MSc in geavanceerde digitale energiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Leid de weg voor uw carrière met Advanced Digital Energy Systems MSc

Energievoorziening is van fundamenteel belang voor onze huizen en werkplekken. De toekomstige energievoorziening moet stabiel, zeker, niet alleen betaalbaar maar ook duurzaam zijn, wat energiesystemen een complex probleem maakt. Digital Energy Systems is een opkomende discipline die krachtige digitale tools en verschillende digitale modellen gebruikt om de steeds complexere moderne energiesystemen op te lossen en te beheren. Binnen deze discipline worden digitale tools en modellen (zoals kunstmatige intelligentie, blockchain-technologie) gebruikt om gegevens uit verschillende energiesystemen en -bronnen te analyseren en nieuwe controle- en operationele strategieën en bedrijfsmodellen aan te sturen.

Voor wie is het?

Deze cursus is geschikt voor afgestudeerden in elektrotechniek, informatica, wiskunde, techniek en informatietechnologie en energie en IT- of energie-ingenieurs die een technische managementcarrière willen nastreven in de sterk groeiende digitale energiesector. Het ontwikkelt professionele ingenieurs en wetenschappers met multidisciplinaire vaardigheden en het vermogen om huidige en toekomstige energietechnische problemen te analyseren.

Data en datavaardigheden zijn echt belangrijk voor de energiesector, aangezien deze zich ontwikkelt en verandert. Er zijn de 3D's waar ik graag aan denk: decentralisatie, koolstofarmoede en digitalisering en die hebben allemaal duidelijk veel data en automatisering nodig om succesvol te zijn. Dus AI- en blockchain-technologieën zijn erg belangrijk voor die overgang, maar het is echt belangrijk dat we de juiste vaardigheden en technologieën hebben om die gegevens te verwerken en dienovereenkomstig te gebruiken, en innovatie en ontwikkeling van vaardigheden op dat gebied is erg belangrijk.

Nina Klein

Energy Engineer, Department for Business, Energy and Industrial Strategy

AI blockchain in de energiesector. Het gaat om die gebruikerservaring. Het gaat erom dat gebruikersgerichte ontwerp, plaats voor plaats in te nemen en te begrijpen hoe we die massamarkt kunnen verschuiven en vervolgens hoe we de ervaring kunnen garanderen die commercieel haalbaar is voor die organisatie en die de ervaring die ze momenteel hebben met een gecentraliseerde generatie systeem.

Adam Jones

Lead, Distributed Energy and Distribution Networks, IBM

Ik denk dat energie een van de belangrijkste uitdagingen is waarmee we als samenleving worden geconfronteerd. Als we de energie-uitdaging niet aangaan, als we onze energiesystemen, die een groot deel van onze CO2-productie uitmaken, niet koolstofarm maken, doet al het andere er op dit moment waarschijnlijk niet toe. Waarom AI en blockchain? Omdat ik denk dat dit twee van de belangrijkste technologieën zijn die ons zullen helpen die aan te pakken, zijn er nu ook veel andere technologieën, er zijn ook zaken als het internet der dingen en ik denk dat er nog veel werk aan de winkel is op het gebied van andere sociale media. wetenschappen en psychologie over hoe het gedrag van mensen kan worden veranderd, omdat al deze technologieën uiteindelijk alleen een verschil maken als mensen besluiten om ze te gebruiken als mensen het advies opvolgen van het voorbeeld dat wordt gegeven door een AI-systeem als mensen erop vertrouwen dat ze de controles aan een geautomatiseerde systeem.

Erwin Frank Schultz

Chief Technical Officer voor energie, milieu en nutsbedrijven VK en Ierland, IBM

Je carriere

Het internationale karakter van dit groeiende veld stelt afgestudeerden van Cranfield in staat om over de hele wereld diverse en lonende carrières te ontwikkelen in de industrie, de overheid of onderzoek.

Voorbeeld carrières:

 • Energie-analist - data science,
 • Offshore-energieanalist,
 • Energie- en duurzaamheidsanalist,
 • Onderzoeksanalist - Energie.

Cranfield Careers Service

De Career Service van Cranfield is toegewijd om u te helpen bij het vervullen van uw carrièreambities. Je krijgt toegang tot loopbaancoaching en advies, CV-ontwikkeling, sollicitatiegesprekken, toegang tot honderden beschikbare vacatures via ons Symplicity-platform en mogelijkheden om rekruterende werkgevers te ontmoeten op onze carrièrebeurzen. Daarnaast zoeken we samen met jou naar geschikte kansen en ondersteunen we je tot drie jaar na het afstuderen bij het sollicitatieproces.

Waarom deze cursus?

Ontwikkelde economieën worden nu geconfronteerd met een aantal uitdagingen bij het verkrijgen van energiezekerheid en het reageren op problemen met energieprijzen en betaalbaarheid, evenals het omgaan met bijdragen aan koolstofemissies, zoals de ambitieuze doelstellingen van de Britse regering om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen tot bijna nul in de energiesector. tegen 2050.

U profiteert van speciale ultramoderne faciliteiten, waaronder unieke faciliteiten op technische schaal voor de ontwikkeling van efficiënte technologieën met een lage CO2-uitstoot. Naast management-, communicatie-, teamwork- en onderzoeksvaardigheden, zal elke student ten minste de volgende leerresultaten behalen uit deze opleiding:

 • Ontwerp een geschikt data-acquisitiesysteem voor energiegerelateerde processen,
 • Kritisch analyseren van industriële gegevens die zijn verzameld uit verschillende energiesystemen,
 • Ontwikkel systematische strategieën met behulp van een reeks software voor het modelleren, optimaliseren en regelen van energiesystemen om de technische problemen op te lossen die betrokken zijn bij het ontwerp en de werking van industriële energiesystemen.

Deze MSc wordt ondersteund door ons team van professionele opinieleiders, waaronder professor Phil Hart, die invloedrijk is op het gebied van digitale energie, en een integraal onderdeel van deze MSc

Geïnformeerd door de industrie

We hebben een reputatie van wereldklasse voor ons onderzoek op industriële schaal en demonstratieprogramma's op proefschaal in de energiesector. Nauwe betrokkenheid bij de energie- en transportsector in de afgelopen 20 jaar heeft geleid tot langdurige strategische partnerschappen met de meest prominente spelers in de sector. De strategische banden met de industrie zorgen ervoor dat al het materiaal dat in de cursus wordt onderwezen relevant en actueel is en voldoet aan de behoeften van organisaties die actief zijn in de energiesector. Deze door de industrie geleide opleiding maakt onze afgestudeerden tot de meest wenselijke ter wereld voor energiebedrijven om te rekruteren.

Cursus details

Het onderwezen programma voor de meesters van Advanced Digital Energy Systems wordt over het algemeen geleverd van oktober tot februari en bestaat uit acht modules. Elk van de eerste vijf modules wordt geleverd gedurende een intensieve week en een tweede week is vrij van gestructureerd onderwijs om tijd te bieden voor meer zelfstandig leren en reflectie. De laatste drie modules worden over twee weken opgeleverd.

Studenten van het deeltijdprogramma voltooien alle modules op basis van een flexibel schema dat wordt afgesproken met de cursusleider.

Cursuslevering

Gedoceerde modules 40%, groepsproject 20% (of proefschrift voor deeltijdstudenten) en individueel project 40%.

Groepsproject

Het groepsproject is een toegepaste, multidisciplinaire, teamgebaseerde activiteit. Vaak lost u real-world, branchegerelateerde problemen op en krijgt u de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid te nemen voor een consultancy-achtig project terwijl u onder academische supervisie werkt. Succes is afhankelijk van de integratie van verschillende activiteiten en het werken binnen afgesproken doelstellingen, deadlines en budgetten. Overdraagbare vaardigheden zoals teamwork, zelfreflectie en duidelijke communicatie worden ook ontwikkeld.

Individueel project

Het individuele project is voor jou de kans om je te concentreren op een gebied dat voor jou en je toekomstige carrière bijzonder interessant is. U selecteert het individuele project in overleg met de scriptiecoördinator, uw toegewezen begeleider en uw cursusdirecteur. Deze projecten bieden u de mogelijkheid om aan te tonen dat u in staat bent om onafhankelijk onderzoek te doen, op een originele manier te denken en te werken, bij te dragen aan kennis en echte problemen in de energiesector te overwinnen. Veel van de projecten worden ondersteund door externe organisaties.

modules

Het up-to-date en actueel houden van onze cursussen vereist constante innovatie en verandering. De modules die wij aanbieden weerspiegelen de behoeften van het bedrijfsleven en de onderzoeksinteresses van onze medewerkers en kunnen als gevolg daarvan veranderen of worden ingetrokken als gevolg van onderzoeksontwikkelingen, wetgevingswisselingen of om een ​​aantal andere redenen. Wijzigingen kunnen ook worden ontworpen om de leerervaring van studenten te verbeteren of om te reageren op feedback van studenten, externe examinatoren, accreditatie-instanties en industriële adviespanels.

Om u een voorproefje te geven, hebben we de verplichte en (indien van toepassing) keuzevakken op een rijtje gezet die momenteel bij deze cursus zijn aangesloten. Alle modules zijn slechts indicatief en kunnen tijdens het jaar van inschrijving worden gewijzigd.

Verplichte modules

 • Duurzame en conventionele energietechnologieën
 • Power Systems-analyse
 • Cybersecurity voor energiesystemen
 • Gegevensanalyse en blockchain
 • Kunstmatige intelligentie voor energiesystemen
 • Toepassingen van Blockchain-technologie
 • Energie-ondernemerschap
 • Casestudy's over energiesystemen

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours-graad (of equivalent) in een verwante wetenschaps- of ingenieursdiscipline. Andere erkende beroepskwalificaties of verscheidene jaren relevante industriële ervaring kunnen als gelijkwaardig worden aanvaard; onder voorbehoud van goedkeuring door de Course Director.

Kandidaten die niet voldoen aan de standaard toelatingseisen kunnen zich aanmelden voor de pre-mastercursus, waarvan het succesvol afronden hen kwalificeert voor toelating tot deze cursus voor het tweede studiejaar.

de Engelse taal

Als je een internationale student bent, moet je bewijzen dat je een bevredigend testresultaat hebt behaald in een Engelse kwalificatie. Onze minimumvereisten zijn als volgt:

 • IELTS Academic - 6,5 overall
 • TOEFL - 92
 • Pearson PTE Academic - 65
 • Cambridge English Scale - 180
 • Cambridge English: Advanced - C
 • Cambridge Engels: Proficiency - C
 • Trinity College London Integrated Skills in English III - minimale algehele score van voldoende

Naast deze minimumscores wordt van u verwacht dat u een evenwichtige score behaalt voor alle elementen van de test. We behouden ons het recht voor om een ​​testscore te weigeren als een van de elementen van de testscore te laag is.

We accepteren alleen tests die binnen twee jaar na uw registratiedatum zijn genomen (met uitzondering van Cambridge Engelse tests zonder einddatum).

Studenten die een Tier 4 (General) visum nodig hebben, moeten ervoor zorgen dat ze aan de Engelse taalvereisten van UK Visas and Immigration (UKVI) kunnen voldoen en we raden aan een IELTS voor UKVI-test te boeken.

Kandidaten die niet al voldoen aan de Engelse toelatingseis voor de door hen gekozen Cranfield-cursus, kunnen een aanvraag indienen voor een van onze Pre-sessional English for Academic Purposes (EAP) -cursussen. Wij bieden houders elk jaar winter- en zomerprogramma's aan.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder