MSc in fysische geografie en ecosysteemwetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Met dit programma kun je theoretische en praktische vaardigheden en technische methoden opdoen in complexe vraagstukken op het gebied van milieuwetenschappen, fysische geografie en klimaatverandering. Je krijgt diepgaande kennis van mondiale milieuproblemen en mondiale fietsen, data-analyse en visualisatie, ecosysteemdynamiek en -modellering, en biogeofysica. Je zult ook aanzienlijke ervaring opdoen met het gebruik van verschillende tools en geavanceerde methoden voor de analyse van milieugegevens, modellering van verschillende processen, samen met vaardigheden voor het presenteren en communiceren van resultaten en conclusies voor verschillende doelgroepen.

Het onderwijs bestaat uit hoorcolleges, oefeningen, veldoefeningen, computerlabs, groepsprojecten en projectwerk. Met dit masterprogramma studeer je met internationale medewerkers en studenten, op een hoog aangeschreven afdeling van een topuniversiteit.

Programmastructuur

  • Broeikasgassen en biogeochemische cycli (15 studiepunten)
  • Klimaatverandering en de gevolgen ervan voor het milieu (15 studiepunten)
  • Ecosysteemmodellering (15 studiepunten)
  • Biosfeer-atmosfeer-interacties (15 studiepunten)
  • Digital Remote Sensing (15 studiepunten)
  • Global Ecosystem Dynamics (15 studiepunten)
  • Masterproef (30 studiepunten)

Carriere vooruitzichten

Na het succesvol afronden van de opleiding ben je in staat om als expert aan de slag te gaan binnen een aantal verschillende vakgebieden, zoals klimaat- en watervraagstukken, natuurbehoud en internationale ontwikkeling, en werk je met vraagstukken op het gebied van beoordeling, analyse, beheer en ontwikkeling van de milieu en natuurlijke hulpbronnen in een duurzaam perspectief op lange termijn. Je kunt natuurlijk ook een onderzoekscarrière nastreven. Voorbeelden van toekomstige werkgevers zijn nationale autoriteiten, gemeentelijke en provinciale raden, internationale ontwikkelingsorganisaties binnen bijvoorbeeld de VN en nationale en internationale ngo's.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school