MSc in fotonica

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

De 21ste eeuw is de eeuw van het foton en fotonica is de wetenschap en technologie voor het genereren, controleren en detecteren van fotonen. Lasers en aanverwante technologieën zijn tegenwoordig onmisbare gereedschappen in zeer uiteenlopende gebieden van wetenschap, fabricage en medische toepassingen. Lichtgevende diodes vervangen onze traditionele verlichting en dragen bij aan het verlagen van het wereldwijde energieverbruik.

Fotonische technologie, dwz optische vezels en geïntegreerde fotonische apparaten, vormt de ruggengraat van wereldwijde communicatie en informatie-uitwisseling, met transformationele impact op de huidige mondiale samenleving. Lasergebaseerde beeldvormings-, diagnostiek- en behandelingsmethoden brengen een revolutie teweeg in de life science-sector. Het Photonics-programma aan Lund University van Lund University doel getalenteerde studenten op te leiden in de wetenschap en technologie die achter de fotonicarevolutie schuilgaat. Je krijgt een diepgaand inzicht in optica en lasertechnologie en praktische ervaring in optisch ontwerp. Je zult ervaring opdoen in moderne optica- en laserlaboratoria en gedetailleerde kennis opdoen van belangrijke fotonicatoepassingen (bv. Communicatie of medische optica). Het onderwijsprogramma is gekoppeld aan toonaangevende onderzoeksactiviteiten op het gebied van optica, lasers en hun toepassingen, uitgevoerd in het Lund Laser Center. Je verkrijgt universele vaardigheden die je voorbereiden om uit te blinken in zowel industriële als academische toekomstige carrières.

Programmastructuur

Verplichte vakken:

  • Optica en optisch ontwerp (7,5 studiepunten)
  • Lasers (7,5 studiepunten)
  • Opto-elektronica en optische communicatie (7,5 studiepunten)
  • Geavanceerde optica en lasers (7,5 studiepunten)
  • Masterproject (30 studiepunten)

Keuzevakken verplicht:

  • Medische optica (7. 5 credits)
  • Atomaire en moleculaire spectroscopie (7,5 studiepunten)

keuzevakken:

Een aantal cursussen van 7,5 studiepunten / ECTS beschikbaar op het gebied van digitale communicatie, nanotechnologie, laserkunde en biofotonica.

Carriere vooruitzichten

De werkgelegenheid in fotonica is uitstekend. De fotonicamarkt kent een stabiele groei die veel verder gaat dan de wereldwijde bbp-groei. Toepassingen van fotonica zijn onder meer lichtdetectie, telecommunicatie, informatieverwerking, verlichting, metrologie, spectroscopie, geneeskunde, lasermateriaalverwerking, automobielrobotica en defensie. Hoewel de fotonica-industrie echt mondiaal is, zijn er een aantal fotonica-gerelateerde bedrijven (bijv.Axis Communications, NKT Photonics, Veoneer, Ericsson) in Lund en de grotere regio van de Öresund en twee internationale onderzoeksfaciliteiten creëren extra kansen voor fotonica-ingenieurs - MAX IV, een synchrotron stralingslaboratorium dat in juni 2016 in Lund is geopend, en ESS, de Europese spallatiebron die momenteel in aanbouw is.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school