MSc in geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De aangeleerde MSc in History biedt je de mogelijkheid om geschiedenis te studeren op een gevorderd niveau door middel van cursussen en onafhankelijk onderzoek.

Je zult je kennis en begrip vergroten van geselecteerde onderwerpen in de geschiedenis, en je vaardigheden verbeteren in onafhankelijk onderzoek, kritische analyse en zowel mondelinge als schriftelijke presentaties. Je hebt een reeks cursussen waaruit je kunt kiezen, zodat je je studie kunt afstemmen op je interesses en ambities.

Breed scala aan expertise

De Universiteit van Edinburgh is de thuisbasis van een van de grootste groepen historici in het Verenigd Koninkrijk. Onze onderzoeksinteresses en de cursussen die we aanbieden beslaan zowat elk belangrijk gebied van historisch onderzoek.

Als student op de MSc in Geschiedenis kun je optimaal van deze breedte profiteren, door het bestuderen van het middeleeuwse Schotland, het revolutionaire Amerika, het moderne India en nog veel meer.

Internationale reputatie

Je studeert aan de School of History, Classics and Archaeology en je zult profiteren van seminars van kleine groepen en individueel toezicht van nationaal en internationaal bekende historici.


Programmastructuur

Het programma omvat twee semesters van lesgeven, gevolgd door een individueel onderzoeksproject.

De MSc duurt 12 maanden van september tot eind augustus in het volgende jaar. Om een ​​MSc te behalen, moet je de cursus en een proefschrift voltooien.

De geleerde cursussen zijn in totaal 120 studiepunten waard en worden voornamelijk beoordeeld aan de hand van essays en geschreven werk. Mits u de vereiste norm bereikt, gaat u van mei tot augustus over op een periode van individueel onderzoek, resulterend in een eindverhandeling ter waarde van nog eens 60 studiepunten.

Onderwezen cursussen

Je neemt verschillende cursussen in twee semesters van het lesgeven, inclusief twee verplichte cursussen en een reeks optionele cursussen.

Proefschrift

Je gaat een onderzoeksproject starten en een dissertatie maken die half augustus wordt ingediend op een toegewezen datum.


Toelatingseisen

Lees meer over de toelatingscriteria en vereiste kwalificaties voor de MSc in de geschiedenis.

Je hebt een Britse 2: 1 graad, US GPA 3.4 of een ander internationaal equivalent, in geschiedenis of andere humaniora of sociale wetenschappen met een belangrijke historische component.

Relevante ervaring of professionele of andere kwalificaties worden ook overwogen.

Gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties

Leidraad voor de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties wordt verstrekt door het International Office. Als u twijfelt over de gelijkwaardigheid van uw diploma, geeft het International Office informatie per land.

Engelse taalvereisten

Als u niet uit een Engelstalig Engelstalig land komt, zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration, moet u een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van uw gesproken en geschreven Engels.

  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Je Engelse taalkwalificatie mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als alternatief kunnen we mogelijk ook een diploma accepteren dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekende meerderheid voor toegang (zoals gedefinieerd door UK Visas


Careers

Onze studenten hebben verschillende loopbaanpaden voor ogen.

Veel studenten worden aangetrokken door de MSc in de geschiedenis als een geavanceerde kwalificatie die kan worden gewaardeerd door een aantal werkgevers; een meer gespecialiseerde aanvulling op hun niet-gegradueerde opleidingen die hen zouden kunnen onderscheiden in een drukke arbeidsmarkt. Anderen zijn geïnteresseerd in het volgen van academische carrières en zien de MSc als voorbereiding op een doctoraat, terwijl sommigen een academische carrière als een mogelijkheid overwegen en de MSc gebruiken om vast te stellen of het de juiste carrièrekeuze is.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder