MSc in geavanceerde lichtgewicht en samengestelde structuren

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Er zijn geen andere cursussen die gespecialiseerde training bieden voor het ontwerpen en analyseren van geavanceerde lichtgewichtconstructies in de lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, scheepvaart en hernieuwbare energie. Dit is met betrekking tot structurele integriteit en gezondheidsmonitoring gedurende de levensduur, die kan worden afgestemd op uw ambities in de loopbaan.

Deze cursus wordt geleverd met een unieke focus op uitdagingen en aandachtspunten in de industrie en voorziet u van sterke experimentele, numerieke en analytische vaardigheden in structurele mechanica voor zowel composiet als metalen componenten. Dit zal je helpen om deze kennis praktisch toe te passen om echte technische problemen op te lossen.

Voor wie is het?

Studenten die zich inschrijven hebben verschillende achtergronden. Velen hebben specifieke loopbanen in het achterhoofd, zoals werken in automobiel- of ruimtevaartdisciplines (constructief ontwerp of crashbeveiliging), materiaalontwikkeling voor defensietoepassingen of werken op het gebied van ontwikkeling van numerieke codes / consultancy.

Waarom deze cursus?

Het ontwerpen van geavanceerde structuren door middel van de nieuwe, lichtgewicht materialen is een van de belangrijkste activerende technologieën voor zowel de lucht- en ruimtevaart- als de automobielsector om aan te sluiten bij de nationale doelstellingen voor de reductie van koolstof. Bij het verminderen van inherent constructiegewicht is het essentieel om de veiligheid niet in gevaar te brengen, aangezien structurele integriteit en ontwerpen voor botsbestendigheid belangrijke drijfveren voor ontwerpen worden.

Inzicht in hoe aluminium of composietstructuren en materialen tijdens hun levenscyclus presteren onder statische en dynamische belasting, inclusief crash en vogelaanvaring, vereist expertise op een aantal gebieden. Naarmate nieuwe simulatie- en materiaaltechnologieën ontstaan, is er een voortdurende behoefte aan getalenteerde medewerkers met een sterk, toegepast inzicht in structurele analyse, samen met competente technische vaardigheden in numerieke simulatie.

Geïnformeerd door de industrie

Opgericht in 2003, wordt deze cursus ondersteund door nauwe banden met de industrie, door middel van studentenprojecten, gespecialiseerde lezingen en nog belangrijker, door onze afgestudeerden in dienst te nemen.

De MSc in Advanced Lightweight Structures and Impact wordt geleid door een industrieel adviespanel dat bestaat uit senior ingenieurs uit de lucht- en ruimtevaartsectoren. Dit behoudt de relevantie van de cursus en zorgt ervoor dat afgestudeerden zijn uitgerust met de vaardigheden en kennis die nodig zijn door toonaangevende werkgevers.

Het Industry Advisory Panel bestaat uit vertegenwoordigers van:

 • luchtvliegtuig
 • Rolls-Royce
 • Jaguar

accreditatie

De MSc in Advanced Lightweight and Composite Structures is geaccrediteerd door Mechanical Engineers (IMechE)

Cursus details

Je voltooit acht verplichte modules.

De cursus maakt gebruik van een breed scala aan lesmethoden die zijn ontworpen om een ​​veeleisende en gevarieerde leeromgeving te creëren, waaronder gestructureerde lezingenprogramma's, tutorials, case studies, hands-on computing, individuele projecten en gastcolleges.

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus:

 • Geavanceerde composietanalyse en impact
 • Introductie tot Continuum Mechanics
 • Dunwandige structuren
 • Eindige-elementenmethoden
 • Karakterisering van materialen en falingssimulaties
 • Structurele stabiliteit
 • crashworthiness
 • Geavanceerde simulatie voor impact

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours diploma of equivalent in wiskunde, natuurkunde, informatica of een technische discipline. Kandidaten met een diploma in minder toepasselijke discipline of volwassen aanvragers met alternatieve kwalificaties kunnen worden aanvaard onder voorbehoud van het oordeel van de cursusdirecteur.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder