MSc in gebouwinformatie Modellering Projectbeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus wordt gegeven door industriële beoefenaars en brengt ervaringen uit de praktijk naar de klas.

Cursusinhoud

De nadruk van de cursus ligt op projectmanagement met behulp van het modelleringsproces voor gebouwinformatie. Dit geeft je de kans om je carrière vooruit te helpen - vanuit managementperspectief, niet alleen in de bouw, maar ook in andere sectoren. We leren de principes van projectmanagement tijdens het gebruik van modellering van gebouwinformatie.

De omgeving

Je zit in een klas van ongeveer 50 als je een voltijdstudent bent, naast mensen uit plaatsen zoals India, China, Vietnam en Egypte. Ons onderwijs begint in de middag, omdat we weten dat sommigen van jullie tijd moeten vrijmaken om deel te nemen aan de lessen. Je hebt de prachtige nieuwe Graduate School tot je beschikking, evenals de faciliteiten binnen de school.

Waar ga je naartoe komen?

De cursus heeft alles te maken met het in evenwicht houden van theorie en praktijk. Als onderdeel van je studie hoor je zowel beoefenaars als academici. Je hebt de mogelijkheid om een driedaagse studiereis in Londen te maken en een 10-daagse studiereis naar Toronto, Canada. U krijgt een inzicht in hoe industriële bedrijven werken en een voet tussen de deur met die bedrijven die altijd geïnteresseerd zijn in afgestudeerden van Queen.

Informatie over het modelleren van projectinformatie Projectmanagement Hoogtepunten

Let op: aanvragen voor deze cursus, die na 30 juni worden ontvangen, worden mogelijk niet geaccepteerd. Een aanbetaling is vereist om een plaats te beveiligen.

Professionele accreditaties

MSc (technisch en niet-technisch) Dit diploma is geaccrediteerd omdat het voldoet aan de vereisten voor verder leren voor een Chartered Engineer (CEng) voor kandidaten die al een gedeeltelijke CEng geaccrediteerde undergraduate first degree hebben behaald. Zie www.jbm.org.uk voor meer informatie. Het diploma is geaccrediteerd door - Chartered Institute of Building (CIOB) Het diploma is bezig met het behalen, maar heeft nog niet verkregen, accreditatie van het volgende: The Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS)

Ervaring van studenten

Het programma onderscheidt zich ook doordat het een van de weinige Building Information Modeling MSc is die zich richt op projectmanagement in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Verder wordt het programma geleverd door een mix van onderzoeksgeoriënteerde academici en professionals uit de industrie, die allemaal werken binnen de opdracht van projectmanagement en / of het bouwen van informatiemodellering.

Met de ontwikkeling van Building Information Modeling (BIM) binnen de gebouwde omgeving, is het nu hard op weg om de norm te worden. Dit programma biedt zowel nieuwe als ervaren projectmanagers de nodige vaardigheden in BIM om bouwprojecten effectief te coördineren en te leveren.

Tara Brooks

Programmadirecteur

Cursus details

Het programma wordt gedurende twee dagen per week op maandag en dinsdag afgeleverd voor een volledige bezorging en op 1 dag per week voor deeltijdstudenten (maandag voor het eerste jaar, dinsdag voor het tweede jaar). Negen modules van in totaal 180 CATS-punten zijn inbegrepen voor levering, zonder optionele modules.

Lezingen worden gegeven door op de industrie georiënteerde docenten en externe deskundigen op het gebied van projectbeheer en modellering van gebouwinformatie. Beoordeling is gesplitst ongeveer 75/25, in het voordeel van cursussen, met examens in januari en mei:

 • Modellering van gebouwinformatie in de praktijk (10 CATS-punten)
 • Bouwwet 1: verbintenissenrecht, onrechtmatige daad en bewijs (10 CATS-punten)
 • Ontwerpcoördinatie (10 CATS-punten)
 • Aanbesteding en contractbeheer (20 CATS-punten)
 • Projectcoördinatie, planning en controle (10 CATS-punten)
 • Onderzoeksmethoden voor managers (10 CATS-punten)
 • Strategisch management en BIM-integratie (20 CATS-punten)
 • Technische BIM-implementatie (30 CATS-punten)

Lesuren

Semesters 1-2: maandag en dinsdag, 12 weken per semester, lezingen van 13.00 uur tot 19.30 uur. Omvat teamwork voor het voorbereiden van cursussen buiten de collegetijden, en kan betrekking hebben op optionele zelf gefinancierde Britse / internationale studiereizen.

Carriere vooruitzichten

Invoering

Er zijn uitstekende carrièremogelijkheden voor onze afgestudeerden als projectmanagers, BIM-coördinatoren, contractmanagers, BIM-implementatiemanagers, ontwerpmanagers, projectarchitecten, projectingenieurs, planners, enz., Binnen projectmanagement consultants, bouwbedrijven, projectontwikkelaars en overheidsinstellingen, onder anderen. Afgestudeerden zijn ook goed voorbereid op promotieonderzoek, wat kan leiden tot een loopbaan in onderzoeksinstellingen en universiteiten.

Waar zou je over vijf jaar kunnen zijn?

Waar wil je zijn? Dit programma opent deuren, niet alleen in de bouw, maar ook in andere industrieën. Omdat het een toegewijd projectmanagementprogramma is, kunt u overal ter wereld werken, met iedereen die op zoek is naar een op gebouwinformatie gericht gezichtspunt.

De postdoctorale studenten van Queen profiteren van buitengewone voordelen. Unieke initiatieven, zoals Degree Plus en Researcher Plus, versterken onze inzet voor inzetbaarheid, terwijl innovatieve leiderschaps- en executive-programma's naast sterlingintegratie met bedrijfsexperts onze studenten helpen om belangrijke leiderschapsposities te verwerven, zowel nationaal als internationaal.

Beoordeling

Aan de cursus gerelateerde beoordelingen worden hieronder beschreven:

 • Schriftelijke rapporten
 • presentaties
 • Computer-gebaseerde programma's
 • Schriftelijke papers
 • 60-credit, 18.000-20.000 woordverhandeling

Toegangsvereisten

Afstuderen

 • Normaal gesproken is het een 2.2 Honours diploma in een relevante discipline, bijv. Architecture, Engineering of Social Science, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit.
 • Kandidaten met relevante werkervaring zullen van geval tot geval in overweging worden genomen. De Erkenning van Prior Learning Policy van de universiteit biedt richtlijnen voor de beoordeling van ervaringsleren (RPEL).

Internationale studenten

Raadpleeg de specifieke informatie voor uw land voor informatie over internationale kwalificatie-equivalenten.

Engelse Taalvereisten

Bewijs van een IELTS * -score van 6,5, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist. * Genomen in de afgelopen 2 jaar

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan deze opleiding begint, biedt INTO Queen's University Belfast een scala aan Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engelse bekwaamheid voor toelating tot dit niveau te verbeteren.

 • Academisch Engels: een intensieve cursus Engels en studievaardigheden voor een succesvolle universitaire studie op opleidingsniveau.
 • Pre-sessioneel Engels: een korte intensieve academische cursus Engels voor studenten die een opleiding volgen aan Queen's University Belfast en die hun Engels moeten verbeteren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Lees Minder