters. Aanvragers moeten gewoonlijk in het VK of de EU wonen.

Internationale en EU-studenten

Masters-beurzen zijn beschikbaar voor internationale en EU-studenten uit een breed scala van landen en studiegebieden. Je moet al een aanbod hebben om in Nottingham te studeren. Let op de sluitingsdata om ervoor te zorgen dat je je voldoende tijd aanmeldt voor je cursus.

ontkenning

Dit online prospectus is opgesteld vóór het academisch jaar waarop het van toepassing is. Alles is in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de informatie accuraat is op het moment van publiceren, maar wijzigingen (bijvoorbeeld naar cursusinhoud) zullen waarschijnlijk plaatsvinden gezien het interval tussen het publiceren en het begin van de cursus. Het is daarom erg belangrijk om deze website te controleren op eventuele updates voordat u zich aanmeldt voor de cursus waar er een interval is tussen het lezen van deze website en het solliciteren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modellin ... Lees meer

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modelling and beyond. We work closely with industry on the training of the next generation of scientists and collaborate worldwide to ensure our research has a major societal impact. The Faculty of Science comprises seven schools and has strong links with the School of Life Sciences and School of Veterinary Medicine and Science. Schools from within the faculty also collaborate with those from the University's other faculties to form various research centres and research institutes. Lees Minder
Nottingham , Sutton Bonington , Nottingham + 2 Meer Minder