MSc in geavanceerde procestechniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Advanced Process Engineering MSc houdt zich bezig met het ontwerp, de werking, optimalisatie en controle van alle soorten chemische, fysische en biologische processen door middel van systematische computerondersteunde benaderingen. De cursus voorziet afgestudeerden en praktiserende ingenieurs van de technische kennis en vaardigheden om grote technische uitdagingen op te lossen tijdens procesontwerp, bediening en controlefasen. Het richt zich ook op de ontwikkeling van concepten, methodologieën en modellen, zowel prestatievoorspelling van het technische systeem om het investeringsbesluitvormingsproces te ondersteunen. Als gevolg hiervan zijn Cranfield-afgestudeerden enkele van de meest wenselijke ter wereld voor werving.

Cursus structuur

Het onderwezen programma voor de MSc in Advanced Process Engineering wordt geleverd van oktober tot februari en bestaat uit zes verplichte lesmodules en twee keuzemodules om uit een keuze uit drie te kiezen. Studenten van het deeltijdprogramma voltooien alle verplichte modules op basis van een flexibel schema dat wordt overeengekomen met de cursusdirecteur.

Individueel project

Met het individuele onderzoeksproject kunt u dieper ingaan op een specifiek interessegebied. Aangezien ons academisch onderzoek zo nauw verbonden is met de industrie, is het gebruikelijk dat onze industriële partners reële praktische problemen of ontwikkelingsgebieden voorstellen als mogelijke onderzoeksonderwerpen. Het individuele onderzoeksproject vindt plaats tussen april en augustus.

Groepsproject

Het Groepsproject, dat loopt van februari tot april, stelt je in staat om de vaardigheden en kennis die tijdens de cursusmodules zijn ontwikkeld, in de praktijk in de praktijk om te zetten en tegelijkertijd overdraagbare vaardigheden te verwerven in projectbeheer, teamwerk en onafhankelijk onderzoek. Het groepsproject wordt meestal gesponsord door industriële partners die specifieke problemen in verband met hun fabrieksactiviteiten bieden. Projecten vereisen over het algemeen dat de groep een oplossing biedt voor het operationele probleem. Potentiële toekomstige werkgevers waarderen deze ervaring. Dit groepsproject wordt gedeeld door de MSc in Process Systems Engineering en andere cursussen, wat het extra voordeel oplevert van het verkrijgen van nieuwe inzichten, denkwijzen, ervaring en vaardigheden van studenten met andere achtergronden.

Toekomstige carriëre

Er is veel vraag naar specialisten in procestechniek met diepgaande technische kennis en praktische vaardigheden. Het door de industrie geleide onderwijs maakt onze afgestudeerden tot de meest wenselijke voor werving in deze sector. Succesvolle afgestudeerden hebben een loopbaan kunnen volgen of verbeteren op verschillende belangrijke gebieden, zoals: ingenieursconsultants, postdoctoraal onderzoeksmedewerker, onderwijsassistent, PhD-onderzoeker, onderzeese ingenieur, senior ingenieur, telecommunicatie-ingenieur, procesingenieur, lay-out en materiaalstroomingenieur, Process Project Engineer, Project & Continuous Improvement Engineer, Senior System Engineer, Lead Storage Engineer.

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours diploma in een relevant onderwerp of een gelijkwaardige internationale kwalificatie of relevante werkervaring. Je kunt ook in aanmerking komen voor ons Pre-Master Engineering-programma.

ATAS-certificaat

Studenten die een visum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten mogelijk een ATAS-certificaat aanvragen om deze cursus te kunnen volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder